Eli Iserbyt wint: “Maar een echte versnelling zat er nog niet in”

Eli Iserbyt wint: “Maar een echte versnelling zat er nog niet in”

foto: Pauwels Sauzen-Bingoal

Eli Iserbyt schreef zaterdag de Rapencross in Lokeren op zijn naam. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal kende zo een perfecte opening van zijn seizoen. “Het is altijd mooi om de eerste cross te winnen. Dat geeft vertrouwen.”

Dat vertrouwen deed Iserbyt enkele dagen eerder overigens ook al op tijdens het BK in Anzegem, waar hij zich toonde in de kopgroep. “De eerste twee uur gingen daar heel goed”, zo laat hij weten in het flashinterview. “Dus dat gaf al een extra boost.”

Iserbyt rekende zaterdag af met Toon Aerts en Laurens Sweeck. “Ik moest er in de eerste twee ronden nog een beetje inkomen, maar daarna ben ik naar de kop gegaan. Achter mij werd een foutje gemaakt en toen kon ik het gat slaan, met dank aan de ploegmaats die afstopen.”

“Toen Toon Aerts in tweede positie lag, heb ik me gefocust op het behouden van de kloof en heb ik mijn eigen tempo gereden”, gaat hij verder. “Techniek was vandaag ook belangrijk door de zware regenval. Dat technische aspect speelde in mijn voordeel.”

Naar eigen zeggen is Iserbyt nog voor honderd procent in orde. “Ik ben nog niet top. Maar het parcours speelde in mijn voordeel. Daar kun je wat mee verdoezelen. Een echte versnelling zat er nog niet in, hoor.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 26 september 2020 om 19:32

Hij komt ook volwassener en evenwichtiger over dit jaar, alsof het een mentale stap heeft gemaakt. Mijn vriendin viel dat ook meteen op en zij is echt een gevoelsmens.
Je ziet dat hij er lol in heeft en vanwege de betere kop er op kan hij meteen de herwonnen positieve energie in winst om zetten, dat zie je gewoon.

HSV 26 september 2020 om 23:23

RV, jij houdt toch helemaal niet van deze niche? Het grote modderballet?

sooike 26 september 2020 om 23:50

@RV
Ik wens je veel geluk met de “gevoelsmens” aan je zijde ! Past zij echt bij jou ?

Michelangelo 26 september 2020 om 23:59

Psychologische prietpraat moet je aan mij overlaten;-)

Marveloke 27 september 2020 om 10:17

Volwassenheid en evenwichtigheid kan men pas echt goed beoordelen op momenten waarop dit op de proef wordt gesteld, niet op momenten zoals nu waarop het voor de wind gaat

C de Vries 26 september 2020 om 20:32

Moesten de dames niet? De mannen kunnen me niet boeien.

sooike 26 september 2020 om 23:52

Heb je de uitslagen niet gelezen? Eerst lezen en dan pas een post verzenden !

Oddjob 27 september 2020 om 09:07

Ja, het is wachten tot MVDP de wedstrijden bij de mannen domineert van start tot finish.

Headlines

Materiaalzone

Populair