Euskaltel-Euskadi aast op Vuelta-ticket: “We willen graag op onze wegen koersen, met onze fans”

zaterdag 18 december 2021 om 10:30
Euskaltel-Euskadi aast op Vuelta-ticket: “We willen graag op onze wegen koersen, met onze fans”

foto: Cor Vos

Met drie etappes door Baskenland is Euskaltel-Euskadi enorm gemotiveerd om aan de start van de komende Vuelta a España te verschijnen. Daarvoor heeft de Spaans-Baskische ploeg net als vorig jaar, wel weer een wildcard nodig.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Euskaltel-Euskadi was donderdag met een delegatie aanwezig bij de presentatie van het parcours van de komende Vuelta. Zowel de renners Mikel Bizkarra en Luis Ángel Maté, ploegbaas Jesus Ezkurdia als hoofd Sponsoring van de Stichting Euskadi Aitor Galdós woonden de presentatie in de Spaanse hoofdstad Madrid bij. “Deze ploeg heeft er altijd van gedroomd om mee te doen aan de grootste wedstrijden. We proberen altijd van waarde te zijn, zodat de grote koersen ons willen uitnodigen”, laat Ezkurdia weten in gesprek met Zikloland.

“In het specifieke geval van de Vuelta a España zou het voor ons een droom zijn die uitkomt om weer aan de start te staan”, vertelt Ezkurdia verder. De Vuelta trekt komend seizoen drie dagen door het wielergekke Baskenland. “In feite zijn we er al trots op dat onze ploeg de kans heeft om de Vuelta te rijden en een van de uitnodigingen waardig te zijn. Als we daar nog verschillende etappes op onze thuisgrond, met onze fans, aan toevoegen, zou het een dubbele droom zijn om de fans de warmte terug te geven die zij ons altijd tijdens de koers geven.”

‘Proberen de best mogelijke resultaten te behalen’
Jorge Azanza, sportdirecteur bij Euskaltel-Euskadi, beseft dat het verkrijgen van een wildcard een enorme uitdaging wordt. Alpecin-Fenix en Arkéa-Samsic zijn immers al zeker van een uitnodiging omdat beide ploegen in de UCI World Ranking 2021 de twee best geplaatste ProTeams waren. De organisatie van de Vuelta heeft dus nog maar twee andere wildcards om uit te delen. “We zullen blijven werken en proberen de best mogelijke resultaten te behalen, zodat ze sportief gezien zo weinig mogelijk twijfels hebben”, aldus Azanza.

“Thuis zijn, op onze wegen koersen, met onze fans, dat is iets wat we graag in de Vuelta a España zouden willen meemaken”, zegt Azanza tot slot.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Casar 18 december 2021 om 10:39

Heeft de Vuelta niet 3 wildcards omdat er 1 WT team minder is met QhubekaAssos?

0
Dikke Man 18 december 2021 om 10:51

Arkea en Alpecin zijn al uitgenodigd voor alle grote rondes. En ja, Euskaltel gaat naar de Vuelta. Ze zijn heilig in het Baskenland en de shirtjes horen eigenlijk thuis in de World Tour.

0
Koers 18 december 2021 om 11:04

Volgens mij was het omdat er nu 18 wt(?) teams zijn dat de beste 2 teams startrecht hebben. Toen het nog 19 teams waren was het alleen het beste team.

0
Deo 18 december 2021 om 12:25

arkea zie ik niet zo snel naar de vuelta gaan (doen Giro /Tour al)

0
guyremgabdel 18 december 2021 om 12:43

Er zijn voor 2022 18 WT teams, daardoor liggen in eendagswedstrijden 3 wildcards vast (Alpecin, Arkea en Totalenergies) , en in etappekoersen 2 wildcards (Alpecin en Arkea)

0
Niels H. 18 december 2021 om 13:01

@Deo: Arkea heeft een grote selectie en wil WT worden, dus die kunnen en willen vast alles rijden.

0
Massimo Bataille 18 december 2021 om 16:20

Er mogen 22 teams meedoen
18 voor de WT-teams
2 verplichte wildcards for Alpecin en Arkea ( die ze denk ik ook gaan opnemen)
2 vrij te kiezen wildcards
En wss de keuze tussen Euskatil, Burgos en Caja Rujal

0
Gebruikersnaam 18 december 2021 om 19:08

Gewoon Caja en Euskaltel.

Burgos lijkt me onwaarschijnlijk, zou ondertussen zelfs Kern Pharma hoger inschatten.

0
lo squalo dello Stretto 18 december 2021 om 10:42

Mag toch hopen dat ze er bij zijn inderdaad. Lijkt me een no-brainer

0
Wheely 18 december 2021 om 11:27

Met het het uittekenen van de route is die wildcard in principe al aan ze uitgereikt lijkt me.

0
Wim Kruithof 18 december 2021 om 13:49

Dat hoop ik ook. Och, ik mis Samuel Sanchez en Igor Anton in het knaloranje nog regelmatig als de weg steil opwaarts gaat.

0
Drossard Kudus 18 december 2021 om 15:04

Moet geen probleem zijn eigenlijk. Zij het niet om de passage door het Baskenland, dan zouden ze het ook verdienen als beste Spaanse ProTeam, in mijn ogen dan. Ook voor dit jaar hebben ze weer een leuke selectie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone