Etixx-Quick-Step gaat met Rigoberto Uran voor winst in Giro
Foto: Sirotti
dinsdag 5 mei 2015 om 17:20

Etixx-Quick-Step gaat met Rigoberto Uran voor winst in Giro

Rigoberto Uran is net als vorig jaar de kopman van Etixx-Quick-Step in de Giro d’Italia. De Colombiaan weet nu ook wie vanaf zaterdag zijn ploeggenoten zijn tijdens de eerste grote ronde van het jaar.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Vorig jaar reed hij tijdelijk in de roze trui, die hij echter moest afstaan aan zijn landgenoot Nairo Quintana. Uran eindigde als tweede op het eindpodium in Milaan. Dit jaar wil hij beter doen.

Tom Boonen is bij de Belgische formatie zijn bekendste ploeggenoot. Het is voor de oud-wereldkampioen zijn eerste deelname aan de Giro d’Italia.

Topsprinter Mark Cavendish ontbreekt in de selectie. De Brit kiest ervoor om de Tour of California te rijden. In het verleden won de snelle man vijftien ritten in de Giro.

Selectie Etixx-Quick-Step voor Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-co Rigoberto Uran
flag-be Tom Boonen
flag-fr Maxime Bouet
flag-es David De la Cruz
flag-be Iljo Keisse
flag-be Gianni Meersman
flag-it Fabio Sabattini
flag-be Pieter Serry
flag-cz Petr Vakoc

 
39 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2015
Arme Uran zonder hulp maar die heeft dat niet nodig denk ik. Zal nu of nooit zijn vrees ik. En ik vrees nooit.
Lijkt me niet een selectie die gelijk roze kan pakken tijdens de ploegentijdit. Denk niet eens top 5
5 mei 2015
de ondersteuning zal van De la cruz en Bouet moeten komen inderdaad. Als je dat vergelijkt met de steun voor Porte of Contador dan is het erg mager.
5 mei 2015
Er zitten überhaupt amper klimmers bij Etixx in de ploeg. Maar na Contador de beste kanshebber.
Met Meersman in de selectie zal het moeilijk zijn voor Boonen een etappe te winnen. Meersman heeft in theorie altijd de betere papieren bij een lastige aankomst.
5 mei 2015
Jammer dat Brambilla en Verona geblesseerd zijn. Lijkt me dat Uran deze wel zal missen. Al zijn Serry en Bouet natuurlijk wel uitstekende helpers, en moet deze ploeg de koers niet dragen.
5 mei 2015
Uran komt is nooit een ras klimmer geweest dus zal ook nooit een grote ronde winnen of hij moet het alla winnings doen.
5 mei 2015
Uran gaat Brambilla hard missen. Serry en Bouet kunnen hem ondersteunen tot aan de laatste col, maar nooit zover als Brambilla kon.
De eerste keer dit seizoen dat ik vind dat OPQS een zwak team opstelt. Maar, wie weet valt het straks allemaal wel mee en rijden ze toch weer allemaal van voren.
5 mei 2015
@redactie een t teveel bij Sabatini Mager als je het vergelijkt met vorig jaar voor Uran, benieuwd of Meersman een ritje kan pakken
5 mei 2015
@voorgeborchte Boonen heeft al aangegeven in dienst te gaan rijden
5 mei 2015
Uran gaat de Giro niet winnen. Gewoon niet de wereldtopper, in tegenstelling tot een Contador en Porte (al moet hij nog een klassement rijden). Geen schande overigens, hij zal ongetwijfeld weer podium rijden of daar heel dicht bijkomen.
5 mei 2015
@Purito Bij dat soort uitspraken maak ik altijd even een mental note. ;) We zullen zien waar Uran eindigt, als hij meerijdt kan hij winnen. Maar als Porte en Contador(en Aru wellicht) hun beste niveau halen is idd roze uitgesloten voor hem.
5 mei 2015
Man man Meersman, kan gaan voor etappewinst. Mooi dat hij door de omstandigheden die kans krijgt.
5 mei 2015
Zal Boonen zich nog gaan mengen in de massasprints?
5 mei 2015
Uran staat er wel heel erg alleen voor. op het vlakke zal hij genoeg steun krijgen maar in de bergritten met meerdere bergen zal hij snel alleen komen te zitten. Nu heeft Etixx natuurlijk ook geen ploeg met klimmers
5 mei 2015
Quote:
TourdeRobin - 5 mei 2015 om 18:36 Zal Boonen zich nog gaan mengen in de massasprints?
Ja, absoluut. Door Boonen op te nemen in je Giro-pooltje scoor je veel bonuspunten ten opzichte van tegenstanders die denken dat hij oud en versleten is. Hup Robin!
boonen gaat zich niet mengen las ik net op NOS
5 mei 2015
waarom kan Uran geen grote ronde winnen vorig jaar was ie al 2e toch?? mooi dat meersman mee gaat want in deze ronde heeft ie veel kansen om te scoren
5 mei 2015
@purito Vaak ben ik het met je eens, maar ik vind dat je Uran nu toch wel onrecht aandoet. Een man die 2x tweede wordt in de Giro d' Italia, zilver op de wegwedstrijd Olympische Spelen etc. kun je niet wegzetten als "gewoon niet de wereldtopper". Met dergelijke prestaties ben je wereldtop in mijn ogen. Hij komt er wel steeds 1 tegen die nog effe beter is. De lange tijdrit spreekt ook in het voordeel van Uran. Vorig jaar hoefde hij alleen wereldtopper Quintana voor te laten gaan, dus podium lijkt me dit jaar ook weer mogelijk.
5 mei 2015
Meersman ook nog niet echt van voren gezien.
5 mei 2015
Met deze ploeg lijkt het of Etixx zelf niet gelooft in de winst van Uran. Hoewel de Giro Uran wel ligt. In de Tour en de Vuelta is het een stuk minder.
5 mei 2015
EQS laat maar weer eens zien dat ze nog steeds het klassement niet heel belangrijk vinden. Lefevere wil een keer een grote ronde winnen, maar deze selectie ziet er weer weinig ambitieus uit in de richting van Uran.
5 mei 2015
Rigoberto Uran word hier wel aan zijn lot overgelaten vind ik, zal in het gebergte moeten aanklampen bij andere ploegen en zal geïsoleerd het bovenste uit de kan mogen halen. Dit kan hij niet volhouden.
5 mei 2015
De troefkaart voor Uran is de lange tijdrit. Daar zal hij verschil moeten maken en dan aanklampen.

Reacties zijn gesloten.