Evenepoel knipoogt naar Uijtdebroeks: “We kunnen praten als hij BK, EK en WK wint”

vrijdag 24 juli 2020 om 11:09
Evenepoel knipoogt naar Uijtdebroeks: “We kunnen praten als hij BK, EK en WK wint”

foto: Cor Vos (archief)

Ook Remco Evenepoel zag het nieuws donderdag verschijnen dat Jumbo-Visma, Deceuninck-Quick-Step en Team Sunweb hengelen naar ‘de verbeterde versie van Evenepoel’, Cian Uijtdebroeks. De jeugdige coureur had een gevatte reactie in petto: “We kunnen praten als hij het BK, EK en WK wint.”

Uijtdebroeks heeft de vergelijking met Evenepoel te danken aan Jef Robert, de voorzitter van het Acrog-Tormans-team. Robert had lovende woorden over het optreden van Uijtdebroeks op trainingskamp in Spanje. “Hij doet dingen die ik nog nooit heb gezien”, is hij duidelijk. “Op een klimparcours van zeven kilometer in Spanje ging Cian met een dikke halve minuut onder de tijd van Evenepoel.”

Deceuninck-Quick-Step
Wilfried Peeters en Patrick Lefevere lieten zich vrijdag in Het Laatste Nieuws ook uit over Uijtdebroeks, die vier dagen met Deceuninck-Quick-Step op trainingskamp in Italië verbleef. “Het is een gevaarlijke vergelijking”, aldus Peeters. “Dat zorgt veel te vroeg voor veel te veel druk.”

Ook Lefevere nuanceert de vergelijking: “Het is niet de bedoeling om elke 17-jarige die een beetje met de fiets kan rijden een contract te geven. Het zijn echt niet allemaal Evenepoels. Ik was ook héél goed als eerstejaars junior.”

Toch kan de manager niet ontkennen dat Uijtdebroeks een speciale is. “Het is een jongen met kloten aan zijn lijf”, zegt Lefevere. “Toen we hem meevroegen op stage wilde zijn trainer dat liever niet. Maar hij zei: ‘Ik ga toch’. Dat is lef hebben. We gaan nu zien hoe hij verder evolueert”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

65 Reacties

De Brigadier 24 juli 2020 om 19:27

Niemand die dieper in gaat op de woorden van Lefevere. Die ontkracht hier het zogenaamde talent als je een beetje tussen de regels door leest. Enthousiaste jongen, Cian, maar geen groot talent.

bonimenier 24 juli 2020 om 20:03

Wat een zever. Denk je nu echt dat ze hem gaan vragen om mee met Deceuninck op stage te komen als ze niet denken dat hij een talentvolle wielrenner is? Ben je nu werkelijk zo dom? Of doe je maar alsof?

Samlambeej 24 juli 2020 om 20:51

oh btw je zegt niet Hannuit maar ‘Annü’

boenk 25 juli 2020 om 00:51

Hannuit is Nederlands. Hannut is Frans.

Samlambeej 24 juli 2020 om 20:54

Wat een heerlijke foto is het toch. Alle vlezen- en plexiglazen ogen op je gericht, een minachtende journalist, haartjes perfect en een zelfvoldaan smoeltje.

Zie je ook die dolblije R.EV fan met petje en bril?

Ligthning 26 juli 2020 om 11:11

Ik ben het hier volledig eens met Samlambeej. Geen reacties van bomba en anderen ? Geen argumenten duidelijk. En als hun zielige, schampere, gefrustreerde opmerkingen op sommige renners/wielerleiders weerlegd worden, kruipen ze onder hun steen. Bach.

Headlines

Materiaalzone

Populair