Extra wildcard Strade Bianche: speciaal voor Wout van Aert

vrijdag 16 februari 2018 om 14:33
Extra wildcard Strade Bianche: speciaal voor Wout van Aert

Foto: Jos Kafoe

RCS heeft speciaal voor Wout van Aert een wildcard van Strade Bianche gegeven aan Veranda’s Willems-Crélan. De organisatie verwacht op 3 maart een ‘groots duel’ tussen de drievoudig wereldkampioen op het veld en Peter Sagan, de drievoudig wereldkampioen op de weg.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

In een eerder stadium nodigde RCS enkel Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini uit voor de Toscaanse WorldTour-koers over de onverharde wegen. Dat gebeurde enkele dagen nadat Van Aert had aangegeven zijn wegseizoen graag te willen beginnen in Strade Bianche. Omdat een wildcard niet kwam, besloten Van Aert en zijn ploeg om de wegcampagne op 24 februari te beginnen in de Omloop Het Nieuwsblad. Bekijk hier het voorjaarsprogramma dat Van Aert afgelopen weekend bekendmaakte (nog zonder Strade).

Strade Bianche behoort tot de WorldTour. Alle WorldTour-ploegen zijn van de partij, samen met de drie uitgenodigde ProContinentale teams. Dat zorgt voor een totaal van 21 ploegen met ieder zeven renners. Michal Kwiatkowski, de winnaar van vorig jaar, staat met rugnummer 1 op de voorlopige startlijst. Wout van Aert mag rugnummer 201 opspelden.

[poll id=”729″]

Dit artikel delen:

65 Reacties

Benito 16 februari 2018 om 15:36

@Samlambeej Siena een dorp?!

west 16 februari 2018 om 15:40

Het is ook een aardige “slap in the face” voor een aantal toppers in het wegwielrennen die daar al wel iets gepresteerd hebben…
Een duel is letterlijk een tweestrijd, dus Kwiatkovski, GvA, Gilbert, Stybar en Dumoulin hoeven hier niet eens te verschijnen want iemand die de Strade nog nooit gewonnen heeft en de winnaar van de ronde van Limburg 2017, die de Strade nog nooit is gestart staan hier namelijk aan de start…

Koersmaniak 16 februari 2018 om 15:47

RCS schept nu een gevaarlijk precedent door extra wildcards toe te kennen.
Ploegen zullen zeggen: waarom op die smalle Toscaanse wegen wel en in de Giro niet?

Hopelijk laat Van Aert zich toch zien

marehoek 16 februari 2018 om 15:52

Waar heeft Wout van Aert al die belangstelling van gekregen, hij heeft tot nu
toe toch nog niets bewezen op de weg en hem dan als uitdager van Sagan te
noemen is toch echt een lachertje.

LaurentJalabert 16 februari 2018 om 15:58

De Van der Poel van België geeft het volk wel waar het naar snakt! Leuk, ik ben in ieder geval heel benieuwd.

LDV 16 februari 2018 om 16:00

Hoogstwaarschijnlijk is top 20 een goeie en faire uitslag die zeker tot de mogelijkheden behoort.

Wat men zegt over dag WVA nog niets bewezen heeft op de weg… Die man slaat de bal serieus mis.

Rendo 16 februari 2018 om 16:01

Ze toveren daar nog een wildcard uit hun hoed, maar leuk voor WvA natuurlijk.
Ben benieuwd wat hij kan in de komende wedstrijden. Maar hijzelf mikt niet hoog, lijkt vooral de media die hem als de nieuwe “messias” ziet. Hopelijk krijgt hij daar achteraf niet de rekening van.

wiebipedia 16 februari 2018 om 16:03

Zou evenwel schitterend als verrassend zijn wanneer wva top 10 rijdt

djerkson 16 februari 2018 om 16:04

@West: Van Aert zijn wegpalmares oogt nu al fraaier dan dat van de volledige Roompotploeg bij elkaar, Weening uitgezonderd. Mogelijk is hij daarom wel uitgenodigd?

Thijs E 16 februari 2018 om 16:14

Het is voor een crossliefhebber interessant om te zien hoe WvA het gaat doen, om het vergelijk tussen de top van de weg en de top van het veldrijden te kunnen maken.

Maar qua voorbereiding lijkt Wout me nog niet zover als de wegcoureurs die zich hier specifiek op gericht hebben en op eigen terrein strijden. Kortom een mooi bijverhaal in de Strade.

doeme80 16 februari 2018 om 16:14

Van Aert gaat inderdaad populair worden op WF. Alleszins tot hij wint.
Wout moet zeker zorgen dat hij gaat winnen wanneer Greg en Phil stoppen.

west 16 februari 2018 om 16:14

@djerkson
Ja, zo ken ik er nog wel eentje. Wat is dat nou weer voor een onnozele vergelijking?
Dus voor iedere jongere met een paar 1.1 overwinningen, gaan we niet alleen normale wildcards uitdelen, maar ook nog eens de regels, en daarmee de vooraf gestelde veiligheid van de overige renners, verbuigen?

djerkson 16 februari 2018 om 16:23

Van Aert is niet zomaar iedere jongen, hij heeft intussen ook drie wereldtitels in het veld (naast 7 wegkoersen) en laat die Strade Bianche nu zo een 70km op onverharde wegen plaatsvinden. Lijkt me een logische keuze van de organisatie om zo iemand uit te nodigen. Stel dat Van der Poel hier een doel van had gemaakt, dan zou de keuze even logisch zijn geweest om hem ook uit te nodigen. Maar uiteindelijk kunnen we er zoveel over palaveren als we willen, hier gaat Van Aert niet te veel presteren lijkt me.

Lopopodium 16 februari 2018 om 16:25

Zit me af te vragen of Van Aert wel gewend is om afstanden van 150-200 kilometer te fietsen en tegelijk mee te strijden om de prijzen. Dat is wel wat anders dan een goed uur door de modder ploeteren.

Baik-Baik 16 februari 2018 om 16:25

Wat een zure, bekrompen reacties hier zeg. Je vraagt je af waarom zoveel mensen hier zich door deze wildcard persoonlijk aangevallen voelen.

Geflitst 16 februari 2018 om 16:31

Of je denkt dat van Aert geen rol van betekenis zal spelen, en dan voegt deze wildcard niets toe maar maakt ze de wedstrijd ook niet slechter, of je verwacht dat hij wel iets kan en dan is deze uitnodiging leuk voor de wedstrijd. Een extra wildcard was perfect legaal, dus ik zie het probleem niet echt.

west 16 februari 2018 om 16:39

@baik-baik
Omdat de uci de ploegen en pelotons overal kleiner wilt hebben. Onder het mom van veiligheid. En bij de eerste koers die er toe doet wordt er, met een vrij minimaal excuus, een extra ploeg uitgenodigd?

leegloper 16 februari 2018 om 16:46

Veiligheidszeikers zonder onderbouwing gesignaleerd.

In 2013 t/m 2017 deden er achtereenvolgens 17, 18, 19, 18 en 21 teams mee aan de Strade Bianche. En dat waren teams van 8 renners. Nu met Wout doen er 21 teams mee van 7 renners.
Misschien dat de wegen in Toscane wat smaller zijn en je dan een kleiner peloton wil, maar in wedstrijden als Omloop het Nieuwsblad, Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix doen er zelfs 25 teams mee.

Joachim 16 februari 2018 om 16:56

Nice!

miguelon 16 februari 2018 om 17:02

@ redactie, waar halen jullie het eigenlijk dat de organisatie het heeft over een ‘groots duel met Sagan’??? Noch op RCS, noch op de site van de Strade (daar heet het dat ‘de drievoudige WK veldrijden zal aantreden tegen andere pretendenten zoals Sagan en Kwiatek’) ik vond deze omschrijving ook niet terug bij de doorgaans goed geïnformeerde sites van het Nieuwsblad en/of Sporza. Is dit jullie ‘groots duel’ of van waar komt dit??

Tinkerbell 16 februari 2018 om 17:10

@miguelon
Ik lees dit op de site van Strade Bianche: Wout Van Aert of Veranda’s Willems – Crelan has been recently crowned UCI Cyclocross World Champion for the third consecutive time, the same number of consecutive victories as the UCI Road World Champion, Peter Sagan. A great duel is expected between them on the course of Strade Bianche, on Saturday 3 March, with many other champions also announced at the start, including last year’s winner, Michał Kwiatkowski.

Nick Doup 16 februari 2018 om 17:11

@Miguelon

Quote van Persbericht:
Wout Van Aert has been recently crowned UCI Cyclocross World Champion for the third consecutive time, the same number of consecutive victories as the UCI Road World Champion, Peter Sagan. A great duel is expected between them on the course of Strade Bianche, on Saturday 3 March, with many other champions also announced at the start, including last year’s winner, Michał Kwiatkowski.
dark-knight 16 februari 2018 om 17:16

Wat een gehuil hier allemaal zeg. “Van Aert heeft nog niks bewezen op de weg.” En “200km is wel wat anders dan een uurtje ploeteren door het veld.” Hij heeft al 5 profzeges hè, dat kan menig WT-renner niet eens zeggen. Hij weet dus echt wel hoe hij 150-200km koers winnend kan afsluiten.
Verder dat gezeik over het duel dat door de organisatie aangehaald werd: het is toch gewoon voor een organisatie prachtig om 2 3-voudig wereldkampioenen als deelnemers te hebben? RCS maakt hier publicitair gewoon perfect gebruik van met deze uitspraak.

Ik zie Van Aert persoonlijk niet winnen hier, maar ik zie hem wel hoger eindigen dan iedere renner van Androni of Nippo. Daarbij zie ik hem best voor het nodige spektakel zorgen. Daarmee gewoon een meer dan prima te verantwoorden wildcard waar ik erg blij mee ben!

miguelon 16 februari 2018 om 17:19

@Nick Doup, Tinkerbell, ah ok, was me blijkbaar ontgaan.

Silent Hill 16 februari 2018 om 17:20

@Baik-Baik: welkom op WF
Zo heb je al meteen een idee hoe het er hier aan toegaat … spijtig genoeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair