Emotionele Hermans: “Heel mijn leven moet ik opboksen tegen kleppers als Van der Poel”

zaterdag 26 oktober 2019 om 19:50
Emotionele Hermans: “Heel mijn leven moet ik opboksen tegen kleppers als Van der Poel”

foto: Cor Vos

Quinten Hermans won zaterdag voor eigen volk de Ethias Cross Beringen. Dat wekte de nodige emoties op bij de Limburger: “Ik ben echt wel zeer emotioneel. Deze overwinning voelt heel speciaal aan. Winnen voor eigen publiek is iets raars. Ik moet al heel mijn loopbaan opboksen tegen kleppers als Mathieu van der Poel.”

“Ik wist dat ik heel sterk zou moeten zijn, wou ik hier winnen. En vandaag was dat echt wel het geval. Ik heb hier echt lang en hard voor moeten werken, maar de voldoening is nu nog zo groot”, gaat de winnaar verder.

In Beringen moest Hermans hard werken voor zijn zege. Tom Pidcock zette namelijk direct druk. “Dan weet je dat je mee moet zijn, als je kans wil maken op de zege. Bovendien hoorde ik dat Toon Aerts pech kende. Toen kwam mijn moment. Ik geraakte alleen op kop. Ik werk nog aan mijn laatste ronde, waarin ik telkens wat wegzak. Maar vandaag was dat dus gelukkig niet het geval.”

Morgen hoopt Hermans de leiding in de Superprestige te behouden, al realiseert de Belg dat het lastig gaat worden: “Deze veldrit hakt er wel fel in. Het is afwachten hoe de benen morgen zullen voelen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samlambeej 26 oktober 2019 om 21:36

Ik vind het wel een leuke. Hij durft zich uitspreken en zo koerst die ook, zonder gène, zonder franjes. Recht voor de raap.

sooike 27 oktober 2019 om 09:04

Als Pidcock niet was gevallen had Hermans hier nooit gewonnen. Vóór zijn val dicteerde Pidcock het tempo en had Hermans de grootste moeite om in zijn wiel te blijven. Dat had hij wel in zijn reactie mogen vermelden. Eendagsvlieg dus !

FondriestTF3 27 oktober 2019 om 09:25

Precies! Treurig mannetje!

Van der Poel had Amstel nooit gewonnen als Alaphilippe en Fuglsang hadden doorgereden. Wat een kneus!

Alaphilippe had MSR nooit gewonnen als Sagan een fatsoenlijke sprint had gereden. Puur geluk! Wat een sukkel!

Gilbert. Had het nodig dat van Aert pech had om te winnen. En de schakelproblemen bij Vanmarcke. Inleveren die steen! Faler.

Bettiol. Wie? Precies. Van der Poel valt, de rest laat ‘m alleen maar rijden omdat het een onbekende renner is. Eendagsvlieg! Oprotten!

Mollema. Pwah. Kan niks, de rest onderschat ‘m op die ene goede dag. Wegwezen! Haal ik m’n neus voor op.

Fuglsang! Mocht winnen van de rest omdat ie altijd verloor. Een overwinning uit medelijden. Tjonge. Ga toch met pensioen, suffe Deen!

Quinten Hermans. Eendagsvlieg. Helemaal mee eens. Hoe zie je jezelf eigenlijk? Een nooitdagsvlieg?

nickdt 27 oktober 2019 om 10:03

Damn, er is er 1tje op zijn pikkie getrapt hoor. Enige waarin je gelijk kan hebben is Bettiol, de anderen hebben al dingen bewezen, dus je vergelijking is krom.

Het is nou eenmaal een feit dat sommige veldrijders alleen kunnen winnen als Van der Poel of Van Aert er niet bij zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair