Evenepoel over opgave Alaphilippe: “Heel jammer, want hij was goed in vorm”

woensdag 31 augustus 2022 om 18:26
Evenepoel over opgave Alaphilippe: “Heel jammer, want hij was goed in vorm”

foto: Cor Vos (archief)

De opgave van Julian Alaphilippe in de elfde etappe van de Vuelta a España is een flinke streep door de rekening van Remco Evenepoel. De rodetruidrager van Quick-Step-Alpha Vinyl spreekt van een grote aderlating na afloop. “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het is een groot verlies voor onze ploeg”, aldus Evenepoel in het flashinterview.

Castelli

“Dit is zeker een minder mooie dag dan we hadden verwacht”, zegt de klassementsleider over de valpartij van de wereldkampioen, die daarna met een ingepakte schouder werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ik heb er niets van gezien, want ik reed voor hem. Maar zeker op een rustige dag is dat erg jammer. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij niet te veel pijn heeft. Ik wens hem alle goeds.”

Evenepoel was erg tevreden met het werk van Alaphilippe tot nu toe. “Julian deed het heel goed de laatste dagen, maar we zijn niet de enige ploeg die renners verliezen. Het is wel erg stom en jammer, want Julian was goed in vorm. Maar ik heb ook veel vertrouwen in mijn andere ploegmaats voor de komende weken”, aldus Evenepoel.

voor

Dit artikel delen:

10 Reacties

Angelo Pauwels 31 augustus 2022 om 18:37

Erg jammer inderdaad was goed in vorm aan het geraken, maar ik blijf alle vertrouwen behouden in de ploeg. Andere ploegen zijn ook al manschappen kwijt.

1
EricV 31 augustus 2022 om 19:06

Erg jammer inderdaad was goed in vorm aan het geraken, maar ik blijf alle vertrouwen behouden in de ploeg. Andere ploegen zijn ook al manschappen kwijt.

-6
11 na 11 31 augustus 2022 om 20:44

Ik hoop dat je in orde bent qua copyright, EricV.

1
Marcus Aurelius 31 augustus 2022 om 23:46

Gelukkig voor hem zijn Ineos en Jumbo ook al serieus gehavend. Het probleem zou zich maar stellen indien er niemand meer wil rijden. Je kan niet tegen het ganse peloton op als men het je niet gunt. Er is iets wat misschien wel nog kan spelen. Movistar zit serieus in de gevarenzone voor het behoud in de worldtour. Voor een deal van een ritje of twee voor Mas, gaan die wel eieren voor hun geld kiezen. Dat zijn punten die ze echt kunnen nodig hebben … Te ver gezocht ?

1
ThorHushovd 1 september 2022 om 06:55

Nee mooi en interessante theorie.

0
Mystery Rider 1 september 2022 om 08:35

Helemaal niet te ver gezocht, ik denk dat Movistar met een goeie einduitslag (Mas en Valverde top 10) en een eventuele ritoverwinning van Mas of Valverde zijn WT licentie kan veilig stellen, zeker nu ook Yates de Vuelta verlaten heeft.

0
Romāns Vainšteins 31 augustus 2022 om 18:52

Hè gadsamme, wat is de reden dan?

0
De Blindenloterij 31 augustus 2022 om 19:24

Die gaat niet naar Australië.

0
thenewGOAT 31 augustus 2022 om 22:06

Ik vrees dat de gedwongen opgave van Flip geen goed nieuws is voor de andere ploegen, in tegenstelling tot wat velen misschien zouden denken. Dit zal er enkel voor zorgen dat Remco nu echt zo snel mogelijk zijn buit op het droge zal willen hebben. Dus in plaats van wat afwachtend te rijden en te consolideren gaat hij er wellicht morgen op de laatste klim nog maar eens een lap op geven in de hoop zo het laatste sprankeltje hoop bij de concurrentie weg te nemen. En is het niet morgen dan zeker dit weekend.

0
Mystery Rider 1 september 2022 om 08:32

Het is vooral erg jammer voor Flip zelf die duidelijk aan het opbouwen was richting een derde wereldtitel op rij. Die kans wordt nu wel duidelijk kleiner!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone