‘Elia Viviani zet carrière voort bij EOLO-Kometa’

woensdag 2 juni 2021 om 10:16
‘Elia Viviani zet carrière voort bij EOLO-Kometa’

Elia Viviani - foto: Cor Vos

Een handtekening is er nog niet gezet, maar als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven heeft EOLO-Kometa zich vanaf volgend seizoen verzekerd van de diensten van Elia Viviani. Daarmee slaat het Italiaanse ProTeam een grote slag op de transfermarkt.

Viviani werd begin 2020 voor een smak geld aangetrokken door Cofidis, maar het huwelijk is niet zo succesvol als gehoopt. In de kleuren van Franse WorldTour-formatie was Viviani enkel succesvol in Cholet-Pays de la Loire. Ook in de recente Giro d’Italia kon de rappe Italiaan zijn ploeg niet aan overwinningen helpen.

EOLO-Kometa wordt volgens de roze sportkrant de nieuwe ploeg van de 32-jarige sprinter die bij de Olympische Spelen hoopt zijn omnium-titel te kunnen prolongeren. Naar het schijnt verhuist broer Attilio Viviani niet mee naar de formatie van Ivan Basso en Alberto Contador. Ook Simone Consonni en Fabio Sabatini zullen de overstap niet maken.

Dit artikel delen:

36 Reacties

Yeez 2 juni 2021 om 10:22

2 grootverdieners weg bij Cofidis. Ik las gisteren al dat Sagan en Entourage en/of Senechal opties kunnen zijn en daar ga ik helemaal in mee. Daarnaast kan Consonni meer dan die nu heeft laten zien

Aart van Woud 2 juni 2021 om 10:39

Ik zou dan eerder voor Senechal gaan als Cofidis zijnde. Sagan gaat daar ook niet meer 20 wedstrijden per jaar winnen.

hartstikkebedankt 2 juni 2021 om 10:42

Ja Aart, Senechal staat immers als op 2 profoverwinningen in 8 jaar!

Aart van Woud 2 juni 2021 om 10:45

Oei ik stond blijkbaar op iemands tenen… Senechal is wel een stukje jonger dan Sagan en ook nog eens Frans. En inderdaad geen veelwinnaar, maar rijdt dan ook wel in een ploeg waar hij minder voor eigen kans kan rijden.
Bovendien komt Sagan niet alleen, het is maar de vraag of Cofidis de hele entourage erbij wil. Hoewel Oss wel een goede versterking is.

Sagan=hulk 2 juni 2021 om 10:48

Beide moet mogelijk zijn. Niet vergeten dat Specialized heel wat zal bijleggen voor Sagan. Het moeilijke aan Sagan is dat hele clubje dat zal meekomen, maar voor Cofidis is dat mogelijk nu.

Ik zou hem alvast veel liever naar Cofidis zien gaan dan naar Total. Verder had Israël ook nog interesse, maar die hebben al zo veel renners.

peter s 2 juni 2021 om 10:51

Nee Aart , je stond op niemands tenen, maar je opmerking is een beetje dommig

Aart van Woud 2 juni 2021 om 11:57

Jij verwacht wel dat Sagan er 20 gaat winnen?

ssj 2 juni 2021 om 12:09

Sagan gaat komende 2-3 jaar echt wel meer winnen dan Senechal. Ook als Sagan minder dan 20 overwinningen per jaar haalt.

Panache 2 juni 2021 om 12:39

Aart: heb je ook een argument waarom Senechal een betere optie zou zijn? Dus iets dat voor hem spreekt, in plaats van tegen de ander? Sagan gaat er geen 20 per jaar winnen is een beetje ver gezocht, omdat meer dan 10 overwinningen op niveau al vrij bijzonder is.

Hoeveel overwinningen voor Senechal zijn realistisch? Ik denk 1-2 per jaar.
Bij Sagan denk ik eerder aan 3-6 per jaar.
Het is dan aan Cofidis om te beoordelen of de extra exposure het verschil in salaris/totaalkosten waard zijn.

Kannibaal van Schepdaal 2 juni 2021 om 12:42

@Aart: "Senechal is wel een stukje jonger dan Sagan"

Sagan lijkt misschien oud omdat hij al lang meegaat en Sénéchal lijkt misschien jong omdat hij pas recent zijn neus aan het venster steekt, maar in werkelijkheid is Sénéchal slechts drie jaar jonger dan Sagan.

josi 2 juni 2021 om 10:27

Viviani is iemand die echt een goede trein nodig heeft. Die zie ik nog niet direct bij EOL-Kometa, maar wellicht heb ik het mis en gaat hij straks in de sprints weer als een komeet.

Verweggistan 2 juni 2021 om 10:35

Sabatini, broertje Viviani mee, wellicht ook Consonni, al gun ik die wat meer vrijheid. En renners als Albanese en Wackermann en, als ze doorgaan, Belletti en Gavazzi zullen ook wel van nut zijn.

Jaepa 2 juni 2021 om 10:37

“Naar het schijnt verhuist broer Attilio Viviani niet mee naar de formatie van Ivan Basso en Alberto Contador, net als Simone Consonni en Fabio Sabatini.”

Beetje onduidelijk wel.

de nieuweMerckx 2 juni 2021 om 13:18

Eens, Consonni maakte toch geen slechte beurt tijdens de Giro, daar zit misschien wel een behoorlijke renner in.

Baukema Tomoulin 2 juni 2021 om 10:38

Redesign voor Cofidis

Turtlehead 2 juni 2021 om 10:41

Go, zou Ome Pat nu teleurgesteld zijn dat Viviani hém niet gevraagd heeft :)
Wel een bijzondere move voor die ploeg. Gokken op het leerzame effect van een ervaren kopman?

Panache 2 juni 2021 om 12:43

Viviani hing huilend aan de telefoon, maar Lefevere had geen plaats. Zelfs gratis kon de suikeroom niets voor hem betekenen. Lees je allemaal na in de column van komend weekend.

Sagan=hulk 2 juni 2021 om 10:44

Goede zet van Cofidis. Consonni is minstens even goed als Viviani, heeft nog groeimogelijkheden en is goedkoper. Leuk dat hij eindelijk kopman gaat zijn in een koers als de Giro. Ook slim om Sabatini en A. Viviani als goedkope knechten te houden, zo houd je toch de Italiaanse connectie in stand. Als ik Vasseur was dan zou ik niet twijfelen om voor de Sagan club te gaan.

Viviani een beetje zoals Petacchi deed op het einde van z’n carrière. Een Italiaans programma rijden met Giro als ultieme hoofddoel. Lijkt me op zich een goede match. Een Pacioni of zelfs Beletti op z’n oude dag kan zich wel omscholen tot loods.

Geert Kroezen 2 juni 2021 om 10:55

Consonni is echt sterk, denk qua meesterknecht gelijk met een Richeze. Die kan als die voor zichzelf mag echt wel ver komen.

Murcia 2 juni 2021 om 10:53

Cofidis is ook niet gek natuurlijk, Viviani heeft gewoon niks laten zien bij hun. Dan ga je niet met hem door. In tegenstelling tot het vertrek van Laporte wat hun pijn zal doen is dit er één van gezond verstand. Voor Elia is een plek iets meer vanuit de luwte waarschijnlijk beter.

Wim Tellens 2 juni 2021 om 11:07

Viviani zal wel veel salaris gaan inleveren.

Treenert 2 juni 2021 om 11:16

‘ELIA VIVIANI ZET CARRIÈRE VOORT BIJ EOLO-KOMETA’

moet zijn

‘ELIA VIVIANI BOUWT CARRIÈRE VERDER AF BIJ EOLO-KOMETA’

KnightBiker 2 juni 2021 om 13:00

Ach kom op, bij quickstep was Viviani meesterlijk, en kon ook op zijn eentje koersen winnen: Italiaans NK etc. Voor mijn gevoel zit het probleem meer bij Cofidis dan bij Viviani dat het nu niet lukt.
Als hij bij Kometa de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft kan de rest van de ploeg verder doen wat ze leuk vind: beetje het Lotto-Ewan model.

FDJ 2 juni 2021 om 11:51

Deze transfer suggereert ook wel enigszins dat Laporte bij Jumbo Visma toch ook zelf de nodige kansen zak krijgen. Voor het Franse salaris, een Franse ploeg en je grootste concurrent weg de ploeg verlaten zegt wel iets.

lo squalo dello Stretto 2 juni 2021 om 11:58

Goede transfer voor EOLO-Kometa lijkt me. Extra exposure en sowieso startrecht in de Giro (al hadden ze dat wellicht al door ook gewoon de wedstrijd zelf te sponsoren). Hoop wel dat de jonge talenten in de ploeg zich ook kunnen blijven ontwikkelen, kansen krijgen en meegaan in ontspanningen ipv alle ballen op Viviani

Shinzawai 2 juni 2021 om 12:33

In de voor Viviani geschikte etappes heeft het doorgaans vrij weinig zin om in de vroege vlucht te gaan zitten.

KennyKlimmen 2 juni 2021 om 12:06

Eeuh, was het niet zo dat al dit transfernieuws pas na 1 augustus naar buiten gebracht mocht worden?

KnightBiker 2 juni 2021 om 13:15

Euh, alsof iemand zich in voorgaande jaren ooit aan heeft gehouden?
Waar dient die regel eigenlijk voor? Bij voetbal is er nog iets met competitie vervalsing als iemand halverwege het seizoen naar een andere ploeg in dezelfde competitie overstapt, maar dat lijkt bij wielrennen minder een probleem.

Verweggistan 2 juni 2021 om 13:22

Dit zijn ook geruchten, pas op 1 augustus weten we het officieel.

Drossard Kudus 2 juni 2021 om 16:52

Zal wellicht een beetje als in de NBA/NFL gaan. In principe is het hele contract al doorgesproken (technisch gezien tegen de regels in) en zodra het transferseizoen officieel begint wordt de transfer gelijk afgerond. Net alsof ze in die vijf minuten het hele contract hebben onderhandeld :)

Shinzawai 2 juni 2021 om 13:05

Zowel Laporte als Viviani weg, benieuwd welke grote transfer Cofidis aan het voorbereiden is. Of zouden de World Tour status inleveren en met een wat minder grote ploeg een mooi programma willen rijden?

KnightBiker 2 juni 2021 om 13:16

Ze zijn niet lang geleden toch juist weer WT geworden? Nu al terug lijkt me te vroeg, wel moet er duidelijk wat veranderen want de resultaten door de jaren heen waren om te huilen.

Kannibaal van Schepdaal 2 juni 2021 om 16:19

Misschien komt er een Slovaak met een entourage van 8 man. Dan moet er wat plaats en budget vrijgemaakt worden.

SCIC 2 juni 2021 om 16:34

Hiermee lijkt een ticket voor de Giro 2022 wel binnen.

de adelaar 2 juni 2021 om 16:51

Viviani staat voor ‘de nachtkaars’ . Je kan zeggen wat je wilt maar alles wat voor de ‘dineros ‘ DQS verlaten heeft of kopmanschap opeist , raakt in vergetelheid .

MichielH 14 juni 2021 om 10:40

Veelal waar, een paar uitzonderingen:
Trentin heeft zijn beste jaar gehad na DQS.
Uran heeft zijn beste jaar gehad na DQS.

En ook wat verder terug:
Freire
Cancellara
Evans
Visconti

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair