Evenepoel vol zelfvertrouwen naar de Ardennen: “Laat ze maar aanvallen”

Door , vrijdag 14 juni 2019 om 18:17
Evenepoel vol zelfvertrouwen naar de Ardennen: “Laat ze maar aanvallen”

foto: Cor Vos

Vierde, op iets minder dan drie seconden van Tim Wellens. Remco Evenepoel was er in Grimbergen oprecht blij mee. “Ja, ik klopte bij het overschrijden van de finish even op het stuur. Twee, drie seconden. Dan denk je in eerste instantie: waar heb ik dat verloren? Maar ik ben écht niet ontevreden.”

Dat heb je dan. Een doorsnee jonge prof zou je onmiddellijk feliciteren als hij vierde zou worden in de tijdrit van de Ronde van België. Bij Remco Evenepoel laat je je als journalist toch verleiden om te vragen of hij niet te ontgoocheld is. Mea culpa. Gelukkig reageert de jongeman volwassen, glimlacht hij even en vertelt hij dat hij vooraf wel wist dat het over deze korte afstand moeilijk zou zijn om te winnen. Dat het er vooral op aankwam zo weinig mogelijk tijd te verliezen. En dat dat gelukt is.

Graskant
“Ja, ik klopte wel even op mijn stuur”, gaf hij toe. “Je ziet de klok en het kleine verschil. Twee, drie seconden. Dan vraag je je toch af waar je dat hebt laten liggen. In die haakse bocht na één kilometer koers, denk ik. Ik pakte iets te veel risico. Met een extra windvlaagje erbij werd mijn stuur even weggetikt en belandde ik even in de graskant. Maar dat is geen excuus. Op zo’n parcours is het de pure power die telt en Tim, Victor hebben dat veel meer in zich.”

Evenepoel zat al snel met zijn gedachten bij morgen. Seraing-Seraing, daar kijkt hij al even naar uit. De Ardennen beschouwt de leider in het klassement als zijn speeltuin. “Dat de mannen van Lotto Soudal gaan aanvallen? Dat mag. Hoe harder, hoe liever”, klinkt het stoer. “Maar ik geloof nooit dat ze heel vroeg oorlog gaan maken. Zinloos, want we gaan toch controleren. Maar op de Roche-aux-Faucons bijvoorbeeld, in volle finale. Daar zal het wel hard gaan. Ik ben echter voorbereid. Ik ken die klimmetjes van binnen en van buiten.”

Op het podium voor eigen volk – foto: Cor Vos

Fabio
Dat hij zich wel zelf zo lang mogelijk zal moeten bedwingen, beseft Evenepoel. “Defensief koersen wordt de boodschap. Het zal moéten. Al zal het in de finale toch de wet van de sterkste zijn.” Dat Fabio Jakobsen hem wel tot de orde zal roepen als hij te snel zelf aanvalt, verwijst een collega met een knipoog naar het incidentje van gisteren tussen de twee. Evenepoel lacht en omzeilt de opmerking vakkundig. “Fabio mag zich morgen sparen. Geen probleem.”

Op de vraag welke helling in de Ardennen hij verkiest, weet hij niet onmiddellijk het antwoord. “Ik heb ze eigenlijk allemaal even graag. Als ik er eentje moet uitkiezen: de Vecquée vind ik wel mooi. Hoe langer ze zijn, hoe liever ik ze heb. Maar ook de Maquisard, La Redoute en de Roche-aux-Faucons vind ik gewoon super leuk. De Ardennen zijn zalig. Maar dat zal Tim (Wellens, red) ook vertellen, zeker? Hij wordt mijn enige concurrent. Er wordt regen voorspeld. Tim is altijd goed in dat weer. Dus toch maar opletten…”

Dit artikel delen:

17 Reacties

tvm 14 juni 2019 om 18:38

Sjonge, wat een woorden.
Lijkt wel een Hollander, maar dan is het arrogant, zeker?

Overigens heeft hij mijn sympathie wel.

koos verrek 14 juni 2019 om 18:55

Hoe harder hoe liever! Hij gaat ze allemaal opvrete !

Martino87 14 juni 2019 om 18:56

Hij praat alsof hij alles al gewonnen heeft wat er te winnen valt.

Gilberto 14 juni 2019 om 19:00

Ja, het mag wat minder zulke uitspraken

Andreotti 14 juni 2019 om 19:09

Hoezo minder ? Die jongen is 19, kom op zeg. Laat de media training aub nog even weg en laat hem de boel op scherp zetten en eens z’n neus stoten. Daar wordt hij alleen maar beter van…. what doesn’t kill you, makes you stronger.

Maar zonder gekheid, als het echt hondenweer wordt, geef ik Wellens echt wel een kans. anders niet

Samlambeej 14 juni 2019 om 21:37

Wanneer mag Remco bij jullie in het klooster?

superbove 14 juni 2019 om 19:03

die jongen amuseert zich gewoon als er gekoerst word…vandaar die uitspraak

JayJay 14 juni 2019 om 19:06

Heerlijke jongeman!

koos verrek 14 juni 2019 om 19:09

Zelfvertrouwen mag da?

Romāns Vainšteins 14 juni 2019 om 20:36

Ik vraag me heel lichtelijk af of deze knaap wel over de hersencapaciteit beschikt die nodig is om minder getalenteerde renners voor jou door het vuur te laten gaan.
Ik vind hem niet als een wielrenner overkomen op dat vlak.

Wat het zo hard mogelijk op pedalen trappen aangaat zit het verder wel snor.

koos verrek 14 juni 2019 om 20:46

Hoe kom ie dan wel over? Staat een kop op hoor.

Man met de hamer 14 juni 2019 om 20:58

Zolang hij bij deze ploeg fietst heeft ie zijn hersenen haast niet nodig.

RRobson 14 juni 2019 om 22:02

Dus op vlak van hersencapaciteit komt hij niet als een wielrenner over. Mooi compliment lijkt me!

Kelder is de Man 14 juni 2019 om 22:29

Tsja.. komt uit het voetbal. Omschakelen kost wat tijd.

Akiria 14 juni 2019 om 20:58

Prachtig de toekomstige Giro,Tour,Vuelta en uiteraard de wereldkampioen winnaar voor de eerst komende 18 jaar.Wat een toekomst!!

Maikel Vennix 14 juni 2019 om 22:14

Ik hoop dat hij morgen een goeie patat krijgt. Niet omdat ik hem de overwinning niet gun, maar omdat het denk ik beter is voor zijn ontwikkeling. Want hij wordt nu al door iedereen de hemel ingeschreven, laat staan als hij morgen ook zou winnen. En het is de vraag hoe lang je als jong ventje nuchter kunt blijven onder zulke mediabelangstelling, en al die veren die in je poep worden gestoken….

Geef dat menneke nog even een jaartje of 2-3 om te groeien. Af en toe een mooie overwinning, lekker koersen, je plek en je weg leren kennen in het peloton. Soms in dienst, soms voor zichzelf. En soms ook een echte off-day, om scherp te blijven. En vooral: niet na iedere wedstrijd de vergelijking zoeken met de “Eddy”…

Marcus Aurelius 15 juni 2019 om 14:15

Ik begrijp Quickstep helemaal niet. Waarom werd Jacobs niet ingezet om voor La Redoute het gat te verkleinen op Campenaerts ? Twee minuten voorsprong geven aan Campenaerts, dat is toch niet oké !? Twee QS die vier man moeten terughalen, het gaat niet gebeuren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.