Evenepoel zevende bij comeback: “Ik kan niet anders dan tevreden zijn”

zaterdag 8 mei 2021 om 18:25
Evenepoel zevende bij comeback: “Ik kan niet anders dan tevreden zijn”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft zijn comeback in koers niet gemist. Bijna negen maanden na zijn lelijke val in de Ronde van Lombardije klokte de 21-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step bij zijn debuut in de Giro d’Italia de zevende tijd.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik heb heel hard gewerkt om naar hier te komen. Een korte tijdrit is niet mijn favoriete discipline. Ook heb ik gewicht verloren, dus dat boet altijd in aan de tijdritcapaciteit. En als je ziet wie er bij mij in de buurt staan, zijn dat allemaal jongens van rond de zeventig kilo, zo niet meer. Dus ik denk dat ik niet ontgoocheld mag zijn”, reageerde Evenepoel na afloop tegen WielerFlits. “Mijn eerste koers en meteen top-10: ik denk dat zoiets alleen maar een droom is.”

“Of ik soms voorzichtig ben geweest in de bochten? Ik denk het niet, ik denk dat ik vrij snel door de bochten ben gegaan. Ik heb maar een seconde verloren op andere topfavorieten en dat zijn jongens die sneller hebben gereden op het laatste stuk hier. Het was ook een gevaarlijk parcours in de bochten omdat er veel putten lagen. Het heeft geen zin om hier nu met volle risico’s door de bochten te gaan, te vallen en naar huis te moeten – bij wijze van spreken”, ging hij verder.

“Dat is niet waarom ik hier ben. Dat we vandaag met de ploeg, met João en mij, een supergoede tijd hebben neergezet, quasi dezelfde tijd, is denk ik het belangrijkst van vandaag. Dat is alleen maar goed voor de komende weken”, aldus de jonge Belg.

‘Op tien minuten is het sterven en zo hard mogelijk gaan’
Of hij tevreden was met het gevoel, werd Evenepoel gevraagd. “Dat kun je moeilijk zeggen op tien minuten. Op tien minuten is het sterven en zo hard mogelijk gaan. Ik ben gewoon blij met hetgeen ik gedaan heb. Korte tijdritten, zoals ik al zei, zijn niet echt mijn ding. Ik heb gewoon zo hard mogelijk gereden. Het is speciaal om als eerste koers tien minuten vol, vol, vol te rijden. Ik denk dat ik niet anders dan tevreden kan zijn.”

Ook heeft hij genoten op de fiets. “Vooral achteraf heb ik kunnen genieten. Maar tijdens de etappe ben je gewoon zo gefocust om geen foutjes te maken en geen risico’s te nemen. Uiteindelijk denk ik dat ik er het maximale heb uitgehaald. Na zo’n lange afwezigheid kan ik niet anders content te zijn met wat er is neergezet vandaag.”

Dit artikel delen:

80 Reacties

rennerske 8 mei 2021 om 18:35

Voor wie nog mocht twijfelen….

0
Posterix 8 mei 2021 om 18:37

Twijfel vooral verder

0
Nils96 8 mei 2021 om 21:33

Doe ik nog steeds hoor.

Meneer heeft het nog steeds nooit (mogen) laten zien in een daadwerkelijk belangrijke wedstrijd. Alle juichbelgen ten spijt.

0
Jooop 8 mei 2021 om 18:39

Zit geweldig in die tijdrithouding. Lijkt goed in orde. Dat hij een zevende plek een droomresultaat vindt lijkt me overdreven.

0
Limal 8 mei 2021 om 20:42

Ik vind het nochtans logisch dat dit een enorme mentale opkikker is na de lange lijdensweg terug. Een paar meter over de finish leek hij ook een “vreugdesprongetje” te maken – dat was denk ik niet voor de bühne.

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 21:08

Ik zag het sprongetje ook. Maar op mij kwam het meer over als “dju, niet gewonnen”.

Of het was gewoon slecht asfalt, dat kom je hier in Italie ook nog wel eens tegen…

0
tvm 8 mei 2021 om 18:39

Benieuwd of hij in de buurt van de grootste van zijn generatie, Tadej Pogacar, kan komen.

0
Derallleur 8 mei 2021 om 19:07

Ik ook, maar Pogacar is denk toch al verder

0
Magician 8 mei 2021 om 19:21

Dat Pogacar verder is, is een feit gezien het palmares.

0
Jan Jaap G 8 mei 2021 om 19:27

Evenepoel is de grootste

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 19:38

In ieder geval ook voor Sporza. Daar op de startpagina alle aandacht voor de zevende plek voor de K van Schepdaal, en een zij-artikeltje voor de winst van Ganna.

0
Medicijnman 9 mei 2021 om 09:33

Pogacar is sowieso verder want doet niet mee dus in de buurt komen wordt lastig

0
Sven.99 8 mei 2021 om 18:42

Tuurlijk t is een toptalent, maar kom op. Er wordt een Nederlander 6e en een belg 7e en als titel bij de uitslag wordt gelijk evenepoel genoemd, terwijl dit voor hem gewoon een degelijke uitslag is, niks speciaals. Het lijkt erop alsof wielerflits dit speciaal doet voor de reacties, zowel van de fanboys als van de tegenstanders. Voor een (zoveel mogelijk) neutraal iemand als ik is dat soms nogal storend. Het kan aan mij liggen hoor, weet niet hoe anderen daar over denken?

0
Dion 8 mei 2021 om 18:45

Eens. Is gewoon stemmingmakerij.

0
trigger 8 mei 2021 om 18:48

…voor neutraal nieuws zijn er NOS en BBC, droge data zeg maar.

0
ervee 8 mei 2021 om 18:58

@Sven: +1 helemaal eens!

0
Lalsacien 8 mei 2021 om 18:59

Het is zijn eerste wedstrijd sinds een hele tijd. Mag best wat aandacht genereren.

0
WernerFranke 8 mei 2021 om 19:00

Er is gewoon heel veel gezegd en geschreven over deze “comeback”. Als Groenwegen morgen meesprint en 7e wordt, staat dat ook in alle koppen.

0
Nils96 8 mei 2021 om 21:34

Eens! Wordt sowieso vrij moe van de plotselinge ‘verbelging’ hier.

0
djerkson 8 mei 2021 om 21:49

@Nils: er is in België nu eenmaal niet zo een goede wielersite als Wielerflits. Het leeft hier nu eenmaal, er is veel kwaliteit onder de journalistieke opstellers, dat trekt veel Belgen/Vlamingen hier aan. Je moet het als een compliment bekijken.

0
Wim Kruithof 8 mei 2021 om 22:05

Nils, ik vind de site niet ‘verbelgen’. Zeker leggen ze soms een rode loper uit die alleen nog maar hoeft te worden ingekopt, maar daar is ook het verdienmodel op gebaseerd denk ik. En er zijn legio gegadigden om te koppen in zulke gevallen.

Hoe dan ook, de Belgen zijn een aanwinst op Wielerflits. Dat was enkele jaren terug al zo, maar lijkt alleen maar toe te nemen.

0
boehoe 8 mei 2021 om 23:25

Wel vreemd dat de enige reactie die WF van een Nederlander noteert over de rel gaat (DG naar de tweet van FJ vragen). Jos van Emden haf toch ook best en stukje aan gewijd kunnen worden. Als de Nederlanders hier geen extra sportieve aandacht genieten, kan ik net zo goed een Engelstalige site bezoeken.

0
trigger 8 mei 2021 om 18:46

Zeker wel goed gereden, droomresultaat is mss wat overdreven. Neemt (beetje) tijd op concurrenten. Maar eigenlijk weten we nog niet precies hoe goed hij wel/niet is. Eerste bergrit zal duidelijkheid moeten brengen, ondertussen amuseert hij zich maar wat zonder al teveel druk op de schouders.

0
HSV 8 mei 2021 om 18:47

De eerste koers van een groot talent na een afgrijselijke val is beslist nieuwswaardig en een toptienplek weldegelijk iets om blij mee te zijn. Wat moet daar achter zitten?

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 18:50

Ik denk juist dat dit soort inspanningen prima te simuleren is in trainingen. 10 minuten maximaal, alleen, op een tijdritfiets. Dat is veel makkelijker dan het simuleren van een bergetappe, waar je toch veel meer afhankelijk bent van hoe het peloton rijdt, wat je aan wind vangt, hoe snel de anderen bergop rijden etc.

Als je ergens vooraf kunt weten waar je staat, dan lijkt het mij juist bij dit soort tijdritten. En het lijkt mij dat hij nog niet helemaal op het niveau is van voor zijn val. Of misschien fysiek is veranderd tijdens zijn herstel (meer klimmer, minder gewicht, iets minder power).

Of het hem tegenvalt? Hij zegt van niet. TJa, dan geloven we dat maar, want het komt van DQS en daar wordt altijd de waarheid verteld op het hoofd van moeders, vaders en kinderen.

Ik had op slechter gehoopt, maar had beter verwacht. Ik ben dan ook al lang blij dat hij niet heeft gewonnen en dat iemand als Ganna er met de eerste roze trui vandoor gaat (mag dat volgens de WF-policy en REV politie?)

0
Gebruikersnaam 8 mei 2021 om 18:56

Apart dat een performancemanager stelt dat bergritten veel eenvoudiger te simuleren zijn en explosieve, korte inspanningen zoals een proloog niet.

Maar goed, wat weet een specialist op WT-niveau daarvan?

0
Martino87 8 mei 2021 om 18:59

Dat van die perfomance manager vond i maar een vreemde uitspraak. In een tijdrit heb je toch met veel minder externe factoren te maken dan in een bergrit?

0
Limal 8 mei 2021 om 18:59

Woop woop! It’s the sound of da police!

0
Quintenri 8 mei 2021 om 19:18

Wat voor een rotte antisupporter ben jij? Je hoopte dat hij slecht zou presteren en je bent blij dat hij niet gewonnen is? Mooie ‘liefhebber’ jij ;).

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 19:19

@Gebruikersnaam,

ik ben geen performance manager in een WT ploeg, maar gewoon een boerenlul die denkt wat logisch verstand in zijn donder te hebben. En mijn logisch verstand zegt me gewoon dat je veel beter een korte tijdrit op de eerste dag van de ronde kunt simuleren (frisse benen, gekende afstand, in je eentje, niemand anders die de koers en de snelheid bepaalt), dan een bergetappe in de derde week, met vermoeidheid, mogelijk wisselende weersomstandigheden onderweg, anderen die bepalen hoe er wordt gekoerst, etc.

Dat zijn gewoonweg veel meer variabelen.
Dus ik denk dat die performance manager maar wat lult en een rookgordijn opwerpt, of gewoon niet geschikt is voor zijn vak…

0
trigger 8 mei 2021 om 19:26

lijkt inderdaad minder (spier-?)massa te hebben dan zonder zijn val, die hem wat tijd in zijn toch al goede tijdritten kost, maar misschien is hij net in de bergen wel beter dan voor zijn val. Als hij met Almeida hoog in het klassement kan blijven, kunnen ze dat tactisch uitspelen. Laat de ploeg van Ganna nu maar de trui verdedigen.

0
Panache 8 mei 2021 om 19:48

Een tijdrit, zeker op de eerste dag, van slechts 8 km is juist zonder wedstrijdritme voor te bereiden. Is gewoon nul discussie over mogelijk. 10 minuten indelen/rammen kan zelfs door amateurs zonder trainers worden uitgevoerd.

Totaal niet te vergelijken met meerdere zware cols in de derde week, of het indelen van je energie over drie weken (de bekende puzzle van Dumoulin). Wat in deze tweede alinea genoemd is valt vrijwel niet te simuleren immers.

0
monsieur soixante pourcent 9 mei 2021 om 08:11

Daar ben ik het niet mee eens heren.

Dit type ritten wordt boven omslagpunt gereden en er is geen ruimte voor fouten. De ‘vorm van de dag’ en het mentale is mijns inziens bepalend. Een egale tempoklim, dat is hetgeen perfect te simuleren is.

Als ik zag hoe Ganna die bochten aan sneed, dat doe je niet na 7 maand zonder koersritme.

Een tikje minder/meer wind en je cadans zit niet 100%, zit je daar met je 58-11… Een bocht gemist en je wordt nerveus. Als je ziet dat Ganna uit het zadel 800+ watt op de pedalen zet én de bochten perfect nam dan heeft het er gewoon nooit in gezeten voor Evenepoel.

Overigens is er kritiek op sporza. Er stond weidegelden enkel iets in de trant van ‘7de plaats Remco, overklast door Stoomtrein Ganna’ dat is feitelijk gewoon juist.

0
Spirit 8 mei 2021 om 18:53

Maar ik had toch wel verwacht dat hij minste 1e zou worden. Ik twijfelde eigenlijk vooraf alleen hoe groot zijn voorsprong zou zijn, dat hij dan 7e wordt? Remco Evenpoel? 7 e in een tijdrit?
Sjonge, ik ben er nog steeds niet overheen,maar goed, wie ben ik om zoveel vertrouwen in dit fenomeen te hebben.
Misschien is dit resultaat wel de nieuwe werkelijkheid en kom ik ook weer met beide benen op de grond met al mijn verwachtingen.

0
Murcia 8 mei 2021 om 18:55

Een goede tijdrit, zijn uitleg dat het gewichtsverlies een impact heeft op dit type tijdrit snijdt hout als je ziet dat bonken als Ganna en Affini hun winst vooral pakken in het tweede deel met de powerstroken. De kop is er af voor hem en als je het nuchter bekijkt hebben hij en Almeida een gaatje kunnen slaan. Natuurlijk niets definitiefs maar je kunt de concurrentie hoe vroeg ook maar beter achter je hebben staan. Morgen weer een test als je als AK man in de nerveuze sprintfinale telkens van voren moet worden gehouden.

0
Dikke vrouw 8 mei 2021 om 19:03

Gewoon heel goed resultaat van remco

0
geoffrey 8 mei 2021 om 19:03

Misschien dat de kenners hier een kijk hebben wat Evenepoel trapt irt zijn gewicht 60kg) en hoe zich dat verhoudt tot gasten die 20kg zwaarder zijn die langzamer zijn. Is dat allemaal talent? Heb zelf wel eens een rugzak van 20kg om en die is behoorlijk zwaar

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 19:25

Er speelt in het tijdrijden naast het vermogen ook mee hoe goed je op je fiets zit. En daar is bij Evenepoel weinig mis mee. Hoge bomen vangen daarnaast meer wind dan hele kleintjes.

Zou zomaar kunnen dat Evenepoel 100 watt minder moet trappen dan Ganna voor dezelfde eindtijd….

0
Mirra 8 mei 2021 om 19:20

Als Dumoulin dit presteert bij zijn comeback, dan staat dit forum op zijn kop.

0
Dion 8 mei 2021 om 19:44

Omdat het tegenvalt bedoel je?

0
Mirra 8 mei 2021 om 19:51

Integendeel, zou net als Remco een heel straffe prestatie zijn. Zowel op mentaal als fysiek vlak.

0
WernerFranke 8 mei 2021 om 19:53

@dion
Denk dat het nog een hele poos kan duren voor je Dumoulin nog eens top 10 ziet rijden in een etappe in een grote ronde.

0
Barry Batsbak 8 mei 2021 om 19:56

Als Dumoulin überhaupt een comeback maakt staat dit forum op zijn kop.

0
Miko1983 8 mei 2021 om 19:31

Eerst maar eens zien hoe hij in de derde week gaat presteren. En ook in het echte hooggebergte. Ik Vind dit echt een meevaller, eigenlijk gewoon een goed resultaat! Ik vrees oprecht een beetje voor de afdalingen, het is al geen geweldige stuurman gebleken en kan me voorstellen dat zon stuurfout met een verschrikkelijk val in een ravijn ten gevolg toch in dat bovenkamertje gaat zitten.

0
Panache 8 mei 2021 om 19:38

Evenepoel mag wel wat secuurder de feiten checken: Vlasov en Almeida zijn geen >70 kg en eerder was Pogacar 21 en geen 22 toen hij zijn Tour won…
Gewoon iets dat mij opvalt en onnodig is voor zo’n klasbak.
Mooie comeback vandaag en geen idee waar het toe leidt. Drie weken gezond blijven, een etappe pakken én top-5 rijden zou ik een grootse prestatie vinden.

0
WernerFranke 8 mei 2021 om 19:55

Pogi won de Tour één dag voor zijn 22e verjaardag, dan mag je best afronden lijkt me.

0
Joost Mehrtens 9 mei 2021 om 11:20

Mag je ook afronden 2 dagen voor je verjaardag?
En 3? En 4? ….. En 182?
Uiteindelijk mag het allemaal maar de meeste mensen zien hem als een 21jarige winnaar.

0
karl66 8 mei 2021 om 20:00

Een nette tijd voor een klassementsrenner, maar een matige tijdrit voor iemand die straks op de OS en het WK mee wil doen om goud op de TT.

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 21:01

Denk inderdaad dat dit een goede conclusie kan zijn.

Misschien dat een iets langere tijdrit in een derde week een ander verhaal oplevert, maar ik denk niet dat pakweg Kung of Van Aert hier echt van geschrokken zijn.

Tijdrit in een derde week is altijd weer wat anders. Vermoeidheid van de koers speelt dan mee. Waarbij klassementsrenners misschien iedere dag tot het gaatje moeten gaan, maar waarbij de zwaardere tijdritmannen vaker buiten hun comfortzone moeten fietsen (het is niet niks om 80 kg of meer over de cols te slepen).

0
WernerFranke 8 mei 2021 om 21:38

Denk dat Evenepoel wel nog stappen kan zetten in zijn herstel en de Olympische tijdrit zou hem ook beter moeten liggen dan dit.

0
djerkson 8 mei 2021 om 21:51

Heel kort door de bocht als conclusie. Dit is een renner die zijn eerste wedstrijd rijdt in 266 dagen. Geef hem wat competitie en koersdagen en het komt wel goed.

0
Michelangelo 8 mei 2021 om 21:52

Of komen we op het punt dat zelfs een “alleskunner” als Evenepoel keuzes moet maken. Rondes winnen doe je niet enkel in tijdritten, maar ook bergop. En dat hij ervoor gekozen heeft om licht en scherp te staan met het oog op het klimwerk, en iets aan scherpte te verliezen in de tijdritten.

Zeker ook omdat Evenepoel met trots aangaf scherper/lichter te staan dan ooit, lijkt het er op dat hij heel gericht bezig is met gewichtsverlies. Anders praat je over “ik mis nog wat spiermassa” om je op die manier in te dekken…

Een beetje net als die andere alleskunner uit Belgie, die waarschijnlijk ook concessies zal moeten doen aan zijn sprint en tijdrit als hij nog beter wil gaan klimmen. Maar da’s mijn bescheiden inschatting van de zijlijn.

0
trigger 8 mei 2021 om 22:35

…zoals je zegt, straks, in Tokio… in TT’s heeft hij zowel Ganna als Dennis er al afgereden… is de TT in Tokio een proloogje van 8 km, of zitten er heuvels tussen? Dan zijn de big boys niet echt in het voordeel.

0
VDB44 9 mei 2021 om 12:58

Jij trekt conclusies uit een biljartvlakke tijdrit van 8km, terwijl de tijdrit in Tokio 44km is en 846 hoogtemeters bevat. Als die kleine hier top 10 rijdt op een parcours dat hem niet echt ligt, dat bij wijze van spreke gemaakt was om Ganna in het roze te krijgen door de Italianen (hun goed recht), dan denk ik net dat het een zeer goed voorteken is voor de Olympische tijdrit op een parcours dat Remco wel op het lijf geschreven is.

0
xistnc 8 mei 2021 om 20:26

Heel dubbel, dit.

Voor een rentree na zo’n lange tijd is dit zonder meer een goede prestatie, maar ook weer niet meer dan dat. Hij wordt nota bene geklopt door de al afgeschreven Jos van Emden.

Ik vraag me ook af wat deze prestatie in zijn thuisland teweegbrengt. Ik heb zoveel vooruitblikken gelezen van de orde ‘REV kan van start tot finish in het roze rijden’, dat ik vermoed dat in België -in ieder geval onderhuids- de teleurstelling overheerst.

Los daarvan vraag ik me ook af of hij zelf wel echt eerlijk is als hij stelt dat hij niet anders dan tevreden kan zijn.

0
assen 8 mei 2021 om 20:35

Zelf vond ik dit ook een tegenvallend resultaat van Remco. Maar gezien zijn lage gewicht en hoge power per kg is ie nog steeds de grote favoriet dit rondje te winnen.

0
Gitan 8 mei 2021 om 20:39

‘REV kan van start tot finish in het roze rijden.’ Campenaerts zijn uitspraken lijken me nu niet meteen een graadmeter van hoe het Belgische volk naar de Giro kijkt…

0
Limal 8 mei 2021 om 20:50

Ik ben maar één van de 11630900 Belgen dus dit is louter anekdotisch, maar ik had zeker niet beter verwacht en vond het een prachtprestatie voor zo’n lichtgewicht.

(Net als Almeida trouwens, maar die kwam niet terug na een lange blessure)

0
Romāns Vainšteins 8 mei 2021 om 20:57

Ach ja, wat sommige Belgen schrijven over Evenepoel is geen sikkepit anders dan dat halfgodgeneuzel wat sommige Nederlanders over Emmy Vanderpee uitbra(akt)en. Het is aan de coureur zelf om dit in perspectief te plaatsen.

0
Gitan 8 mei 2021 om 21:10

Het is overigens ook maar weer een… een gevoel (dakenjenieuitlegge), maar ik denk dat ze in België ook nog niet bepaald massaal wakker liggen van de Giro.

Het is sowieso een koers die niet de grote aandacht krijgt zoals de kasseiklassiekers, de Tour of… het veldrijden. De wielerliefhebber verwacht er vast wat van, maar het brede Belgische publiek zit -volgens mij- nog niet echt op het puntje van zijn stoel.

Vandaag is de eerste dag dat de cafés weer open zijn en de meeste Belgen zijn zich massaal gaan bezatten, en zijn op dit moment totaal niet bezig met wat Het Ventje doet in de Giro.

Mocht hij straks toch nog meespelen om de knikkers zal er misschien wel wat een hype ontstaan bij de man in de straat (vanwege dik 40 jaar geen grote ronde meer gewonnen door een Belg), maar op dit moment totaal niet.

Het idee dat de hele natie Evenepoel tijdens deze Giro met argusogen volgt lijkt vooral ontstaan doordat hier een aantal lieden compleet doorslaan over het ‘keffertje’.

0
xistnc 8 mei 2021 om 21:32

@Gitan
Dat ging zeker niet alleen om Campenaerts. Die specifieke uitspraak wellicht, maar de teneur werd over de hele breedte gedragen.

0
Gitan 8 mei 2021 om 21:35

Heb je daar ook voorbeelden van, van die breed gedragen teneur?

0
Lalsacien 8 mei 2021 om 22:24

@gitan Wat diehard fans van Belgische renners hier op wielerflits waarvan er inmiddels enkelen geband zijn of een andere nickname hebben aangenomen. Die waren stellig.

0
xistnc 8 mei 2021 om 22:52

@gitan
Alle sportwebsites van de Vlaamse kranten, de afgelopen week. Of heb jij een linkje naar een artikel met een wat nuchterdere vooruitblik?

0
Gitan 8 mei 2021 om 22:53

Er zullen zeker een paar Belgische die-hards zijn die verwachten dat Evenepoel de rest hier gaat wegblazen. Maar naar mijn gevoel is dat zeker niet de grote meerderheid van de Belgische wielerliefhebbers, die kijken er toch iets genuanceerder naar. Namelijk: het is een groot talent dat misschien kan verrassen maar van heel ver terugkomt en nog nooit een grote ronde heeft gereden.

En de grote massa lijkt mij nog totaal niet bezig met deze Giro, zoals ze dat wel zijn met bv. WvA in de Ronde van Vlaanderen of op het WK veldrijden of nog veel meer met de Rode Duivels.

Soms wordt het hier voorgesteld alsof Remco Evenepoel de grote hoop van de natie is, en elke Belg een foto in zijn huis heeft hangen van deze nieuwe god. Die hype merk ik nog totaal niet.

Daarvoor denk ik dat hij toch eerst de Ronde van Frankrijk gaat moeten winnen.

0
Gitan 8 mei 2021 om 23:05

@xistnc: bij de voorbeschouwing van Sporza op de Giro zie ik bv. dat Evenepoel ook maar 1 ster krijgt: https://sporza.be/nl/2021/05/06/giro-sterren-evenepoel-heeft-te-veel-adelbrieven-om-hem-geen-ster-te-geven~1620286783582/.

Bernal, Yates, Hindley, Carthy en Almeida krijgen er bv. meer.

Bij Het Nieuwsblad noemen ze bv. ook Bernal als topfavoriet: https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210504_95023781

Wel met je eens dat het meeste Giro-nieuws bij de Vlaamse kranten over Evenepoel ging, maar samen met Merlier is het ook zowat de enige Belg die hier een rol van betekenis kan spelen.

0
Maillot à Pois 8 mei 2021 om 20:45

De doorsnee Belg weet hoe wielrennen werkt. Ik heb nog weinig teleurstelling bemerkt.

0
Giro_101 8 mei 2021 om 20:45

Dat hij vijfde is geworden van de jongeren vindt ik opmerkelijker. Zegt wel wat over de nieuwe generatie.

0
Limal 8 mei 2021 om 20:52

Ha, helemaal waar, en dan reken je de 25-jarige Cavagna al niet meer mee.

0
horsm 8 mei 2021 om 21:00

Knap van Evenepoel. Pakt toch op de andere klassementsmannen al redelijk wat tijd.

0
Haisuli 8 mei 2021 om 23:38

Knappe prestatie van Evenepoel, maar dat interview slaat nergens op… “had ik alleen maar van kunnen dromen” dat terwijl het ganse land de winst van je verwacht durft hij amper te dromen van top 10..

0
Joost Mehrtens 9 mei 2021 om 11:38

Ach, het feit dat het ganse land een ongeloofwaardig hoge verwachtingen heeft betekent niet dat je zelf wel reëele verwachtingen mag hebben.

0
ProfrondeZevenbergen 8 mei 2021 om 23:57

Ik vond het lastig om vooraf te verzinnen wat goed of niet goed zou zijn. Ik zag hem zeker niet winnen, maar ook geen 25e worden. Zevende vind ik achteraf eigenlijk best aardig. Ik hoop op een goede Evenepoel en een nog betere Almeida. Leuk voor de koers!

0
Merzbow 9 mei 2021 om 00:11

Ik ben een Belg. Die 7de plek is zeker een mooi resultaat. Ikzelve had het ook niet verwacht om eerlijk te zijn. Dus uiteraard mag hij tevreden zijn.

Maar dan krijg je direct een pushbericht op je smartphone van HLN (Het Laatste Nieuws) waarin staat “Evenepoel doet goeie zaken voor het klassement.”

Zwijg toch eens over dat klassement. Wees al blij dat hij terug in koers is na zijn verschrikkelijke val. Leg geen te hoge verwachtingen op.

Ik heb zoiets van:

Fantastisch dat hij terug is. Hij heeft niks meer gereden sinds die val. Zou al mooi zijn moest hij de Giro uitrijden (zal hij wel doen) en ach wordt hij 60ste in het eindklassement dan is ook zo. Zou voor mij geen schande zijn. Maar voor de Belgische media zou dat een afgang zijn.

0
Haisuli 9 mei 2021 om 00:14

+1
Die media geven er een irritant tintje aan

0
horsm 9 mei 2021 om 00:35

Ik ben geen Belg, maar ik begrijp de opwinding wel. Ik ben zelf ook benieuwd hoe Evenepoel het gaat doen als klassementsrenner.

0
trigger 9 mei 2021 om 05:24

bwa, ik vind er niks mis mee te zeggen dat die goeie zaken voor het klassement doet, er staat niets in over Giro winnen. Belgische media zijn tot nog toe getemperd in hun verwachtingen, Renaat Schotte was zichtbaar meer geëmotioneerd over Wouter Weylandt, 9 mei vandaag. Qua irritant gedrag valt dat allemaal een stuk beter mee dan de oranje-fan-dorpen die straks tijdens de OS als paddestoelen uit de grond schieten, maar ach, het hééft ook wel iets dus gun ik iedereen zijn plezier.

0
girardengo 9 mei 2021 om 00:22

Ik vraag me af waarom Evenepoel zo met dat klassement bezig moet of wil zijn. Hij kan wellicht beter zijn tijd afwachten en nu ervaring in het rijden van een grote ronde op doen (sturen, afdalen, hooggebergte, etc. , er valt genoeg te leren).

0
plattenband 9 mei 2021 om 09:55

Om de heel simpele reden dat hij een ware winnaarsmentaliteit heeft en al langer beseft dat Moeder Natuur hem fantastische genen heeft gegeven om hem in staat te stellen nu al heel wat te winnen. Niet wachten tot morgen voor wat vandaag al kan en dat leren zal ie wel tussendoor doen.

Ik ben er zeker van dat hij niet kan wachten tot een sprintersetappe voorbij is en hij weer kans kan maken. Als hij net als WVA ook zou kunnen sprinten zou hij waarschijnlijk alle ritten willen winnen.

0
evelineroos 9 mei 2021 om 12:28

Als Nederlander is het sowieso 3 weken genieten van de hysterische Belgische media.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone