Euskadi-Murias rekent op Benat Intxausti en Oscar Rodriguez in 2019

Euskadi-Murias rekent op Benat Intxausti en Oscar Rodriguez in 2019

foto: Sirotti

donderdag 15 november 2018 om 17:36

Twintig renners: zo groot is de selectie van Euskadi-Murias voor het nieuwe wielerseizoen. De ProContinentale formatie moest de laatste weken afscheid nemen van enkele belangrijke renners, maar wist met Beñat Intxausti ook een grote naam aan te trekken.

De vraag is echter of Intxausti ook op fiets mooie dingen kan laten zien, aangezien de 32-jarige klimmer al drie seizoenen kampt met de naweeën van de Ziekte van Pfeiffer. Hij reed sinds januari 2016 slechts 23 koersdagen voor zijn Britse werkgever Sky. Dit jaar bleef de teller van Intxausti staan op slechts vijf koersdagen.

Toch hoopt men bij Euskadi-Murias dat de Bask in een nieuwe omgeving weer zal opbloeien. Met Urko Berrade, Mario González, Juan Antonio López-Cózar en Daniel Viejo wist het nog vier renners binnen te hengelen.

Verlies van enkele kopmannen 
Het is te hopen dat Intxausti opbloeit, want de Spaanse ploeg moest onlangs afscheid nemen van sterkhouders als Jon Aberasturi en Eduard Prades, die respectievelijk vertrokken naar Caja Rural-Seguros RGA en Movistar. Aberasturi won dit seizoen een etappe in de Vuelta Aragon, en sprintte naar flink wat ereplaatsen.

Prades schonk de ploeg dan weer de grootste overwinningen, met eindzeges in de Tour of Norway en de Presidential Cycling Tour of Turkey. Daarnaast werd hij onder meer tweede in de Tour de Yorkshire. Naast Aberasturi en Prades nam het team ook afscheid van de gestopte Beñat Txoperena en Aitor González.

Óscar Rodríguez wist dit jaar door te breken in de Vuelta – foto: Luis Ángel Gómez

Boegbeeld Rodríguez 
Voor 2019 zal Euskadi-Murias vooral hopen op Óscar Rodríguez, die de wielerwereld in de Vuelta a España wist te verbazen door te winnen op La Camperona. “Euskadi-Murias is een project met toekomst. Hopelijk kunnen we over vier jaar zeggen dat we een etappe in de Tour de France hebben gewonnen”, zo liet teammanager Jon Odriozola weten na de winst van Rodríguez.

De 23-jarige Spanjaard moet de komende jaren het boegbeeld worden van de ploeg. Het is daarnaast uitkijken naar de verrichtingen van klimmers als Fernando Barceló, Mikel Bizkarra en sprinter Enrique Sanz, die na het vertrek van Aberasturi en Prades nog meer vrijheid zal krijgen.

Selectie flag-es Euskadi Murias 2019
flag-es Mikel Aristi
flag-es Aritz Bagüés
flag-es Fernando Barceló
flag-es Ander Barrenetxea
flag-fr Cyril Barthe
flag-es Urko Berrade
flag-es Mikel Bizkarra
flag-es Garikoitz Bravo
flag-es Mario González
flag-es Beñat Intxausti
flag-es Julen Irizar
flag-es Mikel Iturria
flag-es Juan Antonio López-Cózar
flag-es Óscar Rodríguez
flag-es Sergio Rodríguez
flag-es Héctor Sáez
flag-es Sergio Samitier
flag-es Enrique Sanz
flag-es Gotzon Udondo
flag-es Daniel Viejo

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mathieu Moller 15 november 2018 om 17:41

Sky heeft toch wel een verdomd goede omkadering (los van marginal gains en dergelijke schimmige dingen).Als Sky Intxausti al niet terug op niveau krijgt, lijkt me dat dat voor een klein ploegje als Euskadi al helemaal lastig wordt.
En Rodriguez, tsja, kan maar zo een Foliforovje worden waar we verder nooit meer iets van horen.

0
ah-ja 15 november 2018 om 18:05

Als Intxausti zijn koersjes terug uitrijdt zal het al heel wat zijn

0
Titaantje 15 november 2018 om 18:25

Rekenen op Intxausti, dat doen de meeste wielervolgers toch al een jaar niet meer. Een beetje zoals Konig, die ik overigens meer kans geef om op niveau terug te komen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone