Eschborn-Frankfurt U23, Ashleigh Moolman, Fernando Gaviria

woensdag 1 mei 2019 om 19:40
Eschborn-Frankfurt U23, Ashleigh Moolman, Fernando Gaviria

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de belofteneditie van Eschborn-Frankfurt, de gevallen Ashleigh Moolman en de rentree van Fernando Gaviria op de wielerpiste.

Madsen spurt naar winst in beloftenkoers Eschborn-Frankfurt

Frederik Rodenberg Madsen heeft de belofteneditie van Eschborn-Frankfurt gewonnen. In de massasprint was de Deen na 119 kilometer sneller dan de Australiër Kaden Groves en de Brit Jake Stewart. Rodenberg Madsen was twee jaar geleden al eens Deens juniorenkampioen op de weg en ook op de piste is hij actief. Op de erelijst volgt hij zijn landgenoot Niklas Larsen op, die vorig jaar de beste was. Fabio Jakobsen schreef de koers twee jaar geleden op zijn naam.


Gevallen Ashleigh Moolman moet rust houden

Ashleigh Moolman moet de Women’s Tour de Yorkshire aan zich voorbij laten gaan. In de Amstel Gold Race kwam de Zuid-Afrikaanse kampioen van CCC-Liv ongelukkig ten val en de naweeën daarvan hinderden haar ook al in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In overleg met de medische staf is dan besloten dat ze de komende dagen rust houdt. Haar hoogtestage in de Verenigde Staten en deelname aan de Tour of California komen normaal gesproken niet in gevaar.

Selectie CCC voor de flag-gb Women’s Tour de Yorkshire 2019
flag-be Valerie Demey
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-nl Marianne Vos


Gaviria meteen competitief bij rentree op piste

Fernando Gaviria deed bij zijn terugkeer in het baanwielrennen meteen mee om de knikkers. Op de piste van Cali in Colombia reed hij maandag samen met zijn koppelpartner Juan Esteban Arango naar de winst op de Madison tijdens het Evento Internacional Ciudad de Cali (CL1). Op het omnium moest hij de winst laten aan Carlos Andres Tobon. Een dag later had hij zijn revanche al te pakken door het omnium te winnen tijdens het Torneo de Pista (CL2). Op de Madison kwam hij weliswaar tweemaal ten val, maar wist hij aan de zijde van Arango toch tweede te eindigen.

Daarmee verzamelde de Colombiaan van UAE Emirates, tweevoudig wereldkampioen op het omnium, de eerste rankingpunten die hij nodig heeft voor deelname aan de Wereldbeker baanwielrennen en de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Hij wil daar, in Japan, op het omnium de nare nasmaak wegspoelen die hij overhield aan zijn vierde plek in Rio 2016. Na het avontuur op de piste van Cali neemt hij enkele dagen rust om dan de focus weer te verleggen naar zijn wegseizoen: de Giro d’Italia en een maand nadien de Tour de France.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 1 mei 2019 om 21:34

Rijdt Gaviria erg veel (zware) wedstrijddagen of lijkt dat alleen zo? San Juan, UAE tour, Tirreno, half klassiek voorjaar, Giro en Tour en tussendoor nog even op de baan?

debbie1998 2 mei 2019 om 10:23

Valt mee 10 daagjes Giro en 10 daagjes Tour en dan vakantie.

chasse patat 2 mei 2019 om 12:08

Dat is een behoorlijke tegenvaller voor Moolman aangezien de Women’s Tour de Yorkshire evenveel aan prijzengelden uitbetaalt als bij de mannen koers. Dit is dus een grote wedstrijd voor de dames!

Headlines

Materiaalzone

Populair