Enric Mas: “Ik had de aanval van Primož Roglič niet verwacht”
foto: Cor Vos
woensdag 1 september 2021 om 19:54

Enric Mas: “Ik had de aanval van Primož Roglič niet verwacht”

Enric Mas was lange tijd de voornaamste uitdager van Primož Roglič, maar moest woensdag een pas op de plaats maken. De Spanjaard staat nu weliswaar tweede in het algemeen klassement, maar staat nu wel meer dan twee minuten in het krijt. “Ik had de aanval van Roglič niet verwacht”, bekende Mas na afloop van de etappe naar Lagos de Covadonga.

Mas sprak na afloop van een verregende etappe door Asturië van een zware dag. “We hebben ons door een moeilijke, zeer moeilijke dag, geslagen. Het was echt veeleisend en er was geen ontkomen aan. Na de eerste klim ontstond er een grote vluchtgroep en daarin hadden wij drie renners, maar Jumbo-Visma wist de boel te neutraliseren. Ze wisten vervolgens alle aanvallen onschadelijk te maken.”

“We kunnen Roglič alleen maar feliciteren” 
Op de voorlaatste klim van de dag, La Collada Llomena, trok INEOS Grenadiers stevig door en niet veel later besloot Egan Bernal met een alles-of-niets aanval de Vuelta op zijn kop te zetten. Roglič ging mee met de Colombiaan, Mas en López moesten passen. Mas: “Roglič heeft bewezen heel erg sterk te zijn. We kunnen hem alleen maar feliciteren, zoals het hoort.”

“We hoeven vandaag niet erg enthousiast te zijn over het resultaat, maar we kunnen wel gelukkig zijn. We doen namelijk nog steeds mee in het klassement en we finishten vandaag met de overige favorieten. We staan tweede en derde in het algemeen klassement en hebben een zware en belangrijke dag overleefd”, aldus Mas, die donderdag weer aan bak moet in de koninginnenrit naar de Altu d’el Gamoniteiru.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
1 september 2021 20:21
Was geen aanval, maar een counterattack op Bernal. Bernal die dit overigens al een dag van te voren reeds had aangegeven. En ook al had hij dit niet aangegeven, dat idee hadden ze bij Movistar ook kunnen bedenken met twee man in de top vijf.
Het lijkt erop dat Lopez en Mas een soort van Quintana en Valverde aan het spelen zijn.
    1 september 2021 21:10
    Indien je mee kopwerk doet, ben je een aanvaller. Movistar had niet verwacht dat Roglic mee zou werken in deze kleine kopgroep.
1 september 2021 20:38
Ik begreep niet dat Lopez niet meteen mee ging met Roglic en Bernal?
Want hij wachtte en ging daarna pas , daardoor kwam hij er tussen in te zitten.
1 september 2021 20:43
Was inderdaad gewoon Roglic die mee ging met de aanval van Bernal die je werkelijk van mijlen zag aankomen. Dan moet je als je goed genoeg bent meteen mee. Nu was het na aanvankelijk aarzelen Lopez die het ontstane gat niet meer dicht kreeg en zit je als ploeg volkomen aan de verkeerde kant van de score. De Movi's hebben ook geen fatsoenlijke knechten meer en mogen blij zijn met het werk van Bahrein.
    2 september 2021 09:19
    Je zou bijna denken dat Bernal en Roglic een akkoordje hebben gesloten, zo getelefoneerd was het allemaal.
    2 september 2021 10:57
    Die gedachte bekroop mij ook, het was zeer opvallend dat al bij de eerste beklimming van de La Collada Roglic strak in het wiel zat bij Bernal. Normaal gesproken zou hij Mas en Lopez in de gaten houden maar nee alle aandacht was voor de Colombiaan. Primoz wist dat hij nog tijd moest pakken en is dit jaar (zie Baskenland en eerder deze Vuelta) minder vies van een verre aanval.
1 september 2021 20:53
Als je geniale tactische plan in de soep loopt door een Colombiaan met een simpel plan en een Sloveen met betere benen.
2 september 2021 01:31
Movistar rijdt gewoon voor podium, niet voor eindwinst. De kopmannen komen pas uit het kot als het echt nodig is. Soms is dat realistisch, als je niet de beste bent. Meestal loop je dan gewoon achter de feiten aan.
2 september 2021 06:55
Dit wordt weer lachen op Netflix… een aangekondigde aanval van Bernal , waar Movistar helemaal van verrast is en niet zag aankomen… en dat nog achteraf gaat uitleggen als zijnde een aanval van Roglic…. Is er dan niemand binnen die ploeg die enigszins tactisch vermogen heeft?
    2 september 2021 07:02
    Mas had natuurlijk de column van Peter Winnen gelezen. Die stelde dat het blok van Movistar 3x (drie keer!!) zo sterk is als dat van TJV. Dan ga je niet mee met Roglic, maar vertrouw je op je sterke blok om de situatie recht te zetten.
    2 september 2021 07:31
    Zelfs al zou het blok sterker zijn. Dan nog moet er min 1 meespringen. Die kan dan daarna rustig volgen onder het mom “ja maar die ander is niet mee”
2 september 2021 07:31
Last van de valpartij van gister. Dan heeft ie het nog alleraardigst gedaan

Reacties zijn gesloten.