Eli Iserbyt boekt comfortabele zege in Lokeren

zaterdag 11 september 2021 om 18:31
Eli Iserbyt boekt comfortabele zege in Lokeren

foto: Cor Vos

Eli Iserbyt heeft net als vorig jaar de Ethias Cross Lokeren achter zijn naam gezet. De Europese kampioen reed al vroeg in de wedstrijd weg bij de concurrentie en bouwde daarna stelselmatig zijn voorsprong uit.

Iserbyt nam al vroeg in de wedstrijd de kop, terwijl het peloton in de eerste ronde op een lang lint werd getrokken. Ook Vincent Baestaens was goed weg. Vervolgens ontstond een grote kopgroep, waarbij vooral Iserbyt en zijn ploeggenoten van Pauwels Sauzen-Bingoal goed lieten zien. Iserbyt sloeg al in de derde ronde een gat, dat hij vervolgens steeds verder wist uit te diepen.

Achter hem ontstond een achtervolgende groep met Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Sweeck werd afgeschud, maar Van der Haar en Vanthourenhout maakten er een spannende strijd om de tweede plaats van. Het gebeurde allemaal achter Iserbyt, die in de laatste ronde nog genoeg voorsprong had om te temporiseren.

Na een uur in het veld streek Iserbyt de overwinning op in de Rapencross. Van der Haar wist in de slotfase nog weg te rijden bij Vanthourenhout en werd tweede.

Ethias Cross 2021-2022
Uitslag mannen – flag-be Lokeren
1. flag-be Eli Iserbyt – in 1u00m15s
2. flag-nl Lars van der Haar – op 11s
3. flag-be Michael Vanthourenhout – op 16s
4. flag-be Laurens Sweeck – op 26s
5. flag-be Jens Adams – op 35s
6. flag-be Daan Soete – op 1m01s
7. flag-be Toon Aerts – op 1m12s
8. flag-be Vincent Baestaens – op 1m20s
9. flag-be Anton Ferdinande – op 2m13s
10. flag-be Toon Vandebosch – op 2m40s

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dolfy 11 september 2021 om 18:43

Toon Aerts nog niet op de afspraak. Knap gereden van Ferdinande die langer mee ging dan Toon Aerts met de toppers, wel wat teruggezakt op het eind maar toch. Iserbyt weer de sterkste. En Van der Haar laat zijn vechtlust weer eens zien, mooi dat die nog tweede wordt ook. Beloond dus.

Thijs E 11 september 2021 om 18:50

Het publiek loopt nog niet echt warm? Goede VDH, benieuwd of de temperatuur hem hielp of dat hij dit seizoen beter is.

rennerske 11 september 2021 om 18:55

Best veel Belgen in de top 10.

Murcia 11 september 2021 om 19:00

De eerste veldrit in Vlaanderen dit jaar heeft natuurlijk wat toeschouwers betreft de pech dat het hoogtepunt van het wegseizoen voor de wielerfans daar nog moet komen en met het gemis van de drie allerbeste veldrijders ter wereld is de aantrekkingskracht ook minder. Eli was weer the best of the rest maar diens werkelijke progressie kunnen we pas op zijn vroegst in november beoordelen als de Goden van hun wolk zijn afgedaald. Lars sterk zoals vorig jaar aan het begin van het seizoen en Toon blijft een slow starter. Opvallend voor mij het sterke optreden van Adams.

Harm Zijlstra 11 september 2021 om 19:30

Lars is veel beter dan vorig jaar aan het begin van het seizoen. Toen hier 7e op anderhalve minuut.

Michelangelo 11 september 2021 om 19:06

Is Eli ook nu weer koning eenoog in het land der blinden?

Ik ben heel benieuwd hoe zijn niveau is op het moment dat VDP, Van Aert en wie weet ook Pidcock zich weer gaan melden in de blubber. Maar deze heeft hij vast in de tas. En hij kan met het late WK, Parijs Roubaix, een geblesseerde MvdP, een vermoeide Pidcock en Papa-vaakvanhuis- Van Aert al een hele mooie slag slaan in alle klassementen. Want ik verwacht dat die alle drie steeds minder de focus zullen leggen op de cross, en al helemaal niet meer op de klassementen.

notriple 11 september 2021 om 20:38

Helaas. Had liever gezien dat Lars had gewonnen.

Merlinappa 12 september 2021 om 08:18

Lars begint weer eens sterk aan zijn seizoen. Kan wellicht Eli volgen en/of kloppen in andere crossen, zou leuk zijn.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair