Eneco Tour wil andere datum in 2016

Eneco Tour wil andere datum in 2016

foto: Sirotti

dinsdag 4 augustus 2015 om 15:04

De organisatie van de Eneco Tour wil in 2016 een nieuwe plek op de wedstrijdkalender van de UCI. Wedstrijdorganisator Rob Discart hoopt met de meerdaagse WorldTour-wedstrijd door Nederland en België naar de laatste week van september te verhuizen. Het is echter onzeker of dit mogelijk is.

Door de gewenste verplaatsing naar eind september kan de Eneco Tour als een belangrijke voorbereidingswedstrijd dienen op de wereldkampioenschappen, die dat jaar van 9 tot en met 16 oktober in de Qatarese hoofdstad Doha worden gehouden. De nieuwe datum zou ook een andere startdag betekenen. Volgens de plannen begint de wedstrijd in 2016 niet op maandag maar op zondag 25 september en eindigt de meerdaagse op zaterdag 1 oktober.

De organisatie heeft echter geen rekening gehouden met de nationale wedstrijdkalender en dat lijkt nu een probleem te worden. Voor de landelijke politie kwam het nieuws van de gewenste kalenderwijziging als een grote verrassing. Met de Boels Rental Ladies Tour in de eerste week van september en Olympia’s 3M Tour – die in 2016 verhuist van mei naar september – naar de derde week zegt het team motoragenten onvoldoende tijd te hebben voor de vereiste voorbereiding. Zonder dit politiekorps met motoragenten kan een wedstrijd niet doorgaan, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het vrijmaken van het parcours en de begeleiding van de wielrenners.

[poll id=”94″]

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dario 4 augustus 2015 om 15:09

Nou, nu weten ze het toch een jaar op voorhand?

thorsen 4 augustus 2015 om 15:21

Ik zou de Eneco Tour het liefst in het voorseizoen zien, met de klassiekerspecialisten in topvorm.

LinusGerdemann 4 augustus 2015 om 15:25

Gewoon in augustus houden.

Tinkerbell 4 augustus 2015 om 15:28

Ik zie het nut er niet echt van in. Je hebt ook al de Tour of Britain als voorbereiding op het WK.. In augustus zitten ze prima.

basvg 4 augustus 2015 om 16:26

Volledig met Thorsen eens. Daarnaast zou het een WT-gat van twee maanden kunnen sluiten tussen Down Under en Parijs-Nice.

Koersmaniak 4 augustus 2015 om 16:33

@bas: euhm in de maand februari kan het in Belgie en Nederland nogal eens hevig winter zijn.
Ik heb liever koers in augustus of september, dan aflasting in februari.
Ik vind het net goed dat de EnecoTour laat op het jaar ligt, op die manier hebben we klassieke renners nog doelen in het najaar

Stelvio-fan 4 augustus 2015 om 16:40

@Koersmaniak: misschien kunnen ze dan wel de elfstedentocht schaatsen als ze hm in februari houden! Anders per boot; het is toch saai als ze alleen maar op de fiets zitten?

Headlines

Materiaalzone

Populair