Evenepoel, Pogacar en co verkennen parcours Luik-Bastenaken-Luik

zaterdag 22 april 2023 om 14:51
Evenepoel, Pogacar en co verkennen parcours Luik-Bastenaken-Luik

Pogacar en Bax verkennen 'LBL' - foto: Cor Vos

Overzicht

Nog één wedstrijd en dan zit het klassieke voorjaar er alweer op. Aankomende zondag strijden de rensters en renners om de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. De protagonisten verkenden in aanloop naar de monumentale klassieker al eens het parcours.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik hoopt Annemiek van Vleuten haar titel te prolongeren, maar de wereldkampioene is – op basis van de voorbije weken – zeker niet de topfavoriet voor de overwinning. Die eer is weggelegd voor een landgenote van Vleuten: Demi Vollering. De renster van SD Worx won in aanloop naar La Doyenne al de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

In de mannenkoers is het uitkijken naar het duel tussen titelverdediger en wereldkampioen Remco Evenepoel en veelwinnaar en topfavoriet Tadej Pogačar. Met Tom Pidcock, Mikel Landa, Mattias Skjelmose en Michael Woods zijn er echter nog wel meer kapers op de kust.

De vrouwen werken zondag een wedstrijd van 142,8 kilometer af, met onderweg negen Waalse hellingen. De mannen mogen zich opmaken voor een koers van 258,1 kilometer, met in totaal elf beklimmingen.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen 2023 – Heuvelhattrick voor Vollering?
Lees ook:
Voorbeschouwing: Luik-Bastenaken-Luik 2023 – Evenepoel versus Pogacar
Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone