‘Etappe van donderdag Aertsgevaarlijk voor het klassement’
donderdag 13 juli 2023 om 12:25

‘Etappe van donderdag Aertsgevaarlijk voor het klassement’

Video Jasper Philipsen is met afstand de beste sprinter van de Tour de France 2023. De Belg van Alpecin-Deceuninck deelde in Moulins zijn concurrenten opnieuw een klap van een molenwiek uit. Dat terwijl zijn succesvolle lead out-man Mathieu van der Poel woensdag dat karwei aan zich voorbij liet gaan; Philipsen voerde een onemanshow op. En zorg dat je donderdagmiddag vrij neemt, want etappe twaalf gaat vuurwerk opleveren! Dat en meer in een nieuwe WielerFlits Update.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Spoorboekje

00:04 Intro
00:29 Saaie ritten zijn ook nodig in de Tour
02:10 Youri blaast op zijn loftrompet?!
03:30 Een cleane sprint van onemanshow Jasper Philipsen
04:32 ‘Hij is al heel het jaar met afstand de beste’
05:29 Hoe gaat het met Mathieu van der Poel?
07:07 Dylan Groenewegen wint nog een etappe
08:02 ‘Groenewegen zou een goede lead out zijn’
08:38 Phil Bauhaus is best of the rest
09:21 Elmar Reinders van onschatbare waarde
10:11 ‘De groene trui niet winnen zou een teleurstelling zijn’
11:08 Wout van Aert liet zich makkelijk wegdrummen
11:43 Cees Bol jammert over zijn sprint
12:39 Een reportage over debutanten Lars van den Berg en Pascal Eenkhoorn
15:32 Je kunt hier de Tour niet winnen, maar wel verliezen
16:23 Jumbo-Visma wil de vlucht laten winnen
16:59 VUURWERK OP KOMST!
17:44 Wat gaan de klassementsmannen doen, volgens Jonas Vingegaard?
18:21 BLIJF THUIS DONDERDAGMIDDAG!
19:00 Schlager-vibes van Nico Denz
19:30 Schrijf ook maar vast Wout van Aert weer op

De vierde massasprint deze Tour en de vierde keer dezelfde winnaar. Philipsen is op dit moment de beste sprinter in de Tour, stellen zijn ploegleider Christoph Roodhooft en ploegmaat Ramon Sinkeldam. “Maar eigenlijk is hij dat heel het jaar al”, stelt Youri. “Intrinsiek is Tim Merlier misschien nog wel de snelste, al durf ik dat inmiddels wel te betwijfelen. Ik denk toch dat we hem vanaf nu in een rijtje moeten plaatsen met Mark Cavendish en Marcel Kittel, die ook zo veel Toursprints hebben gewonnen in het verleden. Het was nu vooral knap dat hij het alleen deed.”

Maxim wil graag ook een lans breken voor Dylan Groenewegen, die goed ziek was van zijn tweede plek achter Philipsen. “Toch komt hij eraan. Hij was al een keer zesde, vierde en nu tweede. Ze hebben ook het een en ander omgebouwd in de sprinttrein, waar Elmar Reinders een prominente rol in speelt. Het enige vervelende is dat ze nu meer dan een week moeten wachten op de volgende sprintkans. Anderzijds is het zo dat Groenewegen vaker aangetoond heeft geduldig te kunnen zijn. Bij zijn eerste Tour moest hij ook wachten tot de Champs-Élysées.”

Donderdag wacht weer een heel andere etappe. “Een rit waarin je het klassement niet kan winnen, maar wel kan verliezen”, zegt Maxim. Een etappe die perfect lijkt voor Wout van Aert. “Die zou Jumbo-Visma best weleens vooruit kunnen sturen in de vlucht, ja”, antwoordt Youri. “Ik heb echt enorm veel zin in deze etappe, vuurwerk is gegarandeerd. Die finale is heel lastig met twee tweede categorie-beklimmingen en nog een pukkeltje in een grotendeels dalende finale. Jumbo wil de trui verdedigen, maar ik verwacht dat UAE en andere klassementsmannen gaan aanvallen.” 

En verder…
Komt ook geletruidrager Jonas Vingegaard aan het woord, etaleert Youri zijn trompetkunsten voor de muis voor de kat, zocht Maxim de ‘nieuwe’ Astana-sprinter Cees Bol op en maakte Youri een reportage met Tourdebutanten Pascal Eenkhoorn en Lars van den Berg. Hoe beleven zij hun eerste Tour de France? En uiteraard staan onze mannen uitgebreid stil bij die verraderlijke etappe van donderdag. Daarin komt onder meer Nico Denz naar voren, die helemaal niet in de Tour de France rijdt. Hoe dat zit? Kijk of luister nu naar de spiksplinternieuwe WielerFlits Update!


Ook te beluisteren als podcast in je favoriete app, of gewoon hieronder via WielerFlits.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2023 07:57
Met zo’n ‘woordgrapje’ in de titel kun je natuurlijk fluiten naar normale reacties.

Voor mij blijft het lastig om een video te kijken waar 2 kerels overwielrennen ouwehoeren en het 95% eens zijn. Om dit boeiend te krijgen heb je een setting met meerdere invalshoeken en een begeleider die deze weet te vinden nodig.
  Raymond er ook neerzetten. Kijkcijfers gegarandeerd ;)

  PS: ik denk dat Raymond er neerzetten wel degelijk een goed idee is, die durft toch altijd wel een andere invalshoek te nemen waar lang niet iedereen het mee eens is.
  13 juli 2023 09:59
  Zijn stand-upjes een paar jaar terug (edit: euh, iets langer terug, 2015 om precies te zijn) in Tour du Jour waren regelmatig tenenkrommend, dus het zal hooguit nog meer van het soort reacties opleveren dat de reden is waarom er niet meer gereageerd kan worden onder zijn artikelen. Hij zal het om die reden allicht ook zelf niet willen.
  13 juli 2023 10:59
  Wat ik eerder al zei, voor de camera staan is een hele specialistische tak van sport. Als je dat als WF echt goed wil doen moet je een professional op dat gebied inhuren en het niet door stukjesschrijvers laten doen.
  13 juli 2023 11:20
  Ik ben het helemaal eens met Kerckhoffs er bij zetten ja: en dan gewoon de commentsectie vol open. Die gast heeft tenminste wel iets te poneren, beetje zoals Bakelants dat ook bij Wattage doet. Maar Youri en Maxim is wel wat too much he, 1 van de 2 en pak er een wisselgast bij, die gasten zijn het gewoon te vaak eens.
13 juli 2023 08:51
Woordgrapjes over Wout van Aert zijn naam zijn nooit grappig.
13 juli 2023 09:26
Dit prietpraatje voegt niets toe. Beide heren, van wie met ook nog eens een erg saaie stem, zijn het roerend met elkaar eens, maken ook nog eens kinderachtige grapjes en staan zichtbaar maar ook hoorbaar aan de zijkant van het peloton. Of je laat corypheën hun licht schijnen op de Tour of je doet het niet. Het is nu niets meer dan een Avondetappe: inhoudsloos maar gelukkig zonder kraaiende schooljuffrouw. En tot slot: geef jezelf maar geen schouderklopje, want dat is wel erg overdreven!
  13 juli 2023 09:41
  Wielerflits is groot geworden maar het zijn nog steeds dezelfde jochies die graag alles alles zelf willen doen omdat ze zo erg van wielrennen houden. Snap ik, ik wil ook wel betaald achter de tour aan rijden.
  Dit zijn echter geen tv-persoonlijkheden of podcaststerren. Uitstekende wielerwebsitemakers en journalisten maar dit is een andere tak van sport.
  Als je echt een professionele website bent haal je voor dit soort specialismen een echte specialist in huis, in plaats van zelf te hobbyen.
  Zelfde als dat je een prima onderzoeksjournalist geen opiniestukjes moet laten schrijven. Schoenmaker blijf bij je leest!
12 juli 2023 21:29
De Aert van het beestje…
12 juli 2023 22:18
Vingegaardsgevaarlijk... of meer Planckaertsgevaarlijk?
  12 juli 2023 23:21
  Meer Campenaertsgevaarlijk.
  12 juli 2023 23:22
  Waarom niet meteen Karel Caersgevaarlijk?
  13 juli 2023 00:18
  Bryan Coquardsgevaarlijk niet te vergeten
  13 juli 2023 00:20
  … of Jonas Gregaardsgevaarlijk?
  13 juli 2023 11:01
  Aardsgevaarlijk is niet eens een uitdrukking. Jeroen Blijlevensgevaarlijk daarentegen.

Reacties zijn gesloten.