Europees kampioene Van Dijk: “Het is geen olympisch medaille, maar wel erg mooi”

Europees kampioene Van Dijk: “Het is geen olympisch medaille, maar wel erg mooi”

foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

donderdag 15 september 2016 om 14:35

Ellen van Dijk kroonde zich eerder deze middag tot de nieuwe Europees kampioene tijdrijden in Plumelec-Morbihan. “Ik ben erg blij met deze Europese titel. Het is echt heel leuk om de beste tijdrijdster van Europa te zijn”, vertelt Van Dijk na afloop aan CyclingProNet.

Kater weggespoeld
Van Dijk legt uit dat het parcours niet heel gemakkelijk was en dat ze de vieze nasmaak van Rio de Janeiro hiermee wegspoelt. “Het ging constant op en neer. Op de slotklim kun je echt alles geven, waardoor het echt een power-parcours is. […] Ik doe natuurlijk altijd mijn best om te winnen. Ik was goed in vorm tijdens de Olympische Spelen, maar door een fout miste ik daar de medailles. Daarom ben ik erg blij met deze titel. Het volgende doel is natuurlijk de wereldkampioenschap, maar ik ga nu eerst van dit moment genieten. Het is wel een boost voor mijn moraal.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Poeksel 15 september 2016 om 14:51

Aan haar Engels is goed te horen uit welk land ze komt ;)

Ik hoor ook nog een (voor mij) nieuwtje: Boels rijdt het WK teamtijdrit.

Spinergy 15 september 2016 om 14:59

de dames Van Vleuten en Van Dijk heb toch een geweldig stukje mentale weerbaarheid getoond!

tendam 15 september 2016 om 15:04

Op het WK heeft Nederland een luxeprobleem: ‘we’ kunnen het hele podium vullen met Van Vleuten, Van Dijk en Vd Breggen, maar volgens mij mogen er maar 2 starten.

Spinergy 15 september 2016 om 15:56

klopt, Van Vleuten had in Rio ook de vorm om de tijdrit te winnen, maar ze mocht niet eens starten als Nederlands kampioen.. wat dat betreft was het slim van VDB en Van Dijk om niet te starten op het NK om discussie te voorkomen..

tendam 15 september 2016 om 17:46

@spinergy
Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar ipv Van Dijk had laten starten in Rio (even de valpartij buiten beschouwing gelaten). Van Dijk verraste me daar echt, en zichzelf ook: ze zei dat het haar parcours helemaal niet was. Dan snap ik niet dat ze vooraf niet haar plek beschikbaar stelde aan iemand voor wie dat parcours ideaal was, namelijk Van Vleuten.

pirazzi 15 september 2016 om 18:26

Een Europese medaille kan ook mooi zijn.

Natte spons 15 september 2016 om 22:19

Ze hebben door de winst Een derde startplek op het WK verdient. ☺ (zie andere artikel over de tijdrit van de dames)

Headlines

Materiaalzone

Populair