Fernando Gaviria maakt terugkeer op de wielerpiste

zaterdag 27 april 2019 om 19:33
Fernando Gaviria maakt terugkeer op de wielerpiste

Fernando Gaviria na zijn WK-titel in 2016 - foto: Cor Vos

Fernando Gaviria hervat komende dagen de competitie, nadat hij begin deze maand de Ronde van Vlaanderen uitreed. Niet in een wegwedstrijd, maar in zijn thuisland op de wielerpiste van Cali. Als tweevoudig wereldkampioen op het omnium kent de piste geen geheimen voor hem.

Zijn deelname aan het Torneo Internacional de Pista (29-30 april) werd bekendgemaakt door de Colombiaanse wielerbond. Volgens de bond wil Gaviria er de draad weer oppakken om punten te scoren met het oog op de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Ook in 2016 deed hij mee aan de Spelen en greep hij met een vierde plek nipt naast de medailles op het omnium.

Gaviria betwist voor de eerste keer de nieuwe opzet van het omnium, waarin vier onderdelen (scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers) op dezelfde dag worden afgewerkt. Zijn wereldtitels won hij op het omnium, toen dit nog uit zes onderdelen bestond. Hij sprak er al over met de nieuwe bondscoach Cristiano Valoppi.

“Het is belangrijk om hier punten te scoren voor de Wereldbeker en de Olympische Spelen”, zegt Gaviria in een persbericht. Na het baantoernooi verlegt hij de focus weer op zijn wegseizoen: de Giro d’Italia en een maand nadien de Tour de France. “In de klassiekers was ik goed. Daarna had ik wat rust en vervolgens pakte ik de routine weer op in aanloop naar de Giro.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

lander luypaert 27 april 2019 om 21:07

in de klassiekers was ik goed?? is dit een grap haha… moet ie toch eens naar zen uitslagen kijken :D

ChefSpijker 28 april 2019 om 00:15

Zowel in MSR, De Panne, GW als Dwars door Vlaanderen zat ie mee in het eerste peloton. Dat lijkt me voor een type als hem wel het maximum haalbare en dus goed. Je kunt toch niet verwachten dat hij op de Poggio mee zit met Alaphilippe en co of in Dwars door Vlaanderen met Mathieu en Jungels. Je kunt verlangen dat hij in een GW vervolgens voor de zege sprint, maar nu pakte teammaat Kristoff de overwinning. Ook niet verkeerd.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair