Viviani sprint naar zege in Hamburg, Groenewegen derde

zondag 20 augustus 2017 om 17:01
Viviani sprint naar zege in Hamburg, Groenewegen derde

Foto: © Getty Images for IRONMAN

Elia Viviani heeft de EuroEyes Cyclassics Hamburg gewonnen. De renner van Sky won na een wedstrijd van 220,9 kilometer de massasprint. Hij klopte Arnaud Démare en Dylan Groenewegen.

 Tijdens een regenachtig eerste wedstrijduur gingen de Pool Kamil Malecki (CCC Sprandi Polkowice) en de Rus Nikolay Trusov (Gazprom-RusVelo) op avontuur. De twee kregen de zegen van het peloton en zouden een maximale voorsprong van meer dan acht minuten bij elkaar rijden. Het peloton vond het op dat moment genoeg en verhoogde het tempo. Met nog honderd kilometer te gaan had het duo nog 3,5 minuut voorsprong over. De twee zouden al vroeg ingelopen worden. Op 58 kilometer van het einde werden de vluchters samen met de kort daarvoor aangesloten Moreno Moser (Astana) ingerekend.

Een nieuwe kopgroep ontstond toen tien kilometer later Truls Korsæth (Astana) een versnelling plaatste. Hij kreeg Silvan Dillier (BMC) en Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice) met zich mee. De drie kregen echter niet veel ruimte van het peloton. Tijdens de laatste beklimming van de Waseberg werden de drie ingelopen.

Het peloton scheurde in verschillende groepen uiteen. Aan kop ontstond er een groep met onder meer Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Alexander Kristoff. De nieuwe leiders hadden een voorsprong van ongeveer twintig seconden. Op vijf kilometer van het einde volgde er echter een hergroepering, waarna het wachten was op de massasprint.

Een grote groep zou gaan sprinten voor de overwinning, al hadden de ploegen moeite om de treintjes te formeren. In de chaotische sprint die volgde, drukte Viviani na een sterke lead-out van ploeggenoot Danny van Poppel zijn wiel als eerste over de finish.

Dit artikel delen:

21 Reacties

miguelon 20 augustus 2017 om 17:04

Dat wordt een topjaar onder Lefevere, volgend jaar.
Onwaarschijnlijk toch : Jakobsen, Viviani… Tekenen en winnen

Kosmonaut 20 augustus 2017 om 17:04

Edit: duidelijk de sterkste!

Sephiroth 20 augustus 2017 om 17:04

Zund dat groenewegen van zo verweg moest beginnen, reed de snelste sprint volgens mij. Maar wel een mooi afscheid voor viviani.. nu nog hopen dat Greipel dit seizoen een wat vettere vis binnen haalt.

Edit: mij benieuwen of die 16 puntjes GvA nu zoveel gaan helpen

horsm 20 augustus 2017 om 17:06

Toch nog een mooie sprint van Groenewegen.

ronddraaien 20 augustus 2017 om 17:18

Heeft ie ze echt op een seconde gezet?

FritsvanHoefelen 20 augustus 2017 om 17:19

Als Groenewegen toch een capabele trein zou hebben, dan had hij het dubbele aantal zeges gepakt

schipperaar 20 augustus 2017 om 17:22

Stuyven weer de beste Vlaming, GVA overtraind lijkt het.

Retro Lex 20 augustus 2017 om 17:39

Haussler wordt hier 15 ( na teamgenoot Bonifazio14e ) zou dit voldoende zijn ? Hij sprak deze week van zijn laatste kans …..

UrbanSteel 20 augustus 2017 om 17:51

Als een duiveltje uit een doosje die Dylan Groenewegen , schitterend gewoon.

Treintjes schijnen dit jaar niet op tijd te rijden, m.a.w. het werkt dit jaar zo goed als niet al die treintjes.

boehoe 20 augustus 2017 om 17:58

Greg zijn wt-punten-verzamelactie heeft niet echt iets opgeleverd.

Michael_ 20 augustus 2017 om 18:01

Nu hopen dat greg de WT wint met minder dan 16 punten ;)

jan jansen 20 augustus 2017 om 18:52

Nee hopen dat Dumoulin de WT wint

hessers 20 augustus 2017 om 20:32

Van Poppel hard geknecht voor Viviani, hopen dat dit niet zijn toekomst wordt.
Als je als beetje sprinter je weet aan te melden voor de Vuelta, dan kun je toch zo twee drie etappes meepikken lijkt me.

Samlambeej 20 augustus 2017 om 21:38

Qs geeft je vleugels, maar Dylan is een van die sprintbommen en Viviani zal voor volgend jaar tog nog een paar blikken spinazie moeten opvreten. Van Avermaet moet gewoon naar SKY, BMC andermaal amateuristisch vandaag! Greg zal bij SKY een topploeg rond hem hebben in ‘zijn’ wedstrijden en de Tour gewoon vergeten. Hij wordt 33 en moet wat geluk hebben om Matthews Sagan Hagen te kloppe in die enkele etappe

sooike 20 augustus 2017 om 21:44

Mooie lead-out van Van Poppel. Groenewegen moest voor de zoveelste keer alles weer alleen opknappen. Die jongen vergooit zijn beste jaren nu al bij TLJ. Opnieuw zie je hoe sterk hij is, maar steeds in je eentje de laatste kilometers je weg zoeken kun je van hem niet verlangen. Dylan, kijk goed rond en zet zo snel mogelijk na einde contract ergens anders je handtekening.

Gebruikersnaam 20 augustus 2017 om 22:26

Groenewegen zou ook wel wat beter mogen leren wringen, al vermoed ik dat dat iets is wat er nu eenmaal wel of niet in zit.

RikkyG 20 augustus 2017 om 23:51

Kan Danny van Poppel niet naar Trek ? Theuns is daar weg en met Boy toch de ideale lead-out. Degenkolb zit hem qua parcours e.d. niet in de weg denk ik.

ONCE 21 augustus 2017 om 07:13

Viviani gaat toch weg naar QS. Ik zie sky ook geen vervanger voor hem aantrekken dus wellicht gaat van poppel genoeg eigen kansen krijgen, mits zijn contract verlengd wordt

leor 16 21 augustus 2017 om 08:16

Hmm, ik heb de wedstrijd niet kunnen volgen, maar EBH stond gisteren nog als DNF en nu plots als 29ste. Iemand een idee wat er gebeurd is ?

wielerman 21 augustus 2017 om 09:41

GvA lijkt een beetje zoekende!

peervaneynthoven 21 augustus 2017 om 12:10

@Zooi.NDD, wat blijf jij een een ongelooflijke zemelaar, maar vooral en TLJ basher. Er komt geen goed woord over deze ploeg uit je strot. Je zoekt altijd wat om te mekkeren of te zaniken. Wat hebben die mensen jou in vredesnaam gedaan dat je zo negatief bent. Dit heeft totaal niets met “kritisch” te maken .Je voert simpel een persoonlijke vendetta. Als dat niet zo is dan zou ik mijn posts van de laatste 1,5 jaar over TLJ nog eens lezen : 94% negatief en 6% positief (of beter gezegd niet negatief). De werkelijkheid in relatie tot het presteren van TLJ ( gezien het budget in het huidige wielerpeloton) is vele malen positiever dan jij mij steeds weer hier probeert wijs te maken. Ik raad je aan eens een tuintje in een van de “seligheden” goed te schoffelen of een straatje schoon te vegen. Dat lucht misschien op zodat je je frustratie wat beter kunt “handelen” en stopt met “zagen”, maar vooral met je persoonlijke negativisme als het gaat om juist deze ploeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair