Eli Iserbyt over zege Wout van Aert: “Het parcours lag hem goed”

zaterdag 4 december 2021 om 17:36
Eli Iserbyt over zege Wout van Aert: “Het parcours lag hem goed”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt bleek zaterdag niet in staat om Wout van Aert bij te benen. Het vooraf gehoopte duel met de kopman van Jumbo-Visma kwam er uiteindelijk dus niet. De leider in de Superprestige eindigde op plek vier. “Het parcours lag hem goed”, vertelde Iserbyt na afloop van de cross.

“Op deze parcoursen vindt hij altijd wel een goed spoor, daar waar anderen dat niet kunnen”, gaat hij verder. “Ik moet hopen op een snellere wedstrijd als ik met hem het duel wil aangaan. Volgende week (in Val di Sole, red.) hoop ik dichter bij hem te eindigen. De sneeuw zal iets nieuws zijn, dus ik ben benieuwd hoe de verhoudingen dan liggen.”

Iserbyt erkende vandaag moeite gehad te hebben met de omstandigheden. “Ik had het heel koud, zo met dat opspattende water. Een moeilijke dag voor me, maar toch heb ik geprobeerd alles eruit te halen. Nee, het was niet echt mijn ding.”

“In de slotfase wilde ik Lars nog voorbij om toch nog op het podium te geraken, maar dat lukte niet meer. Iedereen maakte heel veel fouten vandaag, zo zag ik Pidcock ook nog hard ten val komen”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

21 Reacties

lescargot 4 december 2021 om 17:42

Volgende week zal het ook koud zijn…? Ik zie hem nog zo weggedragen worden in Namen….ben benieuwd.

Murcia 4 december 2021 om 17:48

Tuurlijk speelde het parcours een grote rol in het verschil dat zo immens was, maar het feit blijft dat de anderen geen stap dichter bij de grootmeesters zijn gekomen. Van Aert doet de cross erbij en verslaat in zijn eerste wedstrijd meteen de huidige elite. Best pijnlijk voor Eli en de rest.

Ward 4 december 2021 om 18:07

Vandaag natuurlijk wel groot klasseverschil, maar in zo’n zware crossen kan je alleen maar voordeel hebben van frisse benen. De anderen zijn al 2 maanden aan het ploeteren en de omstandigheden tot nu waren best zwaar. Doet geen afbreuk aan prestatie van Van Aert natuurlijk die net als op de weg ook in het veld absolute wereldtop is.

Franco Ballerini 4 december 2021 om 17:57

Eli doet het prima. Hij haalt er alles uit wat er in zit. Snel alles pakken wat er te pakken valt als de grote drie er nog niet zijn en zo toch de klassementjes binnenhalen. En tussendoor Puck en Fien natuurlijk. Ben ik jaloers? Hmm, een beetje wel…

Piet Lut 4 december 2021 om 18:08

Ik ben niet thuis in het veldrijden maar wat is Puck en Fien? Mijn eerste gedachte een strip als Tup en Joep of Sjors en Sjimmie. Help me ff, is hij ook striptekenaar in de zomer?

Wheely 4 december 2021 om 18:31

Het siert je Piet dat je niet weet wie Puck en Fien zijn. Ik ben helaas net zo verpest als Franco.

Michelangelo 4 december 2021 om 18:20

Dat het parcours geen Eli parcours is: prima, ga ik helemaal in mee
Maar als je 2 minuten aan je broekje krijgt dan is dat toch wel erg veel.

ik zie eigenlijk weer gebeuren wat er ook vorig jaar aan de hand was. Eli op tijd in vorm om zijn crossjes mee te pakken voordat de echte mannen het veld in stappen. Doet ie gewoon slim. Maar ik verwacht niet dat hij zijn voet kan gaan zetten naast Vdp en Van Aert

Enige waar hij beter in is geworden dat is in vooraf zijn mond houden dat hij de grote 2 wil verslaan…

Fast Freddy 4 december 2021 om 19:25

Haha, jij hebt het niet op dit soort types hè? Netzo als die wegcollega van ‘em. Same here. Doe mij Toon maar.

Michelangelo 4 december 2021 om 20:29

@Freddy,
ik ben inderdaad geen fan van kleine ventjes met grootheidswaanzin. Bescheidenheid siert in mijn ogen de mens. Dan nog veel liever de valse bescheidenheid van Van Aert en VdP, komt een stuk sympathieker over.

Maar ik moet Eli wel nageven dat hij zijn stinkende best doet en ieder jaar nog stapjes lijkt te zetten. Ten opzichte van vorig jaar gaat hij beter door het zand, en doet ook steeds beter mee op Toon-Aerts-parcoursen. Ik denk alleen dat er niet veel meer in zit dan wat we nu van hem zien. En wie weet geldt voor zijn wegcollega wel hetzelfde…

VdB-Avila 5 december 2021 om 14:35

Wat een mooie eerste cross van het jaar was dit… Ik kwam niet meer bij toen WvA doortrok en als enige fietsend boven kwam. Als ik die kleine met dat grote hoofd was zou ik volgend voorseizoen maar eerlijker zijn en iedere overwinning relativeren met de opmerking dat hij alleen kon winnen omdat MvdP en WvA er nog niet zijn.

Wheely 4 december 2021 om 18:51

Ik kon me wel vinden in de analyse van Jeroen en Thijs dat Eli een mentaal tikje leek te hebben gekregen van de aanwezigheid van Wout. Hij was overigens niet de enige, Toon liet zich ook wat van de wijs brengen maar reed wel sterk, enkel Lars en Pim deden gewoon lekker hun eigen ding.

Romerike 4 december 2021 om 19:08

Pim zijn ding was rennen. Wat ging hij vaak snelnop die lange loopstrook zeg.

C de Vries 4 december 2021 om 20:12

Dus met een snellere wedstrijd kan Eli het bijbenen? Ik ben benieuwd.

Dikke Man 4 december 2021 om 21:32

Iedereen kan snel door de sneeuw totdat je kneiterhard op je muil gaat. Dit wordt genieten.

Michelangelo 4 december 2021 om 22:00

En voor wie twijfelt aan wat Dikke Man zegt: google eens op Megavalanche…

Rutgerj81 4 december 2021 om 22:08

Iserbyt z’n seizoen zit er weer op.

Deel Koeper 4 december 2021 om 23:27

Dit is het soort parcours waar Van Aert zelfs 2 minuten wegrijdt bij van der Poel, zegt weinig tot niets over de verhoudingen in andere crossen.

Michelangelo 4 december 2021 om 23:45

Deel,
Daar heb ik mijn twijfels over. ITT Baggermonde waren hier naast de looppartijen ook gewoon glibberafdalingen, hellinkjes waar je net wel/net niet naar boven rijdt e.d.

Baggermonde was…. gewoon baggeren door een weiland. Volgens mij zijn ze Lars vd Haar daar nog steeds aan het zoeken, zo diep was de slijk daar.

Ik geloof dan ook niet dat Van Aert hier ook zo maar eventjes weg zou rijden bij VdP. Zeker ook omdat Mathieu zelfs op een parcours als in Baggermonde gewoon ‘best of the rest” is.
Ik ben het wel met je eens dat Mathieu minstens zijn handen vol gehad zou hebben aan Wout op dit parcours,en zelfs verlies van Mathieu zou ook zomaar gekund hebben.

Deel Koeper 5 december 2021 om 13:25

Bijzonder ruimdenkend van je dat je bereid bent om een eventualiteit te erkennen waarbij er in potentie misschien een mogelijkheid bestaat dat het denkbaar is dat er ergens een parcours bestaat waarop Mathieu in zeldzame gevallen door buitengewone omstandigheden sporadisch niet absoluut superieur is. Jammer van de banale bijnaampjes voor het parcours in kwestie, die suggereren dat dit alles diep van binnen gepaard gaat met een “ach, eigenlijk heeft dit stiekem helemaal niets met echt veldrijden te maken, hoor” rechtvaardiging, maar toch een gunstige evolutie. Baby steps.

LaDoyenne 5 december 2021 om 06:55

“Iserbyt zet grote stappen” kan je natuurlijk op 2 manieren lezen.

Dikke Man 5 december 2021 om 09:39

Alles is relatief.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair