Remco Evenepoel heeft ‘unfinished business’ in Giro: “We’ll be back”
foto: Cor Vos
maandag 29 mei 2023 om 11:43

Remco Evenepoel heeft ‘unfinished business’ in Giro: “We’ll be back”

De Giro d’Italia 2023 eindigde voor Remco Evenepoel in mineur. De wereldkampioen stond na negen ritten aan de leiding in het algemeen klassement, maar moest opgeven na een coronabesmetting. Hij is echter van plan om in de toekomst terug te keren naar de Giro, laat hij weten via sociale media.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Evenepoel deelde een bericht van Anthony Pauwels (zijn verzorger bij Soudal Quick-Step) in zijn verhaal op Instagram. Pauwels keek in zijn post terug op de Giro, waarin Soudal Quick-Step door het uitvallen van de kopman niet het gewenste resultaat behaalde. “We’ll be back”, schreef Evenepol in zijn verhaal.

Ook reageerde Evenepoel nog onder de foto van Pauwels. Hij sprak daar van ‘unfinished business’. Wanneer Evenepoel zich zal proberen zich te revancheren in de Giro, is nog niet bekend. Vooralsnog lijkt het erop dat hij in 2024 zijn debuut zal maken in de Ronde van Frankrijk. Dit jaar is de Tour geen optie, volgens zijn ploegmanager Patrick Lefevere. Ook de Vuelta a España staat dit seizoen niet op de planning voor Evenepoel.

 
68 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2023 14:23
Dit is het 5e seizoen van Evenepoel op WT-niveau, we spreken niet over een rookie en hij mag beoordeeld worden als een van de grote sterren van het peloton. Vorig seizoen won Mathieu van der Poel een monument, won hij een etappe in de Giro en droeg hij de roze trui. Gaandeweg het seizoen hoorde en las je vanuit allerlei hoeken (ook vanuit Wielerflits) dat zijn seizoen toch niet helemaal top was. Terecht of onterecht: hoge bomen vangen veel wind. De tendens was in ieder geval duidelijk. Hiermee wil ik aangeven dat het geen nationalistisch dingetje is om te beweren dat het definitief niet rijden van een Tour of Vuelta onverstandig is voor een renner die de ambitie laat doorschemeren om de allerbeste grote ronde renner van zijn generatie te zijn. Het besluit vanuit team Lefevere gaat heel veel druk gaat leggen op het WK en Lombardije. Evenepoel wordt niet voor niets in het rijtje van de grote 5 of 6 gezet en in dat rijtje is één topprijs per jaar de standaard en is er een tweede nodig om van een succesvol jaar te kunnen spreken. Die lat leg ik niet, die lat lees je terug in de publieke opinie en daar heb je mee te dealen, zeker wanneer je gevoelig bent voor de publieke opinie. Dus ja, pakt hij geen Lombardije of WK dan barst er kritiek los en mag 'verloren seizoen' zeker in de mond genomen worden. Ga lekker de Tour rijden voor spektakel en minimaal een ritzege en rij de Tour uit voor ervaring en een mooie basis voor de winter. Dan volgend seizoen revanche is de Giro, of de Tour voor het klassement. De prijzenkast mag langzaam voller worden met grote overwinningen en een strijd met de absolute top.
  29 mei 2023 14:39
  Helemaal eens Panache. En als je kijkt waar hij naar toe wil (een groot ronderenner worden) dan is het sowieso de vraag of je dan in je 5e profseizoen genoegen moet nemen met het rijden van slechts 10 dagen van een grote ronde. Als je het mij vraagt denk ik dat je zelfs met dat in het achterhoofd kunt spreken van een verloren seizoen als je niet nog de TdF of de Vuelta gaat rijden. En moet je dan inderdaad al bijna wereldkampioen worden en Lombardije winnen om van een geslaagd jaar te spreken. Ik hoop dan ook dat ie "gewoon" naar de TdF gaat, en daar zowel mooie dingen laat zien alsook een keer of 2 een oplawaai krijgt. Waardoor hij hopelijk ook los gaat komen van zijn (zelfgecreeerde?) aura van onoverwinnelijkheid, wat hem blijkbaar heel erg in de weg zit bij het maken van keuzes. EN EEN EDIT VOOR SJORS: Welke 4 grote prijzen heeft Roglic dan behaald? LBL, OS tijdrijden, Vuelta 3x, Giro. Ik tel er dan toch zeker 6. Of heb je alternatieve rekenmethoden die passen bij jouw standpunt? En dan het seizoen van VdP: volgens mij was iedereen het er over eens hier dat vorig jaar geen uitstekend seizoen was voor VdP. Het eerste deel was goed, het tweede deel was ondermaats. Ja, de standaard voor toprenners ligt nou eenmaal hoger dan bij pakweg Pieter Serry of Timo Roosen. Als Evenepoel nu geen grote ronde meer mee pakt, en uiteindelijk ook naast de grote najaarsvissen grijpt, wil je dan nog altijd spreken van een goed seizoen? Verder kun je een seizoen plat slaan tot overwinningen in de grootste wedstrijden. Maar wat doe je met een podium in de Tour? Etappewinsten of een groene trui, terwijl je ook nog eens je kopman aan tourwinst helpt? Of winst in TA, PN, RvZwitserland? Probleem voor Remco is dat hij groteronderenner wil worden. Met alle respect voor de betreffende koersen, maar dan heb je op dit moment van je loopbaan eigenlijk niks te zoeken in de Ronde van Belgie of Polen als je ook in de Tour of de Vuelta kunt starten. Met het oog op zijn lange termijn ambities voegt zijn huidige programma m.i. niets toe, en kun je ook in dat opzicht nu al spreken van een verloren jaar.
  29 mei 2023 15:12
  Dit was ook mijn eerste gedachte na zijn uitvallen in de Giro, maar daar denk ik nu toch anders over. Evenepoel is niet in de positie om relaxed naar de Tour te gaan om even 1 of 2 ritten te winnen. In de heuvelritten komt hij Mathieu en Wout tegen, in de ritten voor aanvallers zal hij vanaf de start worden geviseerd en zal niemand met hem mee willen rijden en in de bergritten gaat hij het afleggen tegen Pogi en Vingegaard die zich wél optimaal hebben kunnen voorbereiden. Hij kan zich daarom beter optimaal voorbereiden op de WK tijdrit, San Sebastian en Lombardije. Met zijn vermogen om op het juiste moment te pieken, acht ik de kans groter dat hij deze koersen alle drie wint dan de kans dat de steller op 0 of 1 blijft steken.
  29 mei 2023 15:20
  Het verschil met MVDP is dat Evenepoel uitgevallen is door COVID (Giro) en Matje door vermoeidheid (Tour). Verder ben ik het wel eens met je bijdrage, hoewel Evenepoels palmares toch niet mager is (wereldkampioen, Vuelta, 2x San Sebastian en LBL ...)
  29 mei 2023 15:24
  Het is voor een renner wel gezonder om niet of niet veel rekening te houden met de publieke opinie. Die legt veel druk op en bemoeit zich met van alles en nog wat.
  29 mei 2023 15:36
  @Maglia rosa, En is dat erg? Zou de grootste winst die Evenepoel kan halen in de TdF misschien niet kunnen zitten in de ritten die hij NIET wint? Als hij een keer van deze en gene op zijn doos krijgt. Als hij een keer gelost wordt, er doorheen zakt, een slechte dag heeft, of misschien zelfs zoek gereden wordt? Want in mijn ogen is op dit moment het allerongezondste in zijn carriere de druk dat hij altijd maar moet winnen. Van zichzelf, maar vooral ook van de buitenwacht. Niet winnen is falen. Misschien is dat zo in het voetbal, waarbij je in basis 50% kans hebt om een wedstrijd te winnen. Maar niet in het wielrennen, waarbij de kans dat je verliest veel groter is dan de kans dat je wint. De grootste zege(n) die in Frankrijk in mijn ogen te behalen is, dat is het kwijtraken van dat aura van onoverwinnelijkheid; het aura dat hij zelf samen met zijn ploeg heeft opgebouwd, en in stand gehouden wordt door zijn fans en de (Belgische) sportpers. Maar wat hem gruwelijk in de weg zit bij het maken van ogenschijnlijk simpele keuzes.
  29 mei 2023 16:48
  Snap helemaal dat het lucratief kan zijn om de wereldkampioen in je ploeg te hebben, maar wat ik niet begrijp is dat je (schijnbaar) genoegen neemt met 2 monumenten (en een WK). Een ploeg als SQ zou toch minimaal voor een grote ronde moeten gaan… zeker als je weet dat je er de renner voor hebt. Kan me toch niet voorstellen dat het als ploeg meer oplevert om wereldkampioen te zijn, dan een grote ronde te winnen… Bovendien zal hij niet voor €10,50 per uur betaald worden… Tuurlijk, je legt druk op Evenepoel maar met zijn mondwerk, mag je er ook best wat druk op leggen toch?
  29 mei 2023 16:57
  Grotendeels eens Panache. Evenepoel staat terecht in het rijtje van die 5-6 allergrootsten. En de lat bij die mannen ligt inderdaad op minimaal 1 hoofdprijs voor een gewoon ok seizoen. Ik denk dan inderdaad ook dat de druk hoog is om WK of Lombardije te winnen. Ik zou m liever in de Tour zien, maar als deze jongen zich ergens op focust en gezond blijft, zou het ook zomaar 2 keer kunnen lukken en staat ie aan het eind van het jaar opnieuw te blinken met alle publieksprijzen. Je laatste zin snap ik niet zo goed. Die suggereert dat zijn palmares nog wat opsmuk nodig heeft, maar behalve Pogi heeft niemand na 5 seizoenen iets wat in de buurt komt.
  29 mei 2023 18:55
  Als ronderenner is zijn seizoen gewoon geggegooid als hij niet de Tour of Vuelta rijdt. Dan kun je nog Lombardije en of het WK winnen maar dan heb je als renner die de Tour ooit wil winnen gewoon alsnog een jaar verloren.
  29 mei 2023 20:14
  Quote:
  Gaandeweg het seizoen hoorde en las je vanuit allerlei hoeken (ook vanuit Wielerflits) dat zijn seizoen toch niet helemaal top was.
  Volgens mij was dat nadat de wellicht 2 grootste afspraken van de wielerkalender, de Tour en het WK, voor VDP op een totaal fiasco uitdraaiden. Als Evenepoel nu voor de rest van het jaar niks meer van betekenis presteert zoals VDP na de Giro, kunnen we wellicht die analogie trekken.
  Quote:
  Dus ja, pakt hij geen Lombardije of WK dan barst er kritiek los en mag 'verloren seizoen' zeker in de mond genomen worden.
  Een ‘verloren seizoen’ als je een monument hebt gewonnen, slaat natuurlijk op niet veel. Dat is niet hetzelfde als ‘niet helemaal top’ en heb ik dan ook vorig jaar nergens gelezen over VDP en zou ook dit jaar eerder vreemd klinken over Evenepoel. Alsof die 6 toppers elk jaar elk een topwedstrijd (WK, 3 GT’s en monumenten) winnen, laat staan 2. Bij Van Aert is dat bv. al 3 jaar geleden, ook verloren jaren dan?
  Quote:
  De prijzenkast mag langzaam voller worden met grote overwinningen en een strijd met de absolute top.
  Evenepoel is 23 en heeft al 4 topprijzen gepakt. Van Aert en Vingegaard eentje. Roglic 5, en die is 10 jaar ouder.
  29 mei 2023 22:19
  De haatturtle die komt beweren dat Evenepoel dringend af moet van de druk die komt kijken bij elke koers. Elk koers die hij niet wint, haal jij aan om te beweren dat hij toch geen kampioen is… Je bent zo doorzichtig. Als hij de Giro niet op plaats 1 had afgesloten dan stond jouw analyse al klaar om te bewijzen dat Evenepoels prestaties maar banaal zijn. Vorig jaar won een klasbak uit Slovenië geen grote ronde en ‘slechts’ 1 monument. Toch werd er door velen hier geopperd dat hij de man van het seizoen was… We zijn nog niet eens in de helft van het huidige seizoen en die kleine heeft een monument op zak en nog 6 andere World Tour-zeges ondanks de druk van buitenwereld en ondanks de druk van de regenboogtrui die vaak zijn voorgangers lam legde. Maar toch is voor de vele experts hier zijn seizoen al mislukt…. Dat moeten jullie als experten mij eens uitleggen. 2 maten, 2 gewichten.
  30 mei 2023 07:41
  Remco moet juist niks. Zelfs Pogacar wint niet elk jaar een grote ronde. Geen probleem hoor, je zal hem de komende jaren nog genoeg wedstrijden zien winnen. Aan jou om dat al dan niet knarsetandend aan te zien.
  30 mei 2023 13:48
  Waarom wordt Evenepoel vooral als ronderenner gezien? Hij is zoveel meer, en wil zich in eendagswedstrijden ook bewijzen, net als Pogacar trouwens. En wat betekent een rit in de Tour, uiteindelijk tellen blijkbaar enkel klassiekers, WK's en eindklassmenten in een GR. Voor mij staat hij in de top 5 ranking momenteel toch als 2e hoor, onder de ongenaakbare Tadej. En zijn 'pover' palmares is ook deels de schuld van zijn echte verloren jaar - na zijn val in Lombarije-, maar we zullen pas na zijn cariere weten wat hij effectief er allemaal heeft kunnen opzetten.
30 mei 2023 07:52
Het onbevangene van Evenepoel bij zijn intrede in het profpeloton is iets waar we achteraf gezien misschien niet genoeg van genoten hebben. Hij deed het toen werkelijk overal, ook in zogenaamde 'B'-koersen. Een doldwaze solo in de Ronde van Duitsland, iemand? Ook in 2021 deed hij nog gekke dingen in de Coppa Bernocci. Maar nu Evenepoel de grote ronde-man opgestaan is, gaat er minder en minder ruimte zijn voor dit soort werk. Nu wordt er niets meer aan het toeval overgelaten, wordt er minutieus gewerkt naar een aantal topkoersen. En hij haalt inderdaad keer op keer toch weer verpletterend uit in LBL, San Sebastian, en op het WK vorig jaar. Maar je wil hem nog eens een monstersolo zien opzetten in pakweg de Druivenkoers. Of natuurlijk (maar dan niet met het eindklassement voor ogen) in een overgangsrit in de Tour, met MVDP en WVA in zijn zog. Hoe dan ook is hij het aan zijn stand verplicht om op het WK tijdrijden een medaille te pakken (zoals in al zijn vorige deelnames), en stiekem verwacht iedereen natuurlijk goud. Als uitsmijter nog een weetje: sinds hij prof werd reed Evenepoel nog geen enkele wedstrijdkilometer op Franse bodem (daarvoor enkel een Paris-Roubaix als junior!). Vreemde statistiek toch wel. Als hij dit jaar niet naar de Tour gaat, zou het zomaar eens tot volgend seizoen kunnen duren voor het zover komt.
  30 mei 2023 08:34
  Leuk stuk Kopinkas, maar volgens mij reed Evenepoel wel eens de Chrono des Nations in Frankrijk, ook toen gepaard gaande met de nodige hoon hier. :D
  30 mei 2023 12:03
  @Mooie Sjors Merde! Die had ik over het hoofd gezien, of misschien is Evenepoel erin geslaagd zijn wanprestatie uit de statistieken te laten verwijderen... Hoe dan ook is één koersdag op Franse wegen erg weinig. Italië brengt Evenepoel geen geluk (op zo'n Copa Bernocchi na), Frankrijk misschien ook al niet. Wie weet is hij gedoemd tot het einde van zijn dagen in België en Spanje te blijven rondracen, met een occasionele uitstap naar de Algarve, Australië erbovenop ;-)
29 mei 2023 12:16
Ik ben benieuwd wanneer dit gaat zijn. Dit jaar was natuurlijk de Giro op zijn maat gemaakt door de organisatie. Maar PatLef zal toch heel graag naar de TdF willen met Evenepoel voordat die besluit om bij Ineos te gaan fietsen. En dus verwacht ik Remco volgend jaar "gewoon" in de Tour, en niet in de Giro. Als de ploeg nog verder om Remco heen gebouwd gaat worden, dan vraag ik me ook af wanneer hij dan WEL naar de Giro gaat. Want de TdF is de grootste wedstrijd van de kalender, met de meeste media aandacht, waar je je toprenners wilt zien schitteren. Er moeten dan dus andere motieven aan te pas komen, zoals inderdaad de eerzucht van een renner, de ambitie om te dubbelen (Giro+Tour), Vengi die met een heeeele dikke premie wappert. De Giro heeft het nadeel dat het de eerste ronde van de 3 is, en je dus niet hoeft te rekenen op renners die als gevolg van een blessure een andere grote ronde moeten doen. Zoals je heel vaak ziet in de Vuelta...
  29 mei 2023 16:08
  Voor de Giro hebben ze dan gewoon Merlier met trein en een paar vrijbuiters.
  29 mei 2023 16:57
  Patlef is zenuwachtig, want hij gaat de ploeg nu omturnen in steun voor REV, maar oh wee als REV dan ineens naar Ineos gaat.
29 mei 2023 16:37
Betekent dit dat hij wel de Druivenkoers zal rijden?
  29 mei 2023 23:45
  En Gullegem, wellicht?
29 mei 2023 19:52
Het supra-nationalistische Remco sentiment in België is onthutsend en triest tegelijk.Overal wordt Remco met de haren bijgesleept.Alles wordt 'geremcoriseerd'.Zelfs bij het zien van het 'Collosseum' ziet Vanbabbelgem nog kans om een gladiator met Evenepoel te vergelijken.Of het relevant is of niet, zijn naam wordt overal met de haren bijgesleept. Een soort rond dwalende geest die over de Giro hing.Een ziekelijke verheerlijking ligt hieraan ten grondslag. Zo maar wat verdere observaties en verheerlijkings-mechanismen J.de Cauwer: Roglic reed een keer weg van Evenepoel maar dat was in de prefase van de corona problemen van Remco".Tuurlijk José ,daar lag het aan. Wielerclub Wattage,het incrowd Belgisch wielerbabbelboxje:"Evenepoel zou deze giro met 2 vingers in de neus hebben gewonnen".Een limlach van medelijden komt op mijn gezicht.Wat zit het diep!
  29 mei 2023 20:24
  sorry kerel, de Belgen hebben nu eenmaal koers in hun DNA. Wij zoeken dan ook onze helden en adoreren die op verschillende wijzen. En ja, Rev bewijst nu eenmaal uitzonderlijke koersgenen te bezitten en daarmee een GR te kunnen winnen. En ja, Rev is nu eenmaal de opvolger van een GR-winnaar na enkele tientallen jaren. Maar goed, als dat zo verkeerd is, zullen we bij jullie kijken. Oeis, er zijn er geen! Of ja, toch al een beetje Arensman. En ja, er is die 2/3 Belg die op papier NL is, en die wordt hier ook geadoreerd.
  29 mei 2023 21:25
  @Plattenband, en er is ook helemaal niets mis mee om je helden te ondersteunen en er voor te supporteren, maar alles moet wel in perspectief blijven uiteraard. Remco zal nog veel meer prachtige prijzen gaan winnen dan hij nu al heeft gedaan. Want ere wie ere toekomt, met een WK titel, 2x San Sebastian en twee maal LBL achter je naam, zou voor velen de loopbaan al compleet zijn. En Remco gaat hier hopelijk nog heeeeeeel veeeeeel aan toe voegen. Echter hoeven we niet te doen alsof hij de enige is in deze wereld die kan fietsen. Als het aankomt op het rijden van rondes op het hoogste niveau is er best nog wel wat werk aan. En ja hij is nog jong, maar rijd ondertussen al wel vijf jaar op het hoogste niveau. Maar ondertussen zie ik enkel Polen, UAE en de Vuelta achter zijn naam. Als ik dat vervolgens naast de cijfers van Roglic leg sinds 2018 dan is het nogal een wereld van verschil qua UCI World Tour ronde zeges. Bij Primoz staat de teller inmiddels op veertien rondes. Zeges in UCI World Tour rondes : Roglic = 14, Pogacar = 7, Evenepoel = 3, Vingegaard = 2 Misschien dat dit soort neutrale cijfertjes sommige mensen nog eens achter de oren doen krabbelen wanneer ze renners willen vergelijken. Qua klassiekers kan Primoz niet tippen aan Pogacar en zelfs Evenepoel niet. Maar als het aankomt op winnen van rondes in de afgelopen vijf jaar, dan heeft Roglic meer gewonnen als die andere "Grote Drie" bij elkaar. En gezien z'n jonge leeftijd kan Remco hier misschien wel overheen qua aantal ronde zeges. Maar enkel de toekomst zal dat uitwijzen. Voorlopig is hij nog geen god almachtig, maar slechts een zeer goede wielrenner met een zeer mooi palmares.
  29 mei 2023 21:43
  @plattenband Evenepoel is een hele goede renner en hoort bij de besten van de wereld maar een held is hij zeker niet en dat geldt ook voor die andere renners.
  29 mei 2023 22:44
  Ach hier op deze Nederlandse site wordt Evenepoel ook overal bijgesleept. :D Qua WF-reacties is hij onverslaanbaar! ;)
  30 mei 2023 00:00
  Quote:
  J.de Cauwer: Roglic reed een keer weg van Evenepoel maar dat was in de prefase van de corona problemen van Remco”.Tuurlijk José ,daar lag het aan. Wielerclub Wattage,het incrowd Belgisch wielerbabbelboxje:”Evenepoel zou deze giro met 2 vingers in de neus hebben gewonnen”.Een limlach van medelijden komt op mijn gezicht.Wat zit het diep!
  Dat Evenepoel probleemloos had gewonnen, lijkt me onzin. Maar dat covid geen invloed zou hebben op het zwakke weekend voor zijn opgave, lijkt me even grote onzin. Maar goed, het lijkt je helemaal te ontgaan dat je een schoolvoorbeeld bent van het eenzijdig sentiment dat je aanklaagt. Dat soort simplisme is altijd wel aandoenlijk. Wit, zwart, wit, zwart en er zit niets tussen, want dan wordt het te moeilijk.
  30 mei 2023 00:33
  Nou Sjors, misschien moet je even alle topics voor en na het uitvallen van Evenepoel doorspitten. Volgens mij is zijn naam sinds het afstappen amper gevallen op de site. Het zijn opmerkingen die je tegenwoordig hier maar beter achterwege laat, maar het voelde echt alsof we weer even ouderwets WF waren zonder al die momentsupporters.
  30 mei 2023 07:31
  Het is dan ook een fenomeen hoor, hoe je ook draait en keert. Een uitzonderlijke renner, logisch dat die uitzonderlijk veel media-aandacht krijgt. Als MvdP een scheet laat, staat dit ook op de fora. Ik begrijp dat het een beetje frustrerend is om te beseffen dat je in eigen land geen ronderenner hebt. Arensman biedt wat troost, maar als REV, Hart, Uran en Vlasov niet uitvallen, haalt hij wellicht net nog een toptien. Je kan maar beter wennen aan de idee dat REV nog minstens 10 jaar lang in de spotlight zal staan, zeker in grote rondes, maar ook in WK's en monumenten. Binnenkort komt daar Cian nog bij, goed voor je hart, de aandacht zal wat verdeeld worden. @Dr op en dr over Roglic is 34, REV 23. Een ander statistiekje: Remco wint 1 op 3 grote rondes waaraan hij deelneemt, of nog: hij heeft de Tour nog geen enkele keer verloren. Al die vergelijkende statistiekjes kunnen de vuilbak in.
29 mei 2023 23:04
‘We’ll be back’. Ondanks dat er dus nog niks concreet bekend is over zijn programma, zal hij er wel snel weer staan, denk ik. Het scenario waar Panache over spreekt zoals bij VDP, die na de Giro door een soort van ondergrens is gezakt vorig jaar, zie ik niet echt te gebeuren. Kan zowel op rondewerk mikken als op eendagskoersen van verschillende pluimage. Het is naast Pogacar toch de enige renner van het peloton die in beiden op topniveau kan meedoen. Benieuwd waar we hem zien opduiken de komende weken en maanden. De koers zal er wel bij varen vermoedelijk, en de clicks op Wielerflits ook denk ik. :D
  30 mei 2023 14:51
  Je kan idd niet alles rijden en Evenepoel hoort tesamen met Pogacar niet enkel thuis in het rij'tje van ronderenners en ook niet in het rij'tje eendagsrenners. Dus laten we genieten van de eendagsritten waar hij er eindelijk wat meer zal rijden dit najaar. Ivm met 'we'll be back' heb ik wel mijn twijfels.. had ergens een interview gezien van de mama die aangaf dat als het opnieuw zou tegenzitten in Italie hij er niet snel zal terugkeren.. We zullen moeten afwachten dus, maar ik denk dat het eerder zal zijn alla Thomas, aan het einde van zijn cariere , of wanneer tourwinst nooit mogelijk lijkt..
30 mei 2023 12:48
Evenepoel is voor de Belgen, wat Max Verstappen voor de Nederlanders is. Hun carrières zijn ook enigszins vergelijkbaar. Piepjong al meedoen op het hoogste niveau en met lef door goede teams, maar niet het beste team, gecontracteerd. De eerste jaren grillig, maar als alles klopt en het team meegroeit, dan zijn ze bijna onoverwinnelijk. Ik denk dat de vraag eerder is wanneer Evenepoel een veelwinnaar van grote rondes wordt, dan of hij een veelwinnaar van grote rondes wordt.
29 mei 2023 23:21
Tijdens die laatste tijdrit waar Evenepoel aan meedeed in de Giro, bedacht ik me ineens dat wanneer Foss geen uitschieter had gehad tijdens het WK, Evenepoel in beide regenboogtruien had gereden - toch best indrukwekkend voor een mannetje van 23. Wie is eigenlijk de laatste renner die beide regenboogtruien tegelijk had?
  29 mei 2023 23:53
  Is volgens mij nog nooit gebeurd, de dubbel. Naast Evenepoel zou ook Van Aert dat moeten kunnen. Ganna/Küng heel misschien. Of Pogi/Roglic als het een zware tijdrit is.
  29 mei 2023 23:59
  Dat was nou echt iets voor Cancellara geweest.
  30 mei 2023 07:26
  Evenepoel haalde goud en brons op het WK vorig jaar. Op het WK van 1995 deed de Spaanse tandem Indurain / Olano beter door goud/zilver vs zilver/goud te halen op tijdrit en wegrit.
  30 mei 2023 08:30
  @fietsvriend Het alsen is wel sterk aanwezig bij de Evenepoel fans. Voor de regenboogtrui had Kung ook nog even moeten vallen.
  30 mei 2023 15:04
  Excuses, dacht dat het zilver was voor Evenepoel. Ik maak die jongen ook veelte groot.
29 mei 2023 12:09
O eg waar joh?
29 mei 2023 13:00
Geen Tour of Vuelta dan wordt het wel een erg mager programma dit seizoen. Want behalve de Dauphine of Zwitserland en dan het wk en Lombardije is er geen echt grote prijs meer over.
  29 mei 2023 13:19
  Dus LBL, 2 ritten Giro, BK+WK+EK tijdrijden, én San Sebastian of Lombardije, zou geen mooi seizoen zijn?
  29 mei 2023 13:55
  Probleem is ook wel dat alle kortere rittenwedstrijden met enig aanzien allemaal in de eerste helft van het seizoen zitten. Als Dauphiné/Zwitserland net te vroeg komen, dan volgt er daarna niets meer wat in de buurt komt. Polen, Benelux en Guangxi staan véél lager.
  29 mei 2023 22:22
  Het blijft toch gewoon een mager programma qua koersdagen. Is toch zonde als hij dadelijk het seizoen beëindigd met 30 tot 40 koersdagen.
  30 mei 2023 11:03
  @harry, hij zit nu reeds aan 31 koersdagen, geen idee waar jij je info haalt...
  30 mei 2023 11:57
  Ja daar gaat niet echt veel meer bijkomen toch, dus ik zie niet in hoe hij boven de 50 gaat komen.
  30 mei 2023 14:00
  Harry, ik had je bijna een duimpje gegeven want ik dacht dat je sarcastisch was, maar je reacties eronder verklaren duidelijk dat dit niet zo is. WK, Sebastian, lombardije, Canada,.. zijn toch allemaal prachtige wedstrijden! In normale jaren wordt de vuelta als voorbereiding gereden op een WK, en dit jaar heeft VA en Vdp ook al aangegeven zich regelmatig te zullen sparen in de tour voor dat WK.. Waarom is een Evenepoel die daar op mikt dan zo een probleem? En als hij erna Bretagne en Canada wil rijden ipv de Vuelta is dit enkel leuker voor die eendagswedstrijden.
29 mei 2023 15:26
Denk dat Evenepoel gewoon aan de start staat hoor in de Vuelta
  29 mei 2023 15:31
  Evenepoel kan voor de Vuelta niet zijn ideale voorbereiding met hoogtestages doen ivm San sebastian, het WK weg en WK tijdrijden. Op basis daarvan verwacht ik niet dat Evenepoel de Vuelta rijdt.
  29 mei 2023 15:58
  Het blijft toch vooral een tijdrijder.
29 mei 2023 16:54
Waarom zou hij de Vuelta niet kunnen rijden, gezien zijn resterende programma en doelen??
29 mei 2023 15:12
Remco is The Terminator.
29 mei 2023 16:41
Jumbotjes hebben al 40 maanden geen monument gewonnen,en rev heeft een slecht/minder seizoen
  29 mei 2023 16:56
  Wel 3 grote rondes… staat net wat hoger aangeschreven dan een monument. Daarnaast nog een boerenvoorjaar gehad met tal van andere klassiekers. Drink je nog ene.
  29 mei 2023 19:22
  Rev heeft in zijn eentje meer kwaliteitskoersen gewonnen dan heel Jumbo samen , wk Vuelta lbl sansebastian, heelJumbos geen een monument of wk
  29 mei 2023 19:25
  Erg treurig dit soort discussies.
  29 mei 2023 20:08
  De Westmalle uit 1965 is behoorlijk over datum, geen smaakevolutie in de richting van port eerder in de richting van azijn.
  29 mei 2023 20:15
  Lekker rustig , iemand die zijn social accounts belangrijker vind dan koersen. Zolang hij de grote 3 niet verslagen heeft blijft het gewoon een praatjesmaker.
29 mei 2023 15:03
Mager beestje dit jaar , waarom die angst om een grote ronde te rijden ?
  29 mei 2023 15:22
  Heeft inderdaad niet deelgenomen aan een grote ronde dit jaar, laat staan de intentie gehad om deel te nemen aan één
  29 mei 2023 16:53
  Hij kan en wil niet genoegen nemen met een 2e plek.. Dan wordt het een erg mager jaar qua ritten. Pogacar zoekt bijna alle grote klassiekers op, waar hij (normaliter..) weinig winstkansen heeft. Dat tegendeel heeft hij dit jaar ook bewezen. Hij start overal, draait overal vooraan mee en vindt het ook oprecht mooi als hij een keer 2e eindigt en een andere kampioen pakt hem.. Je merkt met name tussen vdP en Pogacar een mooie, oprechte concurrentie.. Dat zie ik bij Remco niet gebeuren.
  29 mei 2023 17:00
  @kevink1986 welke klassiekers zonder winstkansen zoekt pogacar juist op? er is er maar eentje waar hij geen evidente favoriet zou zijn en dat is ook degene die hij niet rijdt
  29 mei 2023 20:40
  @Chippen, Normaliter heeft Pogacar toch niet de bouw / aanleg voor bijvoorbeeld een RvV. Na die ontdekkingstocht vorig jaar E3 en RvV kwam hij erachter dat hij ook deze klassiekers kon winnen.. Ik heb het idee dat hij wielrennen als een spelletje ziet. Koersplezier spat er in ieder geval van af.
  29 mei 2023 23:47
  Het verleden heeft uitgewezen dat elke sterke renner met inhoud automatisch 1 van de favorieten is in de Ronde van Vlaanderen. Als Evenepoel of Roglic daar starten, zijn die ook direct grote kanshebbers.
29 mei 2023 14:22
direct door naar de tour de tour is veel meer stress dan de giro ook totaal anders dan de vuelta, ik denk dat vingegaard en pogi de giro er bij gaan doen, ik hoop het.
29 mei 2023 19:57
Rev had als ambitie alle GR minstens 1x te winnen. Naar mijn weten heb ik nooit ergens de uitspraak gehoord dat hij Merckx of andere GR-grootheden per sé van de troon wil stoten wat betreft aantal GR. Op z'n 23 heeft ie nu de Vuelta binnen en zonder dat smerige Covid had hij een goede kans gehad nu ook al de Giro op z'n naam te hebben. Rev bewijst al langer dat hij ook grote nummers opvoert in de ééndagskoersen en klassiekers. Naast alleen Pog ken ik geen GR-coureurs met enig palmares in de klassiekers of ééndagskoersen. (Ja, Rog met 1x LBL). Maar verbeter gerust. Pog is dan ook nog eens van ongekend niveau. Hij wint nagenoeg waar hij start. Rev heeft ook meer voorbereiding nodig. Zie maar de voorbije maanden ifv Giro. Als hij nu naar de Tour gaat om gewoon wat ervaring op te doen dan zal iedereen nu zeggen dat dat verstandig is en een goede keuze. Wint hij dan niet in de Tour dan zegt iedereen achteraf 'pff, Rev, een over het paard getild arrogant mannetje!'. Nooit goed dus. Hij zou daarmee trouwens ook Juju en anderen voor het hoofd stoten. En SQS heeft helaas niet de middelen om alle toppers met centen te paaien. Niet elke ploeg zoals TJV kan 2 GR-winnaars, een topsprinter in wording en een uitmuntende klassiekerkern betalen.
  29 mei 2023 20:35
  @Platteband, Jouw laatste alinea geeft precies het probleem aan: Remco en zijn ploeg laten zich te veel leiden door wat anderen denken. Ze (Remco incluis) vinden dat Remco moet winnen, of anders maar beter thuis kan blijven. Wat hé, al die reacties... Remco moet doen wat goed is voor zijn carriere. Vooralsnog is hij 5 jaar prof en heeft slechts 1 grote ronde uitgereden. En begin volgend jaar is hij 6 jaar prof, en heeft hij als het zo doorgaat nog altijd maar 1 grote ronde uitgereden. En dat voor iemand die grote-ronderenner wil worden. Want jij noemt het een grote rondecoureur die heel veel eendagswedstrijden heeft gewonnen: misschien is hij wel een eendagscoureur die 'toevallig' een grote ronde heeft binnengehaald, en het heel goed doet in rondjes tot 1 week. Maar precies dat aura dat jij hem hier mee probeert te geven ("eigenlijk is alleen Pogacar een betere renner, en die is dan ook echt FE-NO-ME-NAAL") is precies het aura wat hij kwijt moet raken. Want dan kan hij gewoon doen wat het beste voor HEM is, en niet te veel denken aan het klapvee.
  29 mei 2023 21:49
  Soms zit het mee, soms zit het tegen.
29 mei 2023 16:56
Hoogtestages zijn overrated, want kijk maar eens naar Rohan Dennis.

Reacties zijn gesloten.