Eli Iserbyt verlengt tot eind 2026 bij Pauwels Sauzen-Bingoal

donderdag 15 september 2022 om 17:48
Eli Iserbyt verlengt tot eind 2026 bij Pauwels Sauzen-Bingoal

foto: Cor Vos (archief)

Eli Iserbyt komt ook de komende jaren uit voor Pauwels Sauzen-Bingoal. De veldrijder heeft zijn contract bij zijn huidige ploeg verlengd tot eind 2026. “Nog een hele lange tijd, maar Eli verdient zo’n overeenkomst op lange termijn”, stelt teammanager Jurgen Mettepenningen in een persbericht.

“Eli is een renner die mee het seizoen kleurt en zeker in de periode dat Van Aert en Van Der Poel er niet bij zijn. Je weet dat je overwinningen behaalt met een renner zoals hem en dat je als ploeg veel in beeld zal blijven rijden. Eli is een winnaar, en wij als ploeg zijn daarin mee gegroeid. Het is leuk samenwerken met Eli en zijn entourage. ”

Iserbyt: “Voel me hier helemaal op mijn plek”
Zelf is Eli Iserbyt ook bij met zijn nieuwe contract. “Want ik ben iemand die zoekt naar continuïteit. Binnen Pauwels Sauzen – Bingoal voel ik me prima. Dit is een hele goede omgeving, waarin ik uitstekend word ondersteund. Ik voel me hier ook helemaal op mijn plek: net als de ploeg leg ik me hoofdzakelijk toe op het veldrijden en ambieer ik geen carrière op de weg.”

Iserbyt, de huidige nummer één van de internationale cyclocrossranglijst, kwam in 2016 bij de ploeg van Mettepenningen. “Ik vergeet ook niet hoe ik in deze ploeg ben gekomen: Jurgen heeft me als jong talent kansen gegeven. Hij heeft geïnvesteerd in mij. Op dat moment was hij één van de enige managers die echt in mij geloofde. Ik ben blij dat ik hem de voorbije seizoenen veel heb kunnen teruggeven. Samen hebben we elkaar naar een hoger niveau gebracht. Deze contractverlenging is een mooie beloning voor het werk van de voorbije jaren.”

Rugproblemen
Deze zomer kampte Iserbyt met rugproblemen, maar inmiddels heeft hij daar geen last meer van. Hij is klaar voor de start van het veldritseizoen, staat in het persbericht. Dat seizoen begint voor Iserbyt op zondag, als hij de Exact Cross in Kruibeke betwist. “De blessure heeft lang aangesleept, maar is nu volledig verleden tijd. Ik heb een tijdje de trainingen moeten verminderen, maar sinds half juni ben ik terug volop aan het werk. Op onze veldritstage van enkele weken terug heb ik het goede gevoel teruggevonden. Net op tijd.”

“Na het wegvallen van Gieten uit de Superprestige ligt mijn focus vooral op de start van de Wereldbeker in de VS en alles wat daarna komt. De eerste crossweken zie ik vooral als een periode waarin ik verder aan de conditie wil werken, maar crossen winnen blijft heel belangrijk. Vanaf Kruibeke is het dus meteen van belang om te tonen dat we als ploeg klaar zijn, en dat we samen met Michael Vanthourenhout en Ryan Kamp proberen de overwinning mee te pikken.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone