Eli Iserbyt opgelucht na pech tijdens Koppenbergcross: “Ik wisselde te laat”

vrijdag 1 november 2019 om 16:32
Eli Iserbyt opgelucht na pech tijdens Koppenbergcross: “Ik wisselde te laat”

Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout - foto: Cor Vos

Eli Iserbyt is tot op heden dé man van deze veldritwinter en dat liet hij opnieuw zien tijdens de Koppenbergcross. Na een lange strijd met de Brit Thomas Pidcock trok de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal het laken naar zich toe. De 22-jarige Belg boekte op de Bult van Melden zijn zevende seizoenszege. “Er zat nog veel op in de slotronde”, concludeerde Iserbyt na afloop.

De jongeling reed halverwege de cross weg van zijn concurrent. Daarmee leek het al vroeg beslist, maar toen kwam Iserbyt de pechduivel tegen. “Bij het opdraaien van de Koppenberg (daarna volgden nog twee rondes, red.) viel mijn ketting eraf. Waarschijnlijk zat er heel veel vuil tussen, waardoor de derailleur tegen de spaken aanliep.” Na het oponthoud kreeg de Belg weer gezelschap van de Pidcock. “Ik moest heel even bijkomen. Ik was mijn ritme kwijt, maar al snel merkte ik dat er nog veel op zat.”

Iserbyt leek bergop sterker dan zijn Britse rivaal. Dat bleek ook in de laatste ronde toen hij Pidcock bergop uit het wiel reed. “Ik moest voorsprong hebben voor de afdaling, omdat Tom daar beter was. Na de afdaling had ik nog altijd een gaatje en was ik bijna zeker van de winst. Toen ik eenmaal de Koppenberg opdraaide wist ik zeker dat de winst binnen was.” De Koppenbergcross was de laatste veldrit voor de terugkeer van Mathieu van der Poel. Iserbyt is in ieder geval positief over de terugkeer van de wereldkampioen. “Maar hopelijk is-ie niet té goed.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair