Evenepoel baalt van klein detail na ritzege op La Molina: “Had graag foto in regenboogtrui gehad”

woensdag 22 maart 2023 om 17:29
Evenepoel baalt van klein detail na ritzege op La Molina: “Had graag foto in regenboogtrui gehad”

foto: Cor Vos

In de Ronde van Catalonië was Remco Evenepoel een klasse apart. Op de slotklim naar La Molina knalde hij alles en iedereen uit het wiel, om in de eindsprint nu wel af te rekenen met Primoz Roglic. Na zijn klassementszege in de UAE Tour boekte de wereldkampioen in het oudste skiresort van Spanje zijn eerste overwinning in een rit-in-lijn in 2023.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik voelde dat ik elke dag beter werd en ik had heel goede benen vandaag”, opende Evenepoel zijn relaas. “Ik had ook veel vertrouwen in mijn ploeggenoten, vandaag hebben ze laten zien dat ze heel sterk zijn. We wilden het vanaf de eerste zware klim zo lastig mogelijk maken en dat heeft zich uitbetaald.”

De kopman van Soudal Quick-Step nam zelf het initiatief op de slotklim, om na twee podiumplaatsen nu wel naar de zegeruikers te sprinten. “Zeker de eerste dag heb ik een fout gemaakt door te ver te zitten. Gelukkig heb ik vandaag weer kunnen tonen dat ik snel ben. Het enige jammere is misschien dat ik in de jongerentrui reed”, aldus een grappende Evenepoel. “Ik had graag een foto in de regenboogtrui gehad; volgende keer wellicht…”

Lees ook:
Drie keer scheepsrecht voor Remco Evenepoel in Ronde van Catalonië

De inspanningen van Evenepoel, die op een meter of dertig van de finish al ging juichen, leverden hem ook net niet de leiderstrui op. Samen met Roglic staat hij in dezelfde tijd. “Ik verwacht nog een mooi gevecht”, blikt hij vast vooruit. “Morgen gaan we proberen zo goed mogelijk te herstellen en vooral energie te sparen. We gaan met het team de verantwoordelijkheid nemen en vrijdag gaan we opnieuw proberen te winnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

tramontana 22 maart 2023 om 18:47

We zullen het dan zelf maar zeggen: “Wereldkampioen Remco wint de rit”

1
Marszzz 22 maart 2023 om 18:58

Als ik me niet vergis had hij die trui van het jongerenklassement niet aan hoeven te doen als regerend wereldkampioen.

1
Steven_E 22 maart 2023 om 19:53

Enkel als je niet de rechtmatige drager bent mag je hem (verder) doorgeven. Stel bvb dat Pogacar hier meereed & leider was in algemene klassement en jongerenklassement, dan droeg die (verplicht) de leiderstrui en wordt de jongerentrui gedragen door de volgende jongere (Evenepoel dus), tenzij die volwaardig eigenaar is van een andere trui (WK, EK, BK), dan mag hij kiezen om de jongerentrui door te geven aan jongere nr.3 (Uijtebroeks). Dus als Remco de leiding had over

3
Mystieke_Monnik 22 maart 2023 om 22:16

Gaat hem nog wel vaker gebeuren… Heeft altijd wel een trui aan in een rittenkoers…

1
debarreman 22 maart 2023 om 17:55

Als pyjama gebruiken en een selfie voor het slapen gaan.

0
Albeijing Feeniks 22 maart 2023 om 18:57

Ik ben bang dat hij zichzelf overschat en telkens weer leegrijdt… alsof ie vergeet dat dit een rittenkoers is. Ik denk dat Roglic zich spaart en vrijdag hard gaat uithalen. Daarom ook dat een aantal knechten van Jumbo vandaag al snel afhaakten.

0
tramontana 22 maart 2023 om 19:33

Roglic zei in het interview dat hij op de limiet zat en niet beter kon. Deze Jumbo-ploeg is duidelijk wat te plat om het tempo aan te kunnen.

3
KopOverKop 22 maart 2023 om 21:41

Wat denk je zelf? Of deze week zijn hoofddoel is of de Giro?

Deze week is vooral om niet te sparen maar met zijn leeftijd een extra schepje erbovenop en later supercompensatie.
Heeft hij meer aan dan hier mogelijk afgemeten winnen.

0
fringale 22 maart 2023 om 19:03

Wordt hier nogmaals de vloek van de regenboogtrui onderstreept ?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone