Elia Viviani over toekomst: “Ik hou er niet van om te vertrekken uit geslagen positie”

dinsdag 15 juni 2021 om 10:13
Elia Viviani over toekomst: “Ik hou er niet van om te vertrekken uit geslagen positie”

foto: Cor Vos

Elia Viviani wordt al een tijdje in verband gebracht met EOLO-Kometa, het Italiaanse ProTeam van Alberto Contador en Ivan Basso. De Italiaanse sprinter laat nu in gesprek met Tuttobiciweb weten dat er meerdere aanbiedingen zijn, maar dat hij niet zomaar wil vertrekken bij Cofidis.

Viviani werd begin 2020 voor een smak geld aangetrokken door Cofidis, maar het huwelijk is niet zo succesvol als gehoopt. In de kleuren van Franse WorldTour-formatie was Viviani enkel succesvol in Cholet-Pays de la Loire. Ook in de recente Giro d’Italia kon de rappe Italiaan zijn ploeg niet aan overwinningen helpen.

EOLO-Kometa wordt volgens de roze sportkrant de nieuwe ploeg van de ervaren sprinter, maar Viviani ziet zichzelf eerder bij Cofidis blijven. “Ik heb bij Cofidis een groep om me heen waar ik in geloof. Ik heb tot nu toe gefaald bij de ploeg, maar ik hou er niet van om te vertrekken uit geslagen positie”, aldus de snelle Viviani.

De 32-jarige renner begint vandaag aan de Adriatica Ionica Race, een driedaagse rittenkoers in Italië van 2.1-niveau. Viviani koerst de komende dagen niet in het tenue van Cofidis, maar als (gelegenheids)renner van de Italiaanse selectie.

Dit artikel delen:

2 Reacties

williams 15 juni 2021 om 11:07

Vertrekken in een winnende positie heb je al eens gedaan en dat is ook niet zo goed afgelopen #moneymoneymoney

KnightBiker 15 juni 2021 om 14:11

Tja, dat denkt Lefevre ook als hij weer ergens voor een appel en een ei een sprinter overneemt. Viviani was op dat moment dat geld ook hard waard en het is wel duidelijk dat Lefevre niet vaak de hoofdprijs wil en/of kan betalen.
(Viviani heeft wel gewoon voor het verkeerde team gekozen.)

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair