Eli Iserbyt: “Denk niet dat we iets verkeerd hebben gedaan, zijn op waarde geklopt”

zondag 30 januari 2022 om 23:11
Eli Iserbyt: “Denk niet dat we iets verkeerd hebben gedaan, zijn op waarde geklopt”

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt kwam tekort om het Tom Pidcock zondag lastig te maken op het WK. De Belg moest genoegen nemen met een derde plaats, omdat ook Lars van der Haar nog voor hem eindigde. Niks aan te doen, vindt Iserbyt na afloop. Hij verwijt zichzelf en zijn Belgische landgenoten niks. “Ik denk niet dat we iets verkeerd hebben gedaan. We zijn op waarde geklopt.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Toen Pidcock ging, dacht ik wow en wist ik meteen hoelaat het was. Even daarvoor hadden we het nog geprobeerd met Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck, dus we hebben er echt alles aan gedaan. Ik zag ook van het begin al dat Pidcock nog overschot had. Misschien jammer dat ik niet direct in zijn wiel zat toen hij ging, maar ik weet niet of dat had uitgemaakt”, reflecteert hij eerlijk.

Of Pidcock de terechte wereldkampioen is, ondanks dat Iserbyt (bijna) alle klassementscrossen dit jaar op zijn naam gaat schrijven en de meeste crosszeges heeft? “Poh, het is verdiend. Pidcock is iemand die zeker nog crossen wil rijden en ook altijd de cross maakt als hij meedoet, dus ik moet me er bij neerleggen en vooruit kijken.”

“Ik ben ook wel tevreden over dit WK”, besluit hij. “De organisatie was super. Qua publiek was het de moeite waard. Het is zeker een idee om eens in de zoveel jaar terug te keren naar de Verenigde Staten.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 30 januari 2022 om 23:18

Eerlijk commentaar van Eli, de pijnlijke ironie is dat dit WK veldrijden nu juist het meest leek op een wegwedstrijd en dat hun beste veldrijdende wegrenner er niet bij was. Dan ben je kansloos met al die pure veldrijders zonder de pure power in je gelederen. Met een Wout had je hier Pidcock pijn kunnen doen maar als telt niet in de sport en de Brit is de zeer mooie wereldkampioen.

0
Deel Koeper 30 januari 2022 om 23:54

Dat al hun veldrijdende wegrenners (Van Aert, Merlier, Vermeersch, Hermans) er niet bij waren. Allemaal omdat ze niet wilden of mochten, maar toch knap dat die op één of andere manier echt allemaal ontbraken.

0
assen 31 januari 2022 om 06:49

Goede analyse wat mij betreft Murcia.
Van te voren had ik Pidcock al opgeschreven, als wegrenner en MTBer was hij met afstand de te kloppen man.

0
Michelangelo 30 januari 2022 om 23:21

Realistisch interview. Er had meer ingezeten voor de Belgen als ze meteen toen Pidcock weg was voor plek 2 hadden gereden. Nu Lars een tijdje in de zetel gezet.

Maar uiteindelijk heeft Lars Eli in de laatste 2 rondes helemaal uitgewrongen. Demarrage van Iserbyt in de laatste ronde zat niet veel meer op.

Ik ben persoonlijk blij dat Eli niet gewonnen heeft. Is de man van het seizoen, maar uiteindelijk is Pidcock toch een klasse beter. Net als Wout.

0
Thijs E 30 januari 2022 om 23:41

Het enige hele kleine foutje is misschien dat Iserbyt zijn teamgenoten meteen achter zich liet in de achtervolging op Pidcock, maar die was gewoon beter.

Goed seizoen voor Iserbyt, pakt de wereldbeker en verliest in feite alleen het EK. BK en WK waren er veel sterkere tegenstanders. Volgend seizoen eens overwegen om wat crossen uit de X2O te schrappen eind december/begin januari.

0
kleomantre 31 januari 2022 om 07:09

Reactie achteraf voor de camera’s van Sporza was realistisch en respectvol. Liet zich ook niet naar een kleine polemiek praten.

Is het soms een vereiste om nare vragen te stellen direct achteraf, hopend op gedoe als ze nog hoog in de emotie zitten. In Nederland heb je die misselijke Bert Maalderink die je nog twijfel aan praat als je duidelijk gewonnen hebt.

0
Harm Zijlstra 31 januari 2022 om 07:38

Dat leren ze op de (sport)journalistenopleiding. Als een Nederlander niet wint is hij/zij niet goed genoeg en heeft gefaald. Als een Nederlander wél wint komt dat omdat de sport niets voorstelt en er geen tegenstand is.

0
Barry Batsbak 31 januari 2022 om 08:33

Bert Maalderink is inderdaad echt een nare zure etterbak. Altijd genieten van Ireen Wüst die hem dat ook in bijna elk interview duidelijk laat merken. Vervelend zuigertje.

On topic; De enige juiste conclusie van Iserbyt en laat zich gelukkig ook niet verleiden tot zijsprongen of excuses. Dit is wat het is. Ze hebben in elk geval nog even lekker een dagje in het zonnetje met korte mouwtjes kunnen koersen.

0
Romāns Vainšteins 31 januari 2022 om 08:57

Dat is toch juist leuk? Als je daar niet tegen kan kun je er altijd voor kiezen om a la MvdP je uit de voeten te maken en iemand anders, soms meerderen met verschillende interpretaties, je verhaal te laten doen. Kan je er wel tegen counter je die shit gewoon, als je boos wordt is dat ook gewoon ok en menselijk.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone