Evenepoel na demonstratie: “We hadden niet beter kunnen beginnen”

woensdag 9 juni 2021 om 18:16
Evenepoel na demonstratie: “We hadden niet beter kunnen beginnen”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel is duidelijk hersteld van zijn valpartij in de Giro d’Italia. De Belg van Deceuninck-Quick-Step wist vandaag indruk te maken tijdens de openingsetappe van de Ronde van België. De ritzege ging naar Robbe Ghys, maar Evenepoel wist door het spel der bonificaties de leiderstrui te veroveren.

In de 175 kilometer lange rit van Beveren naar Maarkedal wist Evenepoel uitstekende zaken te doen door directe concurrenten als Victor Campenaerts en Philippe Gilbert al bijna een minuut of meer aan te smeren. Toch kende de jonge Belg geen vlekkeloze aanloop richting de lokale rondes met telkens de beklimmingen van de Fortstraat, de Ellestraat en Berg ten Houte.

“Vlak voor het opdraaien van het lokale circuit reed iemand in mijn achterwiel, waardoor mijn derailleur even geblokkeerd was. Ik moest kortom helemaal achteraan de lokale ronde aanvatten, maar uiteindelijk kwam ik net voor Berg ten Houte van voren aansluiten. Het was een serieuze inspanning en op Berg ten Houte ging het heel erg hard”, aldus Evenepoel.

De renner uit Schepdaal zag vervolgens Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Caleb Ewan wegspringen. “Ik zag niemand meteen reageren en besloot zelf mee te springen, zodat we een meerderheid hadden in de groep. Het moment dat we echt wegreden was wel raar. Ze begonnen in de groep te zwalken en te kijken naar elkaar. Ik had het op het juiste moment door.”

“Morgen ga ik 100% voor de dagzege”
Twee rondes voor het einde gooide Evenepoel opnieuw de knuppel in het hoenderhok. Na deze nieuwe versnelling kon enkel Campenaerts volgen, maar de renner van Qhubeka ASSOS kreeg na verloop van tijd af te rekenen met krampen. Evenepoel bleef de pedalen geselen, was inmiddels aangesloten bij vroege vluchters Ghys en Marchand en de drie Belgen reden vervolgens naar de finish.

“Het was echt een supermooi, maar ook zeer lastig rondje. Het was gewoon niet mogelijk om onderweg te recupereren en positionering was zeer belangrijk. Ik heb we echt wel geamuseerd. Het is jammer dat ik naast de dagzege grijp, maar een beter begin is niet mogelijk. Ik voel dat er nog een paar procentjes bij kunnen, maar we zijn op de goede weg. Morgen is de individuele tijdrit en ga ik 100% voor de dagzege. Ik hoop dan ook mijn voorsprong uit te diepen.”

Samenvatting etappe 1 Baloise Belgium Tour:

Dit artikel delen:

75 Reacties

Turtlehead 9 juni 2021 om 18:29

‘We’ niet, maar hij wel. Maar tweede is ook leuk ;)
Morgen is de rest tweede.

Robbiebier 9 juni 2021 om 18:51

Ik had mezelf voorgenomen gewoon te kijken naar de goede wielrenner Rev,maar dan begint dat enge gedoe weer,gebaren,zo achterlijk gefrustreerd doen.
En dat tegen jongens die in de ontsnapping hebben gezeten,en vocksnor die helemaal pieredood zat wat ook wel bleek.
Hij had in de giro zo popie moeten doen tegen de echte grote mannen,vraag mezelf wel af hoe ze in het peloton over dat arrogante kapsones lijertje denken.
Het is en blijft een engnek. ZO

AdZ 9 juni 2021 om 19:13

Hmmm dan moet ik toch maar gaan kijken…

Gebruikersnaam 9 juni 2021 om 21:16

@Robbiebier

Ik vind het terecht dat hij zich ergert aan vocsnor. Als het niet hard genoeg gaat om die 2 fietsdwergjes te lossen, mag je verwachten dat iemand met de reputatie van Campenaerts een heel klein beetje kan meedraaien op het vlakke.

Het is niet onlogisch dat Evenepoel verwacht dat Campenaerts toch *iets* kan toevoegen, het is onlogischer dan Campenaerts op zo'n Vlaams heuveltje volledig parkeert terwijl continentale renners nog wel kunnen volgen

Dat Evenepoel maniertjes heeft of arrogant kan doen, daar kan zeker over gediscussieerd worden, maar dit vond ik een volstrekt normale reactie. Was ook duidelijk dat hij het ook alleen maar tegen Campenaerts had.

Kortom, dit is geen actie van Evenepoel die zeer ergelijk is, maar iemand die zich graag wil ergeren aan Evenepoel en hoopt op acties die dat zouden rechtvaardigen.

Michelangelo 9 juni 2021 om 21:30

@gebruikersnaam,
Vocsnor verstaat volgens mij prima Schepdaals. Hij had hem dit gewoon kunnen toeroepen en vragen. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zijn gebaren er vooral ook waren om aan de buitenwereld duidelijk te maken dat Vocsnor en de anderen niet wilden rijden.
Begrijpelijk? Ja, snap ik prima. Maar het is vooral voor de buhne… en ik kan me ook voorstellen dat dit niet door iedereen wordt gesmaakt.

Turtlehead 9 juni 2021 om 22:09

Het is waar: gebaartjes zijn altijd voor de tv-kijker, niet voor de geadresseerde.
Het is eigenlijk wel een eikeltje. Maar hij fietst wel rete-hard :)

La Bicicleta 9 juni 2021 om 22:19

@Robbiebier Ach, ik kan zo’n dingen wel smaken. Dat toont een zekere winnaarsmentaliteit. Grinta, de wil om te winnen, de drang naar het maximale. Ik dacht trouwens dat Ballerini de parcheggio van de dag plaatste en toen kwam Vocsnor… Heerlijke aanvallende renner, zelfs wanneer hij niet kan overnemen, dat wel.

Poeksel 9 juni 2021 om 18:54

Pluralis majestatis?

Gelei 9 juni 2021 om 21:34

Logisch: Remco en Evenepoel.

LDV 9 juni 2021 om 18:54

Kritiek geven om kritiek te kunnen geven. Het podium is verplicht interviews te geven voor de pers. Ik alles wat jij hierboven raaskalt, daar klopt geen sikkepit van.

Wees maar nederig en hou u bij de feiten.

Dion 9 juni 2021 om 18:54

Dit “wist door het spel der bonificaties ” begint ook een irritant zinnetje te worden.

Poeksel 9 juni 2021 om 18:56

Typisch voorbeeld van trollen.

Dikke vrouw 9 juni 2021 om 18:57

Gaat hij eigenlijk de Vuelta doen weet iemand dit?

Franco Ballerini 9 juni 2021 om 19:14

Natuurlijk weet iemand dat. Iemand weet immers alles.

AdZ 9 juni 2021 om 20:09

Dit is wel erg Games of Thronerig…

Wheely 9 juni 2021 om 20:45

“Hij” zal het zelf wel wel weten denk?

Medicijnman 10 juni 2021 om 08:43

Hij wiens naam niet gezegd mag worden?

Marik 9 juni 2021 om 19:05

Als ik het goed lees dan gaat hij morgen dus voor de dagzege én verwacht hij daarbij ook nog zijn voorsprong uit te bouwen. Tja het zou zomaar kunnen gebeuren want in dit soort koersjes kent hij zijn gelijke niet. En toch zou ik als ik hem was iets minder hoog van de toren blazen. Dat komt altijd harder terug.

RidderSchwobin 9 juni 2021 om 20:58

Alsof er iemand hier aan de start staat die ook maar in de buurt van Remco komt in het tijdrijden. Het zou juist sneu zijn als hij het tegenovergestelde zou zeggen.

Marik 9 juni 2021 om 21:22

Hij hoeft het tegenovergestelde ook niet te zeggen. Het zou hem gewoon sieren als hij er niet al van te voren vanuit gaat dat hij wint en verder uitloopt. Hij kan natuurlijk wel zeggen dat dat het doel is.

Michelangelo 9 juni 2021 om 21:49

Deel hier Marik zijn mening wel. Ja, hij is de torenhoge favoriet. En ja, de kans is groot dat hij nog flink wat seconden extra gaat nemen. Maar hij praat alsof het allemaal al in kannen en kruiken is vwb de tijdrit, terwijl er nog geen meter van gereden is.

Liever: “ik ga morgen mijn uiterste best doen en alles geven. En als ik mijn niveau haal, dan zal ik kort bij zijn, en hopelijk zelfs winnen. Maar in een korte tijdrit kan ook van alles gebeuren. Ik hoop dat alles morgen mee zit. En dan zet ik een belangrijke stap richting eindwinst”. Je bedoelt hetzelfde, maar het komt net wat anders over (iets met toon en muziek).

Diskob 9 juni 2021 om 23:40

Hahaha. Morgen kom je hier vast en zeker jammeren dat het niet meer dan normaal is dat hij de tijdrit wint met zo’n zwak deelnemersveld en dat alles minder dan winst een blamage zou zijn geweest. Maar als hij zelf van tevoren zegt dat hij 100% voor de overwinning gaat en hoopt zijn voorsprong te kunnen uitbreiden, dan blaast hij volgens jou te hoog van de toren.

ssj 10 juni 2021 om 07:23

Dat zegt hij toch ook? Ik ga voor de dagzege (doel). Ik hoop m’n voorsprong te kunnen uitbreiden

Quote:
Morgen is de individuele tijdrit en ga ik 100% voor de dagzege. Ik hoop dan ook mijn voorsprong uit te diepen.
trigger 10 juni 2021 om 07:25

Renner van zijn kaliber moet die ambitie uitspreken, moet ook ontgoocheld zijn als hij die doelstellingen niet haalt, eigen aan topsport. Het zal hem, en een hoop supporters, worst wezen wat enkele taalpuristen met hun interview-analyses daarvan denken.

horsm 10 juni 2021 om 07:32

Ik vind het wel leuk, gewoon je ambitie uitspreken & geen valse bescheidenheid.

PantanoJ013 10 juni 2021 om 08:36

De sport zit vol met dooddoeners als “ik ga morgen mijn uiterste best doen”. Ben blij dat deze jongen wat meer uitgesproken is zodat wij ook nog iets hebben om over te praten.

Medicijnman 10 juni 2021 om 08:45

Als hij zegt dat hij morgen 50% zijn best gaat doen en toch de dagzege verwacht binnen te halen worden ze hier helemaal gek op het forum

Romāns Vainšteins 10 juni 2021 om 09:55

edit wf: pas je toon aan

Laat MvdP lekker onnozel blijven doen hoe goed ie is en Evenepoel lekker als een skater pochen hoe goed ie is en laat allebei lekker hun achterlijke klotegebaartjes aan de meet uitvoeren joh. Niemand zit te wachten op een zalvende pseudo perschef.

Michelangelo 10 juni 2021 om 13:09

Gelukkig trek jij volle zalen met jouw vaak ondoorgrondelijke, nietszeggende en op de man gespeelde bijdrages, Romans. Misschien moet ik jóuw posts eens voorkauwen, daar gaan ze een stuk begrijpelijker van worden.

Doe gewoon ff normaal man!

Romāns Vainšteins 10 juni 2021 om 13:22

En sinds wanneer er is wat mis met ondoorgrondelijk en op de man? Bepaal jij dat of zo?
Zeg eens wat ik moet zeggen dan, wat moet ik zeggen?

Michiel 10 juni 2021 om 13:27

Laat dat jochie RV maar blèren, Michelangelo. Hij begon er vandaag al vroeg mee. Zal wel slecht geslapen hebben oid

rennerske 9 juni 2021 om 19:08

Fijn dat hij weer helemaal terug lijkt op die paar procentjes na. Prima commentaar ook. En die gebaartjes? Vond het wel meevallen, zou me ook steen en been geërgerd hebben dat er nou niet 1 keer iemand, al was het maar voor even, overnam.

Dion 9 juni 2021 om 19:16

Er was ook niemand die aan God vroeg of hij aan dag 7 een invulling zou geven.

rennerske 9 juni 2021 om 19:24

@Dion. Vind het te ver gaan om Robbe Ghys na deze overwinning meteen maar de status van God toe te dichten.

Dion 9 juni 2021 om 20:00

Ik niet. Als je Jezus op wielen met gemak verslaat dan ben je een god

rennerske 9 juni 2021 om 20:02

@Dion. Daar heb je een punt!

Sven1 9 juni 2021 om 19:16

Ik snap niet waarom er heel de tijd commentaar is over Evenepoel zijn zogezegd arrogant gedrag. Vind dat dat al heel veel verbeterd is en daar vandaag juist niets van te merken was.

dit is mijn achterwiel 9 juni 2021 om 21:04

Zelfs in de samenvatting van 1 minuut hierboven is het te zien.

peter s 9 juni 2021 om 19:21

Als hij die tijdrit ook niet wint in dit veld, mag San Remco zich doodschamen

notriple 9 juni 2021 om 19:25

Hij verliest van een baanwielrenner.

wimvl 9 juni 2021 om 20:05

Jongens toch. Wees eens fier op een jonge renner met een mooi palmares en een veelbelovende toekomst. Je bent ook niet verplicht om te kijken.

Dikke vrouw 9 juni 2021 om 21:15

notriple is een trol

nickdt 9 juni 2021 om 21:23

Met andere woorden: Hij verliest van een C-wegrenner.

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:29

Fier? Even in perspectief plaatsen, Wiem. Dit is een Nederlandse website, niet de Westvloamse Gazette.

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:29

En verder. Veelbelovend zijn ze allemaal, Remxo

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:31

Remco zal altijd verliezen van Pogacar en, in all fairness, at best is hij Kelderman. Maar goed, in Vlaanderen is eenoog koning…

Dikke vrouw 9 juni 2021 om 22:52

Martin is ook een trol :(

Pietspeed 9 juni 2021 om 20:02

Waarom al die negativiteit over Remco? Hij spreekt gewoon z’n ambities uit. Is toch niets mis mee? En met zijn benen spreekt hij ook.

AdZ 9 juni 2021 om 20:11

Jezus on wheels… oftewel hoe serieus moet je m nog nemen?

Borsje 9 juni 2021 om 20:15

Toch wel een beperking. Vanwege zijn gebrek aan explosiviteit zal Remco ‘alleen maar’ kunnen winnen als het a) een tijdrit is of b) een wedstrijd waarin hij solo aankomt.

Romāns Vainšteins 9 juni 2021 om 20:58

+ klassementen.

Niks mis toch met solo aankomen? Ik ken zo’n gast die Nibali heet.

RidderSchwobin 9 juni 2021 om 20:59

Nou ja, dat zijn al meer wapens dan 99% van het peloton.

Gelei 9 juni 2021 om 21:38

C) of een aankomst bergop in Portugal waar hij de beste punchers klopt in een lange sprint.

trigger 10 juni 2021 om 07:03

@borsje youtube eens ‘Evenepoel Picon Blanco’, punch uit het zadel is ook een punch

Rufusvb 9 juni 2021 om 21:28

Als hij maar niet twee dagen achter elkaar zo’n demonstratie houdt… maar zonder gekheid: straf nummertje!

harryjohan71 10 juni 2021 om 09:03

Ik vind ‘straf nummertje’ wel meevallen. Dit is niet echt het terrein van Campenaerts. Er werd niet gegroepeerd achter hem aangereden. Hij kon de vroege vluchters niet lossen. Er wordt hier alleen zo overdreven gedaan, omdat er 3 renners niet overnamen en Campenaerts kramp kreeg. Ballerini is hetzelfde overkomen in het wiel van Gilbert. Hier hoor je niemand over. Ik vind persoonlijk bijvoorbeeld de overwinning van Van Baarle in het voorjaar een straffer nummertje dan deze overwinning van Evenepoel.

Michelangelo 10 juni 2021 om 12:16

Sluit me aan bij Harryjohan. Het was een mooi nummertje, maar niet meer dan dat. Het wordt “episch” gemaakt omdat Campenaerts met kramp moest lossen, maar die andere twee die al vanaf km nul in de aanval waren bleven er gewoon aan hangen.

Dat hij in zijn eentje het peloton voorblijft is knap, maar het parcours was er dan ook voor gemaakt. Smalle wegen, op en af, draaien en keren. Daar valt weinig op te organiseren. Leg in dit rondje een brede baan van 3 km, en je had meteen een ander verhaal.

Kortom, een mooie show, knap gedaan, maar ik blijf weg woorden als episch of fantastisch. Dan zijn de nummertjes van Asgreen, Van Baarle of VdP dit jaar (of destijds in de BB tour) toch net wat straffer. Net als Evenepoel zelf de vorige keer dat hij Vocsnor eraf reed.

O59 9 juni 2021 om 21:33

Wat een hop zure mensen en dat met dit mooie weer.
Mooi REV, mooi !
En ook super van Robbe !

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:38

Hop? Heb je weer lopen zuipen? Realisme, jongen. Je Remcootje blaast veel te hoog van de toren. Rev? Het is jandorie geen scheidsrechter. En het is ‘Robben’. Arjen (of zoals jullie zeggen ‘Ar-Jean’) Robben.

Maillot à Pois 10 juni 2021 om 09:50

@MartinMartin
Evenepoel mag dan wel hoog van de toren blazen, je eigen opmerking is ook best wel arrogant.
En verder: ik heb werkelijk nog nooit een Nederlandstalige “Arjen” als “Ar-jean” horen uitspreken, niet in Nederland en niet in Vlaanderen.

MartinMartin 9 juni 2021 om 22:39

En zuur? Nee hoor. Maar je hosannastemming na een tweede plekkie? Een kinderhand is snel gevuld.

Geit in mijn Kelderman 9 juni 2021 om 22:47

Echt, wat een zure reacties hier weer. Knakker rijdt op een manier waar ik van hou, aanvallend, doet al het kopwerk en het peloton komt geen meter dichter. Ook al is het deelnemersveld niet je van het, dit is gewoon klasbakkenwerk.

trigger 10 juni 2021 om 06:05

Goed voor zijn opbouw richting Tokio, en daarna wellicht Vuelta, sympathieke kerel trouwens die Evenepoel.

wielrenner 10 juni 2021 om 06:57

Hij heeft zich geamuseerd, tenminste nog 1 iemand in het peloton die zich geamuseerd heeft! Ik ga mij nu ook amuseren in mijn werk, we maken er een geamuseerde dag van.

Tollpatscher 10 juni 2021 om 09:02

Ambities, uitingen, doelen, dit is alles legitim.
Dat Remco hard kan fietsen laat hij wel zien.
Wat hij echter hier demonstreert is, dat hij met zijn kwaliteiten misschien beter voor een “grotere” ronde had kunnen kiezen. Hij wordt hier in het peloton niet sympathieker door.
Tom amuseert zich, Remco amuseert zich. Mathieu leert de professie, speelt met de wereldkampioen, en amuseert zich. Dat is het verschil.

SoloSlim 10 juni 2021 om 11:16

ok, maar het zegengebaar van Mathieu is toch ook arrogant en daar struikelt niemand over.

blix 10 juni 2021 om 09:14

Het probleem van Remco in zijn communicatie naar de buitenwereld toe, is dat de grens tussen zelfzekerheid/zelfbewustheid en arrogantie heel dun is. In de Giro vond ik hem heel nederig op een bepaalde manier, en dat stond me wel aan. Maar na 1 goeie wedstrijd (gisteren), helt Remco weer over naar de arrogantie-zijde (‘oh, staan ze al zó ver achter?’). Hij zou er goed aan doen zich wat meer low-profile op te stellen, zoals hij in de Giro deed, zowel bij winst als bij verlies.

Peetvader 10 juni 2021 om 09:17

Gewoon een renner die aanvallend koerst, 30km doorrijdt zonder dat er iemand overneemt.

Bij een andere renner zou dit hier als geweldig en attractief beschreven worden, maar om 1 of andere reden kan Remco niets goed doen bij de helft van het forum hier.

notriple 10 juni 2021 om 09:25

Al die negatieve reacties over evp zijn niet zomaar onstaan peetvader.

Peetvader 10 juni 2021 om 09:43

Omdat hij als 20-jarige even te fel gereageerd heeft op twitter nadat hij zijn collega voor dood zag liggen? Get over it zou ik zeggen.

Tinus1984 10 juni 2021 om 09:56

Tegen wie was hij aan het demonstreren dan???

Jean Dumas 10 juni 2021 om 11:31

Het aparte is wel dat Remco en VDP graag domineren in minder bezette koersen, terwijl ze meer kunnen leren van forse tegenstand c.q. tegenslag.

harryjohan71 10 juni 2021 om 11:44

Wat een onzin, m.b.t. Van der Poel. Van der Poel rijdt geen kleine koersen zoals Evenepoel. Met uitzondering van Kuurne Brussel Kuurne en Le Samyn is het allemaal World Tour niveau. Van der Poel wil juist domineren in de koersen die er toe doen. Maar ja in Zwitserland is geen tegenstand net zoals in de Baloise Tour

Beer 10 juni 2021 om 14:22

Niet helemaal correct Harryjohan71. Eerst en vooral vergeet je dat Evenepoel 5 jaar jonger is dan VDP. VDP focust eigenlijk pas sinds vorig seizoen meer op de grotere (WT) wedstrijden. Daarvoor was het toch vooral zeges binnen harken en uitpakken in kleinere wedstrijden als Tour Of Britain, Arctic Race & de Boucles de la Mayenne. Dan komt Evenepoel toch heel wat sneller mee doen op de speelplaats van de grote jongens.

Michelangelo 10 juni 2021 om 15:07

Daar moet ik Beer wel een beetje gelijk in geven. Maar dat heeft natuurlijk alles te maken met “VDP de crosser” en de bewuste keuze om niet voor een WT ploeg te rijden. Gevolg is ook een ander programma met kleinere wedstrijden. Met wel de nodige zeges.

Overigens ben ik van mening dat Mathieu ook niet anoniem in het WT peloton gereden zou hebben wanneer hij op 20 jarige leeftijd bij een Worldtour ploeg gereden had. Ik heb hem destijds bezig gezien op het WK in Firenze bij de junioren, waar hij als snotneus net zo hard naar boven reed op dat muurtje als de volwassen profs. Maar ja, iedere keuze heeft consequenties, en “wat als…” telt natuurlijk niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair