Enric Mas: “Ik hoop volgend jaar nóg sterker te zijn in de Vuelta”

vrijdag 17 december 2021 om 09:31
Enric Mas: “Ik hoop volgend jaar nóg sterker te zijn in de Vuelta”

foto: Cor Vos

Enric Mas was donderdag in de Spaanse hoofdstad Madrid voor de presentatie van het parcours van de Vuelta a España 2022. De 26-jarige klimmer van Movistar, dit jaar tweede in de Spaanse ronde, keek na afloop met Cyclingnews naar de cruciale etappes van de ronde. Mas had het voornamelijk over de langere individuele tijdrit naar Alicante.

De renners krijgen in de 77ste editie van de Ronde van Spanje weer de nodige zware bergetappes voorgeschoteld, met finishes op onder meer de Collado Foncuaya, Los Praeres, Sierra de la Pandera, Sierra Nevada, Alto del Piornal en de Puerto de Navacerrada. En toch onderstreept Mas meteen het belang van de tweede en laatste tijdrit van de ronde: de tiende etappe van Elche naar Alicante.

Koersverloop 
De organisatie heeft tussen Elche en Alicante een vlakke tijdrit van net iets meer dan 31 kilometer uitgetekend. Mas: “Dat zal de zaak echt compleet veranderen. De renners zullen koersen op basis van het algemeen klassement. Wat zijn de verschillen tussen de klassementsrenners na de tijdrit? Dat zal het koersverloop bepalen. Een groot verschil met de Vuelta van afgelopen seizoen”, is de runner-up van de voorbije Vuelta van mening.

Mas kijkt verder uit naar de etappes in het zuiden van Spanje, ondanks dat het daar vaak snikheet is. “De hitte? Ik vind het geweldig. Ik ben geboren op Mallorca en ik weet zeker dat het in mijn voordeel speelt.” Mas hoopt volgend jaar opnieuw een gooi te doen naar de eindzege. “Ik zal met dezelfde intenties aan de start staan. Ik hoop volgend jaar, met afgelopen seizoen in mijn achterhoofd, nog sterker te zijn in de Vuelta.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

filver 17 december 2021 om 11:58

Movistar moet nu niet alleen achter Carapaz aan, maar ook achter Lopez en zo zullen ze zichzelf in het verlies blijven rijden.

0
FDJ 17 december 2021 om 12:56

Als Lopez niet beter voor de dag komt dan afgelopen seizoen hoeft Movistar daar weinig aan te doen.

0
bswinkelss 17 december 2021 om 14:59

@fdj: oneens. Lopez heeft een prima jaar gehad, bovendien heeft hij de zwaarste bergop aankomst van het hele jaar gewonnen

0
Maillot à Pois 17 december 2021 om 15:48

Prima jaar kan je het toch echt niet noemen.
Pas eind april in Romandië in competitie gekomen.
Wel Ruta del Sol en Mont Ventoux Challenge gewonnen, maar dat zijn uiteindelijk kleinere koersen.
Tour de France was geen succes, mede door valpartijen, de Vuelta had zijn seizoen kleur moeten geven.

Hij heeft zijn portie pech gehad natuurlijk, maar hij kan toch onmogelijk tevreden zijn over dit seizoen.

0
Romāns Vainšteins 17 december 2021 om 15:54

Wanneer je als rasklimmer een epische monsterbergrit bijschrijft mag je wat mij betreft blij zijn met je seizoen. En vorig jaar flikte hij hetzelfde in de tour.

0
lo squalo dello Stretto 17 december 2021 om 12:07

De aanpak Tour-Vuelta blijkt wel te werken bij hem. In de Tour een beetje onder stoom geraken en een top-10 zit er sowieso in; top-5 kan zelfs. In de tweede grote ronde (Vuelta) komt hij beter voor de dag en mits wat geluk voor hem (= uitvallen Roglic, evt. Pogacar als die start) kan hij die best winnen.

0
Romāns Vainšteins 17 december 2021 om 12:41

Het is goed van Más dat hij zich focust op de vuelta waar hij van zichzelf weet de grootste kans op succes te hebben. Verder geen superaantrekkelijke coureur qua koersstijl maar ik waardeer wel zij gedrevenheid waarmee hij altijd vooraan bij de besten meesleurt. Een echte ronderenner is het.

0
Dantiest 17 december 2021 om 22:32

Hij wil wel hoor. Het is echt geen saaie suiveur van inborst. Het is alleen geen van die Übermensch.

Ik geef 'm wel de kans op eindwinst als alle stukjes een keer op z'n plaats vallen. Heeft al goeie tijdritten gereden en is al kort geëindigd op de steilste gedrochten.

0
de adelaar 17 december 2021 om 22:13

Mas Nada dit komende wielerjaar

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone