Elijzen na val Matthews: “Even schoot Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd”

maandag 11 maart 2019 om 08:41
Elijzen na val Matthews: “Even schoot Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd”

Michiel Elijzen - foto: Cor Vos

Michiel Elijzen, ploegleider bij Sunweb, moest even slikken toen hij zijn renner Michael Matthews zag vallen in de openingsetappe van Parijs-Nice gisteren. Zijn gedachten gingen immers terug naar de valpartij van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix vorig jaar, waarbij de Belg het leven liet.

Aan De Telegraaf vertelde Elijzen dat Matthews van zijn fiets werd geblazen door de harde wind, terwijl hij naast diens ploegauto reed. Op dat moment was de koers pas ruim anderhalf uur onderweg. “Michael raakte daarna het achterwiel van de auto, waarna hij hard tegen de grond klapte”, zei de Nederlandse ploegleider. “Toen ik in mijn achteruitkijkspiegel zag dat hij niet meer bewoog, schoot Parijs-Roubaix van vorig jaar door mijn hoofd.”

Elijzen maakte vorig jaar het ongeval van Michael Goolaers in Parijs-Roubaix van dichtbij mee. De ploegleider, toen nog werkzaam bij Veranda’s Willems-Crelan, was destijds als een van de eersten bij de Belg, die hard was gevallen op een van de kasseistroken en een hartaanval had gehad. ’s Avonds zou hij in het ziekenhuis overlijden.

‘Pas in de ziekenwagen kwam hij bij’
Eenzelfde drama speelde gisteren dan ook opnieuw even door zijn hoofd bij de harde val van Matthews. “Als je dan Michael zo ziet liggen, heb je het weer heel slecht. Zeker omdat het daarna nog lange tijd duurde voordat hij weer bij zijn positieven kwam. Pas toen hij op de brancard de ziekenwagen in werd gereden, kwam hij bij.”

Matthews liep bij zijn val een hersenschudding op. Medisch onderzoek bracht geen breuken aan het licht, maar wel moest hij afgelopen nacht doorbrengen in het ziekenhuis. “Het is nog steeds heftig, maar het valt dan gelukkig ook mee”, aldus Elijzen, die ook Martijn Tusveld in de lappenmand zag belanden. Ook Roy Curvers kwam ten val, maar kon de etappe nog wel uitrijden.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Cadellie 11 maart 2019 om 08:44

Niet alleen erg voor de renners, ook voor deze man.

0
west 11 maart 2019 om 09:07

Op deze manier gaan ze er heel gauw achter komen dat ze dit jaar weer geen middenveld hebben. Zes kopmannen (Dumoulin, Kelderman, Oomen, Matthews, Kragh en Waldscheid) en dan niemand, op heel misschien Roche na, die de handdoek lijkt te kunnen oppakken. Of het niet-lijken-te-kunnen-opstaan van een nieuwe wisselkopman ligt aan het niveau van de renners of aan de starheid van de organisatie zou ik niet durven zeggen?

0
Poeksel 11 maart 2019 om 09:15

Zal ook te maken hebben dat bijna de helft van de selectie 23 jaar of jonger is.

0
Kannibaal van Schepdaal 11 maart 2019 om 09:21

Als je heel optimistisch bent, kan je zeggen dat het de kans geeft aan jongeren als Robert Power, Chris Hamilton, Cees Bol en Max Kanter om door te groeien. Nikias Arndt en Jan Bakelants hebben ook al iets bewezen in het verleden.

Maar anderzijds, is dit niet bij meer ploegen het geval? Winnen is nu eenmaal moeilijk. Neem Wellens, Benoot, Campenaerts, Ewan en De Gendt bij Lotto en het wordt moeilijk. Neem Bennett, Roglic, Groenewegen, Van Aert, Kruijswijk en Van Poppel weg bij Jumbo en renners als Teunissen, Roosen, Kuss, De Plus, Jansen, Van der Hoorn en Powless zullen een stap vooruit moeten zetten.

0
rahimns 11 maart 2019 om 10:01

Probleem bij deze ploeg is alleen wel dat zelfs de kopmannen al moeite hebben met winnen, het blijft teveel afhangen van Matthews en Dumoulin.

0
ssj 11 maart 2019 om 11:16

Bij Jumbo zijn ze voor overwinningen toch ook afhankelijk van Roglic en Groenewegen? Zie het verschil niet echt, behalve dan dat Roglic en Groenewegen dit seizoen al hebben gewonnen.

0
ThorHushovd 11 maart 2019 om 12:27

Misschien dat het alleen bij DQS en Sky anders is, maar voor de rest geldt dit voor alle ploegen. En bij jouw 6 kopmannen van Sunweb, heb je trouwens al redelijk ruim gerekend moet ik zeggen, dus draai je het nog positiever dan het is.

0
Jori 11 maart 2019 om 09:35

Edit redactie: Bedankt, we hebben het aangepast

0
Fast Freddy 11 maart 2019 om 10:44

Lijkt een zware hersenschudding. Dat kost hem z’n voorjaar, zo niet maanden herstel. Bij Taco van der Hoorn duurde het een half jaar en schaatster Bowe was er bijna twee jaar zoet mee tot ze weer op niveau was.

0
Kevin Lowagie 11 maart 2019 om 10:57

Dan is een streep door de rekening van Michael Matthews. Milaan- San Remo wordt zo heel moeilijk. Misschien zich heroriënteren naar de Ardennenklassiekers?

0
MrSven 11 maart 2019 om 13:57

Hij rijd waarschijnlijk milan san remo al indien het alleen hersenschudding is.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone