Mas tweede op Sierra Nevada: “Meer vertrouwen in mezelf, we werken eraan”
foto: Cor Vos
zondag 4 september 2022 om 18:42

Mas tweede op Sierra Nevada: “Meer vertrouwen in mezelf, we werken eraan”

Enric Mas was de beste klassementsrenner op Sierra Nevada. De Spanjaard van Movistar reed op enkele kilometers van de streep weg uit de groep met leider Remco Evenepoel en Primoz Roglic. In het algemeen klassement komt Mas 21 seconden dichter bij Roglic. “De belangen van López en mij waren anders. Ik wil mijn plaats op het podium veiligstellen, hij wil die bemachtigen.”

Samen met Miguel Angel López reed Mas op de flanken van Sierra Nevada weg van de groep met de rode trui. Het duo kreeg aanvankelijk wat hulp van David de la Cruz, ploegmaat van López. Mas en López kwamen uiteindelijk als tweede en derde over de streep. Roglic bolde 21 seconden later over de streep, Evenepoel volgde op 36 seconden.

“Ik ben blij met vandaag. Aan het begin van de slotklim zat ik te ver na een valpartij, maar ik kon rustig opschuiven. Gisteren heb ik mijn inspanning slecht niet goed ingedeeld, ik wilde het gat te snel dichtrijden. Vandaag deed ik dat wel goed en uiteindelijk kon ik ook nog wegrijden van de favorietengroep”, vertelde Mas aan AS Ciclismo.

Mas: “Ik heb meer vertrouwen in mezelf”
De samenwerking met Superman López verliep volgens Mas niet altijd goed. “Onze belangen waren anders. Ik wil mijn plaats op het podium veiligstellen, hij wil die bemachtigen. Misschien hebben we ons allebei een beetje ingehouden omdat we dachten dat de andere wat meer krachten had.”

Mas gaat met een voorsprong van twee minuten en 48 seconden op Juan Ayuso, de nummer vier van het klassement, de derde week in. “Ik heb het naar mijn zin en heb meer vertrouwen in mezelf. We merken echter nog steeds aan de problemen van een tijdje geleden, die verdwijnen niet van de ene dag op de andere”, verwees Mas naar zijn angst om te dalen.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
4 september 2022 18:45
Geen winnaarsmentaliteit noemen ze dat ook… zou optimaal kunnen profiteren van duel Evenepoel/Roglic, maar is blijkbaar al blij met een derde plaats.
    4 september 2022 21:18
    Valt hier in de koninginnenrit anders gewoon nummer 1 en 2 aan hoor...
    4 september 2022 21:30
    Of hij ging achter MAL?
4 september 2022 23:14
Toch bizar hoe Mas hier afgekraakt wordt terwijl Roglic in een ander topic opgehemeld wordt.
    4 september 2022 23:31
    Beide zaten vandaag toch in een totaal andere positie? Mas kon profiteren doordat Roglic als grootste concurrent werd gezien, maar gaat vervolgens met Lopez een merkwaardige dans aan die niets te maken heeft met fietsen voor de winst.

    Vreemdste vond ik nog dat Mas zich ergens midden in het groepje zetten dat ze bij hadden gehaald, om Lopez daar in zijn eentje kopwerk te laten doen. Die laatste gaat dat dan natuurlijk ook alleen met de handrem op doen. Volgens mij hadden ze veel meer voorsprong kunnen nemen zonder dat gedoe met elkaar.

    Roglic die Evenenpoel het kopwerk laat doen is daarentegen moeilijk vreemd of merkwaardig te noemen. Hij had ook samen kunnen werken en Mas als bedreiging kunnen zien, maar dan rijdt hij voor plaatsbehoud en niet voor eindwinst.
4 september 2022 20:22
Mas is een slapjanus. Rijdt voor zijn podium en weigert over te nemen bij een renner die 3,30 minuut achter hem staat. De man is 2 keer 2e geworden in een vuelta en rijdt nog steeds niet om te winnen..
4 september 2022 19:10
Unieke kans voor Mas om voor de winst te gaan en hij verdedigt liever zijn podiumplaats. Voor iemand die al twee keer tweede is geworden is dat toch een gebrek aan winnaarsmentaliteit.
4 september 2022 19:52
Vond de samenwerking tussen MAL en hem op het oog erg goed. Had het ook begrepen als beide hadden geweigerd verder te rijden gezien hun recente verleden.
4 september 2022 19:23
Wat een slapjanus! Zal nooit een winnaar worden

Reacties zijn gesloten.