Enric Mas onder de indruk: “Op dit moment lijkt Evenepoel onverslaanbaar”

maandag 29 augustus 2022 om 08:49
Enric Mas onder de indruk: “Op dit moment lijkt Evenepoel onverslaanbaar”

Enric Mas moet Remco Evenepoel laten rijden - foto: Cor Vos

Enric Mas was de enige renner die in de eerste week Remco Evenepoel kon volgen bergop, maar op de loeisteile Les Praeres moest de kopman van Movistar toch lossen. “Ik ging te diep om Remco te volgen, maar het was beter geweest als ik mijn eigen tempo had gereden”, zei Mas onder meer tegen Cyclingnews nadat hij 44 seconden had verloren op de Belg.

“Daar zal ik de volgende keer rekening mee houden”, lacht de Spanjaard, die na negen etappes tweede staat in het klassement op 1.12 minuut van leider Evenepoel. “Op dit moment lijkt hij onverslaanbaar, maar deze wedstrijd is drie weken lang. Vandaag was Remco sterker dan ik, maar ik zeg al vanaf het begin dat ik het dag per dag bekijk.”

Mas ziet voorlopig geen kwetsbaarheid bij Evenepoel en durft ook niets te zeggen over wat er nog komen gaat. “Maar de Vuelta is nog heel lang en mijn ervaring kan een voordeel zijn”, zegt hij. Met Carlos Rodriguez en Juan Ayuso staan er nog twee Spanjaarden in de top-5 van het klassement. “Ik ben heel blij voor hen. Het doet mij denken aan mijn tweede plaats in 2018. Het is goed om te zien dat het Spaanse wielrennen weer groeit.”

Dit artikel delen:

39 Reacties

Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 09:11

Mas krijg je niet gek. Die maalt onverstoorbaar door richting een mogelijk derde x podium in de vuelta. Ik zou hem aankomende jaren 100% op giro en vuelta zetten want het gaat eens gebeuren dat de combinatie niet-starters, uitvallers en uitgepierden er toe leiden dat hij met een leiderstrui naar huis gaat.

5
De Dikbilgorgel van Dorestad 29 augustus 2022 om 10:06

Precies dat. Mas is ongewild een prima maatstaf voor het niveau bovenin het AK en doet er goed aan om optimaal te profiteren. Ook voor hem is Madrid nog ver, maar hij snapt dat als geen ander.

0
Jean Dumas 29 augustus 2022 om 08:51

Wat kun je ervan zeggen? Zelfs De Cauwer weet het nog niet.

0
De dorpspastoor 29 augustus 2022 om 09:16

Wat je ervan kunt zeggen is dat het er heel goed uit ziet voor Evenepoel. En waarschijnlijk nóg beter na de tijdrit.

Maar wat je niet kunt zeggen is dat de Vuelta “in the pocket” is zoals ik her en der al lees. Iedereen die dat zegt heeft 0 verstand van koers, en geen respect voor de sport die wielrennen is. Er zijn nog 2 weken te gaan, er zitten nog honderden kilometers tussen nu en de finish. De historie heeft geleerd dat er in die tijd vanalles kan gebeuren met renner die een wedstrijd “in the pocket” hebben. Vraag het Yates, vraag het Roglic, vraag het Dumoulin (die ooit in de laatste week vakkundig in het pak werd genaaid), en zo zijn er nog veel meer in de geschiedenis van de koers die de overwinning konden ruiken maar er uiteindelijk naast grepen. Een slechte dag, een gemiste waaier, een lekke band op een verkeerd moment, een valpartij, corona, een nacht op de WCpot doorbrengen…

Mas heeft dan ook volledig gelijk dat hij het van dag tot dag blijft bekijken. En als Evenepoel zo blijft rijden zal het lastig worden. Maar Parijs is nog ver… en Madrid ook.

8
Alfons Haavers 29 augustus 2022 om 09:44

Jij leest toch ook vooral 'her & der' zaken over Evenepoel die je enorm ergeren, lijkt me.

Als MvdP ineens 3de wordt in MSR of de RVV wint, lees ik 'her en der' ook wel eens dat de rest eigenlijk niet meer de moeite moet doen om nog te starten in de andere klassiekers. Geloof dat er zelf een podcast was op Wielerflits over de Amstel 'Wie stopt van der Poel?'. Van Aert & co gingen ook wel even zoek worden gereden in Roubaix. Of hoe zat het ook weer met Pa Adrie die al bezig was over de wereldtitel tijdrijden om toch nog maar een 4de regenboogtrui te zoeken? Geen letter over gelezen vanuit de hoek van de kritische clerus of kunstwereld?

Dat is nu eenmaal eigen aan supporters, wat kan je alles rond Evenepoel toch enorm opblazen man. Vreemd dat je enkel deze ene renner 'betere supporters gunt' zoals je zo vaak zegt.

Ik lees hier net zoals bij andere coureurs een handvol users (meestal dan nog dezelfde onder verschillende namen) die doen alsof alles al in de pocket is, de meesten staan er toch wat realistischer in.

4
De dorpspastoor 29 augustus 2022 om 10:22

Alfons,
Ik gruwel net zo hard bij titels als “wie stopt VdPoel”. En ook daar ben ik kritisch op. Zeker als ze ook nog eens komen uit de koker van de podcastmakers, die daarmee vooral hun eigen podcast willen promoten door dit soort d.biele oneliners.

Ik kijk inmiddels lang genoeg koers om te weten dat je enkel in natourcriteriums vooraf de winnaars op kunt schrijven. Dus praat aub geen onzin door te zeggen dat dit iets is wat bij mij enkel speelt bij Evenepoel. Bij iedere wedstrijd die op voorhand een winnaar aangegeven krijgt, zal ik zeggen dat de koers nog gereden moet worden, en dat ze niet op papier rijden, maar op de openbare weg.

En vwb de fans: je moet de toon van je eigen post(s) eens nalezen, en je dan afvragen waarom ik iemand andere fans gun. Wat heb ik je ooit misdaan? Heb ik je ooit uitgescholden, ben ik er ooit met je vrouw vandoor gegaan? Wat maakt dat je iedere keer op die manier en met die toon uit de hoek moet komen? En dan is jouw toon nog netjes vergeleken met de toon die anderen uitslaan…

Doe mij dus een lol, en reageer de volgende keer inhoudelijk op een inhoudelijke bijdrage (ik weet dat je dat in je hebt), in plaats van weer dit soort berichten die meer over mij gaan dan over het onderwerp zelf.

-6
Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 10:25

De defensieve kaart ‘zie mij nou zielig’ + offensieve, betuttelende kaart ‘je kan beter, als je maar wil!’: interessante cocktail. Kijk uit naar de tegenzet.

5
thenewGOAT 29 augustus 2022 om 10:29

Edit redactie: Niet op de man spelen en graag on topic houden.

0
Lalsacien 29 augustus 2022 om 10:37

Edit redactie: De reactie is aangepast.

0
Alfons Haavers 29 augustus 2022 om 10:42

Ik reageer toch gewoon inhoudelijk op je posts? Geen idee waarom je dan altijd riposteert met een 'Why always me?'-variant.

Mijn inhoud is hier: 90 (of is het ondertussen 95?) procent van je berichten hier gaan over Evenepoel, zijn fans, Sporza, etc. waarbij je naar iets op zoek gaat om (forse) kritiek te kunnen leveren en te spotten. Mijn vraag is: waarom?

Jij wringt je in steeds grotere bochten om die vraag te ontwijken. Waarom wordt bij die ene renner met de loep gezocht naar alles wat je kan neersabelen, terwijl ik dat bij andere renners zelden zie. Is het gewoon een degout? Kan he, maar dat is dan duidelijk.

Je zégt dan wel dat je bij ander renners even kritisch bent, maar ik zie het niet. Bij overdreven vdP-mania lees ik al die kritische epistels van jouw hand niet, zelfs geen eentje eigenlijk. Dan ga je meestal meelopen in de polonaise. Of ga je ontkennen dat het overgrote deel van je kritiek hier over Evenepoel gaat? Zo ver ben je toch niet heen, mag ik hopen?

Toch gewoon een simpele vraag? En voor alle duidelijkheid: ik stel ze niet omdat ik vind dat er geen kritiek mag zijn op Evenepoel. Ik ben soms ook kritisch voor Evenepoel, hoewel jij dan altijd van je afbijt door iemand die je ongezonde focus op 1 renner (en team/land) aankaart voor blinde superfan weg te zetten. Van mij mag er ook met die jongen gelachen worden zoals met alle andere mensen. Evenepoel die niet naar de ploegvergadering komt na het WK omdat de meeting in Teams doorgaat? Top!

Ik stel de vraag wel omdat ik eerlijk gezegd vind dat jouw eindeloos geklop op dezelfde nagel nefast is voor de sfeer op deze site. Het zorgt voor een giftigheid waar jij van lijkt te genieten. Als Beer onredelijk kritisch was voor MvdP, werd die hier ook verketterd (en verbannen?). Jij bent hier na je Michelangelo-periode weer aan een nieuw tijdperk begonnen met je gesneer, en het maakt Wielerflits vooral tot een onaangenamere plek om te vertoeven wat mij betreft. De fans worden dan ook steeds radicaler, met als gevolg dat een site overblijft die niet langer wielerfans samenbrengt maar waar vooral kleuterachtige persoonlijke vêtes worden uitgevochten over de rug van renners en ploegen. Daar mag ik toch wat van zeggen?

5
De dorpspastoor 29 augustus 2022 om 11:02

@Alfons,
Op welke nagel klop ik hierboven? Ik schrijf (en als je wilt mag je het even nalezen):
– Evenepoel staat er heel goed voor
– Het is nog niet in de pocket, want Madrid is nog ver
– Aangevuld met een paar voorbeelden uit de recente geschiedenis
– Mas heeft gelijk dat hij het dag per dag bekijkt
– Als Evenepoel zo blijft rondrijden gaat het lastig worden.

Ik zie de nagel niet. Jij wel?

Als dit soort bijdragen voor jou reden zijn om steeds op de persoonlijke kar te springen, dan moet je mij niet verwijten dat ik de sfeer verziek. Want dit is in mijn ogen absoluut geen sfeerverziekende post.

De enige nagels die ik zie, zijn nagels op laag water. En je hebt ze blijkbaar allemaal gevonden…

1
Alfons Haavers 29 augustus 2022 om 11:04

Deze bijdrage valt inderdaad prima mee, ik reageerde dan ook eerst inhoudelijk op 'ik lees her en der dat het in de pocket is'.

Maar daarna ging je weer van 'Waarom word ik toch weer persoonlijk aangevallen?' en gaf ik je daar een antwoord op.

Over mijn vraag over jouw obsessie met het 'vangrailduikertje' zoals je hem noemde, lees ik ook nu evenwel weer geen antwoord.

2
Stabanger 29 augustus 2022 om 12:12

Fonsie, niet serieus op ingaan. Jij bent veel beter dan dat.
Pastoortje zit eenzaam op zijn zoldertje op zoek naar aandacht. (Hij zoekt beter een job.)
Eigenlijk zouden wij elke dag in de gapende "4de regenboog" wonde moeten koteren maar het zit er gewoon niet in bij ons. Om te jammeren zoals MichaelaNgelo moet je onvoorstelbaar zuur zijn.

-3
Michiel 29 augustus 2022 om 12:26

De sneue dorpspstoor haters komen weer uit hun holen. Vermakelijk al dat gif

-3
De dorpspastoor 29 augustus 2022 om 12:44

@Alfons,
Als een bijdrage inderdaad “prima meevalt”, waarom dan beginnen zeiken en er andere dingen bij slepen, inclusief allerlei persoonlijke verwijten die niet eens kloppen? Ik probeer te snappen waarom je dan niet gewoon een duimpje omhoog geeft (dat kan tegenwoordig), of “hier kan ik me helemaal in vinden” opschrijft.

Zou de sfeer een stuk gezelliger maken… en niet leiden tot een polemiek zoals deze, en waarschijnlijk ook niet tot “bijdrages” als die van Stabanger.

-1
VerstandOpNul 29 augustus 2022 om 13:30

Ik ben wel oprecht benieuwd waarom een volwassen man vrijwel dagelijks zoveel lange epistels over een jonge wielrenner van 22 schrijft. Soms genuanceerd, soms ook wat vilein.. Wat drijft hem?

1
Stabanger 29 augustus 2022 om 13:48

VerstandopNul

haat
of liefde
in ieder geval iets wat heel diep zit

-1
Deel Koeper 29 augustus 2022 om 13:50
Quote:
Deze bijdrage valt inderdaad prima mee, ik reageerde dan ook eerst inhoudelijk op ‘ik lees her en der dat het in de pocket is’.

Het blijft apart dat de voorganger van meneer pastoor ooit eens zwaar verontwaardigd was dat zijn discussie-tactieken werden vergeleken met die van die vreselijke oranje president. Helaas is het frequent gebruik van dat soort vage algemeenheden ook een klassieker voor beiden. Je dramt zelf niet, je plaatst enkel een onschuldige reactie op anonieme aantijgingen.

3
Alfons Haavers 29 augustus 2022 om 15:05

Vreemde manier van discussiëren inderdaad.

Jij zegt iets (op een dit keer redelijke manier, dus zonder ravijnbijnaampjes of sneren) en ik reageer daar inhoudelijk op.

Dan ben jij meteen in je wiek geschoten en vraag je waarom arme jij toch steeds persoonlijk aangevallen wordt? ('Wat heb ik je ooit misdaan?' haha)

Ik persoonlijk vond dat niet aanvallen maar goed, ik reageer gewoon op je (vaak over)kritische blik op die ene renner en leg de parallel met andere renners waarbij je precies dezelfde soort comments ziet maar die jou blijkbaar totaal niet opvallen. Neen, jij gunt enkel Evenepoel betere fans.

Vervolgens ga jij van 'Waarom kan je mijn eerste reactie dan geen like geven?' of 'Hier kan ik me helemaal in vinden' reageren. Wel, ik was het inhoudelijk niet eens met je eerste (zoals toegegeven wel redelijk geformuleerde) reactie, daarom reageerde ik er ook op?

Maar goed, mij is eigenlijk wel al langer duidelijk dat het je niet gaat om beargumenteerd discussiëren. Je geeft gewoon graag af op Evenepoel en als iemand met argumenten afkomt maak je er je eigen discussie van met standpunten die je desnoods zelf uitvindt.

We kunnen op die manier nog tot het einde der tijden naast elkaar blijven leuteren, maar zo wordt het nogal heel snel tijd verdoen die je nooit meer terugziet in je leven. Discussiëren over wielrennen is tof, maar als het een welles/nietes-spelletje wordt dat verzandt in een non-discussie kan je als volwassen man maar beter je tijd elders investeren.

En maak je geen zorgen, een dergelijk figuur gaat er niet snel met iemand zijn vrouw vandoor. Prettige dag nog verder, of hoe sluit jij altijd af?

4
zietemgaan 29 augustus 2022 om 18:31

aan de dorpspastoor: er zijn 9 dagen afgelegd, en er komen nog 12 dagen koersdagen. het is geen één week versus twee weken dus. Nu: de tijdrit is voer voor de bek van RE en op dat moment zal het 10 dagen afgelegd, nog 11 te gaan zijn, dus in de helft ongeveer. Gewoon dat.

1
Stabanger 29 augustus 2022 om 10:47

Evenepoel zal inderdaad een stuk slechter moeten worden voordat andere renners tijd terug kunnen pakken.

0
dnns1973 29 augustus 2022 om 11:33

Remco staat op dit moment geen maat op normaal gesproken zou die deze ronde moeten winnen als die niet valt of covid krijgt. Mas rijd tot op heden een meer als goede ronde van Spanje

0
vevie 29 augustus 2022 om 12:34

Je hebt het over Enric. Die rijdt altijd een goede ronde van Spanje.

0
Olly 29 augustus 2022 om 13:29

@dns. laten we de huid van de beer etc etc. Remco heeft nog geen grote ronde uitgereden. De derde week kunnen veel renners een slechte dag hebben. Dan wordt er met minuten gegooid. Mas heeft bewezen dat hij de derde week sterk blijft (Roglic verliest meestal ook wat van zijn glans de derde week) “Ik denk dat de stelling als hij niet valt of COVID krijgt” aangevuld kan worden met “als hij de derde week geen off-day heeft”.
Hij is jong en recupereert snel maar het is zijn eerste grote ronde (de giro tel ik niet mee, want die reed hij niet uit)

0
jooprioolpijp 29 augustus 2022 om 12:25

Ik heb nog maar weinig tijd gehad om live te kijken, maar twee zaken doen me deugd: Evenepoel is momenteel (vrijwel) net zo goed als z’n grootste fans al heel lang roepen en de schijnbare wederopstanding van het Spaanse wielrennen, of in elk geval de top daarvan. Voor beide geldt, zien of het beklijft…(en huiver bij wat er uit holen en onder stenen vandaan komt als het weer even minder gaat).

0
dakraamflats 29 augustus 2022 om 12:49

Wat is dat toch, dat aanvallen op o.a. de pastoor, die het vaak aardig weet te verwoorden? (niet altijd). Of zoals gister, Remco die een mooie dag heeft, en gelijk allemaal pipo’s die je normaal niet ziet in de chat of op de comments, hun gelijk willen halen en uithalen naar de ‘remco bashers’. Het bashen is ooit begonnen door z’n irritante en arrogante gedrag, niet door z’n wielerkwaliteiten.
Ik zie Remco nog niet als favoriet, omdat er nog steeds geen enkel bewijs is dat ie een tweede week aankan, laat staan een derde week. Remco kan in een klein rondje altijd prima winnen van ieniemienie, en nu na zo’n eerste week heeft ie behoorlijk wat kleppers ingepakt. Mooie groei. De tweede week begint met dat waar ie vrijwel de beste in is, en de derde week lijkt niet zo zwaar, dat kan in zijn voordeel zijn. Een grote ronde winnen is een kwestie van krachten verdelen, geluk hebben, slim koersen, etc. Dat gaat we heerlijk kunnen volgen de komende twee weken, dat maakt juist een grote ronde zo leuk.
Maar de wielerwereld, en vele andere sporten zijn zo heerlijk opportunistisch, om iemand als topfavoriet te bestempelen zonder ook maar enig bewijs daarvoor, in een koers die pas op 1/3de is.

0
Mooie Sjors 29 augustus 2022 om 12:57

Afwachten tot diesel Arensman op stoom zit, zou morgen in de tijdrit al een paar minuten kunnen terug nemen.

0
Gebruikersnaam 29 augustus 2022 om 14:43

@dakraamflats

Dat is het voordeel van de Remco-fanboys tegenover de bashers. Evenepoel zou volgens de niet-zo-heel-grote fans echt een ontzettende waslijst aan zwakke punten hebben. Hierdoor kunnen de fanboys nu heel vaak hun gelijk halen. Hij heeft nog niet getoond dat hij 3 weken aan kan, maar hij toont wel dagelijks dat er een paar andere items van het lijstje mogen afgevinkt worden.

Voordeel voor de bashers is dat zij vermoedelijk ook wel ergens eens een “zie je wel” krijgen (tenzij hij echt de Vuelta gaat winnen) en daardoor het laatste woord krijgen. De haters gaan veel meer veldslagen verliezen dan de lovers, maar mogelijk winnen ze wel de laatste en daarmee ook voorlopig de oorlog.

0
Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 14:51

Even iets heel anders: er zit hier een vogel in de boom die een ‘ee’-geluid uitstoot dat precies zo klinkt als die van 4 x, na huluhuluhuhu, in ‘Firestarter’

1
Panache 29 augustus 2022 om 14:58

‘Warblr’ is een app voor Android en iOS die vogels automatisch herkent aan hun lied. De manier waarop het werkt? Heel logisch. Maak een opname van een vogelgeluid in ‘Warblr’ en de app geeft je het antwoord. Zoals Shazam met liedjes doet. Je krijgt snel de vogel op je scherm te zien, inclusief afbeeldingen én een uitgebreide beschrijving. Zo weet je meteen alles over het vogeltje dat jij net zo mooi hebt horen zingen.

3
Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 15:33

A; te veel gedoe
En
B; hij is alweer weg

Maar net die fantastische track wel weer eens opgezet, klassieker.

Overigens viel dat Shazam me vies tegen, ik wil er eentje die mijn geneurie herkent en daar het liedje bij zoekt. En voor je erover begint: ik neurie goed, vindt men.

0
Jacco van Stierop 29 augustus 2022 om 16:11

Op vakantie in Australië, RV? Zo ja, dan zou het de liervogel kunnen zijn: kan vrijwel elk geluid dat hij heeft opgevangen reproduceren, van René Froger tot een kettingzaag. Uiteraard om de vrouwtjes ermee te imponeren.
https://www.youtube.com/watch?v=mSB71jNq-yQ&t=143s

1
Limal 29 augustus 2022 om 18:41

@Romans, is het deze soms die je hoorde? (groene specht)
https://www.youtube.com/watch?v=uAUzNPFmwKc

Heel opvallend en met afstand mijn favoriete lokale getweet.

0
Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 21:00

Dat heeft meer weg van de hulhulhuluhulu, die hier deed echt de ee.

Groene spechten mooie beesten. Ik kom ze wel eens in veelvoud tegen in de bossen rond Bakkeveen, Haulerwijk. Kennelijk hebben ze daar een hele kolonie of zo.

0
Wheely 29 augustus 2022 om 21:35

Dat moet Porno mijn agapornis geweest zijn, die is groot fan van the Prodigy.

0
Romāns Vainšteins 29 augustus 2022 om 21:48

Is ie wel na de eerste 3 albums afgehaakt?

0
Wheely 29 augustus 2022 om 22:18

Ja hij is een beetje blijven hangen in The Fat of the Land.

0
Anton van Valouwe 29 augustus 2022 om 15:21

Zal wel een poelifinario zijn…

0
Lalsacien 29 augustus 2022 om 20:15

Roepie roepie…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone