Eli Iserbyt boekt nieuwe overwinning in Kruibeke

zaterdag 12 oktober 2019 om 15:59
Eli Iserbyt boekt nieuwe overwinning in Kruibeke

Foto: Nico Dick

Eli Iserbyt heeft in Kruibeke zijn overmacht nog maar eens tentoongespreid. De West-Vlaming uit Bavikhove was in de tweede Ethias Cross van het seizoen duidelijk de betere van Belgisch kampioen Toon Aerts en diens ploegmaat Quinten Hermans.

Pauwels Sauzen-Bingoal toonde zich vooraan sterk in de breedte tijdens de openingsronde van deze tweede Ethias Cross van het seizoen. Kopman Eli Iserbyt ging zij aan zij met zijn grote concurrent Toon Aerts het veld in, maar het was Michael Vanthourenhout die als eerste de technische zone aanvatte. Het was echter nog wat zoeken, waardoor er na de eerste ronde liefst negen renners wiel in wiel reden. En zo kreeg Diether Sweeck verrassend de kans om als eerste aan de aankomst voorbij te komen.

Onder impuls van een hoog tempo van Iserbyt, plakten er een rondje later nog maar vier pionnen aan zijn wiel: ploegmaat Michael Vanthourenhout, Tom Pidcock en het Telenet-Baloiseduo Quinten Hermans – Toon Aerts. Het leek wel alsof er iedere ronde steeds meer renners plooiden, want na twintig minuten koers ging het tempo van Iserbyt ook het petje van Pidcock en Hermans te boven.

Een lange tijd op pad met het trio Iserbyt, Aerts, Vanthourenhout dan maar? Niet dus, zo bleek. Net toen Vanthourenhout een aanval wilde wagen op een recht stuk veld, raakte hij het achterwiel van Aerts en ging hij vrij brutaal tegen de vlakte. Weg kansen op een overwinning… Iserbyt zag dan ook geen enkele reden meer om zich in te houden. Na elke bocht ging hij stevig op de pedalen staan, en gunde zo Aerts geen enkel recuperatiemoment. Na 24 minuten wedstrijd brak de veer bij de Belgische kampioen.

Iserbyt reed meteen een dikke vijftien seconden weg, maar breidde zijn voorsprong op Aerts vervolgens niet veel meer uit. Aerts hield Iserbyt dus binnen schot, maar kwam hem ook nooit meer bedreigen. Na zijn twee Wereldbekerzeges in de Verenigde Staten, was er nu dus een nieuw mooi succes voor Iserbyt, die duidelijk dé man van het seizoensbegin is.

Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2: Kruibeke

1. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Baloise Lions)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Baloise Lions)
4. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
5. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Baloise Lions)
7. flag-gb Tom Pidcock (Trinity Racing)
8. flag-be Thijs Aerts (Telenet-Baloise Lions)
9. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Baloise Lions)
10. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus)

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolfy 12 oktober 2019 om 16:36

Sterk gereden van Iserbyt weer, verreweg de sterkste op het moment. Toon Aerts lijkt wat beter te worden wel. Pidcock sterker dan verwacht, zijn ploeg had dit ook niet verwacht. Mooi om te horen.

Franco Ballerini 12 oktober 2019 om 16:46

Veldrijden is erg leuk, maar wie kijkt ernaar als de Ronde van Lombardije op hetzelfde moment wordt uitgezonden?

xistnc 13 oktober 2019 om 08:59

Waarom is die vraag belangrijk?

hanjovdberg 12 oktober 2019 om 17:02

Momenteel is er helemaal niks aan vind ik eerlijk gezegd. Alleen maar een soort Belgisch onderonsje. Kijk nu zelf naar de top 15 ;-(

Leuk als MVDP weer eens meedoet voor de afwisseling maar echt interessant is het niet. Vind ik persoonlijk mtb wedstrijden leuker om naar te kijken.

Hollow Knight 12 oktober 2019 om 17:08

Met andere woorden: je bent geen fan van de sport, maar ziet enkel graag Van der Poel winnen (of een andere Nederlander).

Als VDP meedoet is het juist enorm saai.

Brabander 12 oktober 2019 om 17:33

Tsja. Altijd moeilijk dit. Vond de suprematie van Van der Poel vorig jaar echt vreselijk saai, maar nu wordt het inderdaad weer een Vlaemsch theekransje met de altijd terugkerende vraag: “wat als Mathieu en Wout…?”. Moeilijke situatie waarin het mannenveld verzeild geraakt is.
Ik kijk zelf tegenwoordig veel liever naar de vrouwen. Hoewel daar nu ook het gevaar op de loer ligt van een Neerlandsch onderonsje. Maar vooralsnog wel spannender en internationaler

Franco Ballerini 12 oktober 2019 om 17:43

Eens met Brabander. De vrouwenkoers was vorig jaar leuker om te zien met de vele wisselende winnaars, maar de Nederlandse dominantie kan averechts gaan werken.

sooike 13 oktober 2019 om 08:45

We zijn nog maar net begonnen of het gezever begint al weer. Probeer nu gewoon te genieten van de cross, zonder landenvoorkeur of veroordelingen in de richting van saaiheid omdat Van Aert en Van der Poel er niet bij zijn. Geniet van die kleine Belg, die pas nog zijn mooie vriendin zag vertrekken (Moest ik even kwijt) en in het shirt van Pauwels deze ploeg eindelijk eens de publiciteit geeft die het gezelschap verdient !

Arry1337 14 oktober 2019 om 07:54

Precies, ze zouden de landen vlaggetjes niet moeten tonen en benoemen, maar het gewoon over de personen an sich hebben. Het maakt toch geen bal uit waar de competitie vandaan komt, zolang de race toch spannend is? Van mij mag de hele top 10 uit Belgen bestaan (zeg ik als Nederlander).

Headlines

Materiaalzone

Populair