Extra wildcard Strade Bianche: speciaal voor Wout van Aert

vrijdag 16 februari 2018 om 14:33
Extra wildcard Strade Bianche: speciaal voor Wout van Aert

Foto: Jos Kafoe

RCS heeft speciaal voor Wout van Aert een wildcard van Strade Bianche gegeven aan Veranda’s Willems-Crélan. De organisatie verwacht op 3 maart een ‘groots duel’ tussen de drievoudig wereldkampioen op het veld en Peter Sagan, de drievoudig wereldkampioen op de weg.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

In een eerder stadium nodigde RCS enkel Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini uit voor de Toscaanse WorldTour-koers over de onverharde wegen. Dat gebeurde enkele dagen nadat Van Aert had aangegeven zijn wegseizoen graag te willen beginnen in Strade Bianche. Omdat een wildcard niet kwam, besloten Van Aert en zijn ploeg om de wegcampagne op 24 februari te beginnen in de Omloop Het Nieuwsblad. Bekijk hier het voorjaarsprogramma dat Van Aert afgelopen weekend bekendmaakte (nog zonder Strade).

Strade Bianche behoort tot de WorldTour. Alle WorldTour-ploegen zijn van de partij, samen met de drie uitgenodigde ProContinentale teams. Dat zorgt voor een totaal van 21 ploegen met ieder zeven renners. Michal Kwiatkowski, de winnaar van vorig jaar, staat met rugnummer 1 op de voorlopige startlijst. Wout van Aert mag rugnummer 201 opspelden.

[poll id=”729″]

Dit artikel delen:

65 Reacties

west 16 februari 2018 om 17:41

@leegloper
Als je goed leest zul je merken dat ik het item “veiligheid” niet als argument gebruik.
De UCI maakt beleid, en daar kan je het mee eens of oneens zijn, maar wat is dat beleid (goed of slecht) waard als het door de organisaties direct ongedaan wordt gemaakt?

HJJH 16 februari 2018 om 17:55

Er waren ook veel die verwachtten dat WVA geen wereldkampioen in het veld kon worden…

Bikeage 16 februari 2018 om 18:06

Beter had RCS wildcards uitgedeeld aan Sporza en de NOS. Dit wordt weer wachten op beelden van Van Aert en Sagan tussen de reclameblokken door.

Hengacity1 16 februari 2018 om 19:11

Goede marketingstunt!

Stenalic 16 februari 2018 om 20:09

Wow wat een onzin dit. Laat m eerst maar eens kennis maken met de klassiekers. Die voorkeursbehandeling gaat echt te ver.

fringale 16 februari 2018 om 21:55

Wout mag vooral niet vergeten te blijven zijn adem inhouden

Jacco van Stierop 16 februari 2018 om 22:26

@Stenalic
Als jij jarig bent laat je dan anderen bepalen wie er op jouw feestje mogen komen?
Prima die voorkeursbehandelingen door koersorganisaties. Het is al erg genoeg dat in veel mooie wedstrijden die 18 WT-ploegen verplicht moeten opdraven.

Col du Bramont 16 februari 2018 om 22:50

Waarom zoveel aandacht voor een zeer modale wegrenner genaamd van Aert, die op de weg in serieuze koersen nog niets heeft bewezen en gelet op zijn voorbereiding op het wegseizoen blij mag zijn voorjaarskoersen uit te kunnen rijden en wie weet een keer bij de eerste 30 of 20 kan eindigen?
Ik kijk uit naar de voorjaarsklassiekers, of van Aert wel of niet meedoet lees ik wel in de startlijst.

Stenalic 17 februari 2018 om 00:37

Haha Jacco, wat een domme vergelijking. Slaat nergens op. Het is vreemd dat door 1 enkele naam een uitzondering gemaakt wordt en dan nog eentje die zijn strepen op de weg moet verdienen. Dat er een kans bestaat dat hij het op den duur goed gaat doen ga ik niet tegenspreken maar nu al zo’n voorkeursandeling is gewoonweg onzin. Het hele wildcardsysteem moet overigens grondig op de schop.

girardengo 17 februari 2018 om 00:41

Och, niet druk om maken. Het is toch een mooi affiche, de twee wereldkampioenen in deze wedstrijd?

Lalsacien 17 februari 2018 om 01:07

Het zou toch prachtig zijn als WVA hier een puike prestatie zou kunnen neerzetten!
Dat zal Mathieu dan ook wel aan het denken zetten…..

yo-eddy 17 februari 2018 om 08:19

Inderdaad een bak zure reacties, als mensen er moeite mee hebben dat van Aert start kan ik nog wel 100 renners opnoemen die niet zouden mogen starten. Van Aert is een groot talent met een grote motor. Die gast rij je er echt niet zomaar vanaf. Mooi affiche toch voor de organisatie, twee drievoudig kampioenen in de strijd. Denk persoonlijk dat Dumoulin wint dit jaar, met van Aert in de top tien ;)

bloemist 17 februari 2018 om 08:59

De organisatie van de Strade kan uit pakken met twee drievoudige wereldkampioenen, die kans konden ze niet laten liggen. En dit op deels onverharde wegen, waar zowel de weg als veldrijder aan hun trekken komen. Valkenburg heeft de deur naar de start van deze prachtige wedstrijd voor Wout doen open gaan. De wedstrijd uit rijden zou heel mooi zijn, en Greg winnen dan kan onze vlag nog eens buiten wapperen.

Jan Ullrich 17 februari 2018 om 09:34

Veel sterkte aan de getroffenen door deze wildcard, het hakt er blijkbaar stevig in als ik het hier zo lees.

WernerFranke 17 februari 2018 om 10:37

Er mogen 176 renners starten in WT-wedstrijden, in de Strade zullen dat er 147 zijn. Kan iemand me uitleggen welke uitzondering en ombuiging van de regels er zijn, “speciaal voor van Aert”?
Geloof het of niet, een wereldtitel schenkt een sportman nu eenmaal een de nodige uitstraling. 3 wereldtitels op rij voor een jongen van 24 is gewoon een uitzonderlijke prestatie. Het is de dag van vandaag blijkbaar moeilijk voor sommigen om een ander eens iets te gunnen. Het is heus niet dat van Aert de koers slechter zal maken.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair