Eli Iserbyt en Fem van Empel kiezen voor lange roadtrip naar Fayetteville
Eli Iserbyt - foto: Cor Vos
maandag 10 oktober 2022 om 14:52

Eli Iserbyt en Fem van Empel kiezen voor lange roadtrip naar Fayetteville

Daags na hun overwinning in de Wereldbeker van Waterloo begint voor Eli Iserbyt en Fem van Empel een lange reis naar de volgende Amerikaanse bestemming: Fayetteville. Die reis gaat niet via het vliegtuig, maar over de weg. Een roadtrip van meer dan twaalf uur.

De Wereldbeker veldrijden begint dit seizoen met twee Amerikaanse manches. De verplaatsing van Waterloo (Wisconsin) naar Fayetteville (Arkansas) maken alle teams per vliegtuig, maar bij Pauwels Sauzen-Bingoal kiezen ze nu voor een andere weg. “Vorig jaar hebben we deze reis wel met het vliegtuig gemaakt. Alles bij elkaar ben je met de reis naar het vliegveld en het vele wachten even lang bezig dan wanneer je met auto gaat”, vertelt Van Empel.

De rit telt ruim 700 mijl (1130 kilometer) en zonder tegenslag al snel zo’n twaalf uur. “Het plan is dat we het in twee delen rijden. Vandaag het langste stuk, dan overnachten en morgen het laatste deel”, legt Iserbyt uit, die de auto zal delen met ploegmaat Michael Vanthourenhout. Van Empel reist samen met Denise Betsema.

De ploeg heeft twee grote Amerikaanse auto’s geregeld, waarvan de stoelen helemaal plat kunnen. Zelf rijden is niet nodig. Twee verzorgers zullen de auto besturen. En hoe gaan ze de tijd doorkomen? “Goede vraag… Serietje kijken en een beetje praten met mijn toffe collega’s”, lacht Iserbyt.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2022 16:42
''Lange roadtrip'' is duidelijk vanuit ons perspectief geschreven. Voor Amerikaanse begrippen stelt 12 uur geen zak voor.
10 oktober 2022 17:04
Arme verzorger!!!! 12 uur in een auto is al een verschrikking en dan met die gasten…
10 oktober 2022 17:54
Cultuur snuiven zeg maar. Lijkt me een vreselijk saaie route maar wel milieubewust om niet te vliegen. Duimpje omhoog.
    10 oktober 2022 23:39
    Dat vliegtuig vliegt toch wel. Nu samen met twee extra auto's.
10 oktober 2022 19:27
Maar waarom doen ze dit nou?
    11 oktober 2022 05:25
    Ze wilden allemaal bij het raampje zitten en dat ging niet in t vliegtuig …. Nee natuurlijk niet! Ze hebben natuurlijk veel gedoe bij de rontgenscanners, deze ijzervreters …. Nee natuurlijk niet! In de USA loop je grote kans dat B.A. Baraccus in het toestel zit, en die houdt niet van vliegen. Is nogal agressief type. Dat is vroeger al vaak op tv geweest en zou dus feit van algemene bekendheid moeten zijn. Nee, natuurlijk niet.
    De echte reden is dat Eli en Fem door hun groei in overdrachtelijke zin niet meer in de handbagage passen, zelfs niet dubbelgevouwen.
10 oktober 2022 20:09
Zal wel financiële reden zijn zeker.
10 oktober 2022 20:55
Eli en Fem gaan helemaal niet samen!
11 oktober 2022 07:06
Off-road trip, me dunkt.
11 oktober 2022 08:17
Is een tof initiatief, beetje sightseeing, onderweg regelmatig stoppen om de benen te strekken en wat spieroefeningen te doen en aangezien ze het in twee dagen afleggen kunnen ze ook wat bijtrainen!

Zou dat mogen in de US of A - met zijn tweeën aan 60-70km/h achter de auto !

Reacties zijn gesloten.