Eli Iserbyt biedt excuses aan voor akkefietje in Diegem
foto: Cor Vos (archief)
maandag 30 december 2019 om 18:53

Eli Iserbyt biedt excuses aan voor akkefietje in Diegem

De veldrit van Diegem heeft voor wat heibel gezorgd binnen het kamp van Pauwels Sauzen-Bingoal, maar ‘veroorzaker’ Eli Iserbyt heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op social media. De 22-jarige renner was na de cross niet blij met zijn ploeggenoot Laurens Sweeck. “De insinuaties waren helemaal niet gepast”, trekt Iserbyt het boetekleed aan.

Na de finish was Iserbyt hard voor zijn ploegmaat Sweeck. Zo vond de leider in de DVV Verzekeringen Trofee dat Sweeck hem tegenwerkte door op zijn wiel te rijden. Al wilde hij dat niet met zoveel woorden zeggen. “Ik weet waar ik het heb laten liggen, maar dat ga ik niet zeggen. “Met Michael (Vanthourenhout, red.) heb ik geen problemen.”

“Als je de wedstrijd bekijkt, zie je wel wie waar in mijn wiel zat”, doelde Iserbyt op Sweeck. Die laatste is zich van geen kwaad bewust. “Eli vond dat ik hem had moeten helpen toen Van der Poel versnelde, maar ik kon op dat moment niet beter. Ik moest passen.” Na de cross kwamen de renners en ploegleiding samen om het brandje te blussen.

Opgeklopt 
Nu heeft ook Iserbyt zijn excuses aangeboden voor zijn uitlatingen. “Ik bied mijn excuses aan voor de insinuaties tijdens het interview na de cross. Helemaal niet gepast! Schrijf Pauwels Sauzen-Bingoal maar op voor het BK in Anrtwerpen”, zo besluit de crosser met een knipoog.

Gianni Meersman, de ploegleider van Iserbyt en Sweeck, blikte tijdens de Ethias Cross van Bredene nog een keer terug op het akkefietje tussen beide renners. “Ik vind dat het verhaal een beetje is opgeklopt door de media. We hebben meteen na de wedstrijd alles uitgepraat. Dat is heel belangrijk. Ik denk niet dat dit blijft hangen”, zo vertelt de oud-renner aan VTM.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
30 december 2019 19:10
Pauwels Sauzen geeft de media de schuld dat alles is opgeklopt. Maar ik denk dat ze beter in hun eigen kamp kunnen gaan zoeken. Het is namelijk niet voor het eerst dat er gedoe is rondom Eli.

Ik denk dat Eli de rotte appel is. Die beter na moet denken voordat hij dingen insinueert. Maar ik heb het idee dat hij het hoog in zijn bolletje heeft, terwijl hij nog niet tot de knieen van Mathieu komt (letterlijk en figuurlijk). Tijd om hem met beide beentjes weer eens op de grond te zetten.

Ik hoop dat Sweeck gaat antwoorden met de pedalen. En misschien een keer gaat kijken in een andere ploeg; ik vind het op een of andere manier geen sympathieke ploeg. Maar dat komt misschien ook door mijn afkeer van Mario de Clerq
    30 december 2019 19:15
    Rustaghhhh. Eli is 22 jaar, wil graag ten koste van alles winnen. Hij(Eli), heeft ook gezien zijn leeftijd nog veel te leren op communicatie niveau naar de media. Wat hij intern met zijn ploeggenoten/ploegleider uitspreekt zal wel goed komen. Dit gebeurt in veel teams waar meerdere renners gewaagd zijn aan elkaar en waar concurrentie groot is.
    Uitpraten en verder gaan.
    30 december 2019 19:39
    Eli is pas 22, maar loopt toch echt al een paar jaartjes mee in de veldrit wereld. Ook in de schijnwerpers.

    Ik heb altijd begrepen dat het ook geen domme jongen is. Maar dat past toch echt niet bij de uitspraken van de laatste tijd. En ik heb ook het idee dat dit gestart is sinds hij een goede start van het seizoen heeft gehad. Op een voetstukje gezet, dat toch minder groot bleek toen VDP terug kwam in de cross.

    What goes around, comes around. En dat zou hij toch inmiddels mogen snappen, ook al is hij "pas 22", en wil hij ten koste van alles winnen.
    30 december 2019 21:25
    edit wf: niet doen
    30 december 2019 21:34
    MV 100% gelijk zo denk ik er ook over.
    31 december 2019 07:14
    De openingspost van Maikel Vennix resumeert al wat hier over gezegd dient te worden in drie korte alineas. Kort, snedig, vilein en al omvattend. Geen woord aan toe te voegen.
30 december 2019 19:26
Iserbyt gedraagt zich als de vedette die hij niet is... Dat gaat blijven botsen.

Hij is niet goed genoeg om alle focus binnen de ploeg te hebben. Dat verwacht hij nu wel. Ik wens de ploegleiders veel plezier.
30 december 2019 19:55
Nu van Aert bij Jumbo rijdt neemt Isy kennenlijk de fakkel van zeikmagneet over.
30 december 2019 20:24
Dit cross heeft dit soort types nodig. Mario de Clercq heeft eindelijk een nieuwe Mario de Clercq gevonden.
30 december 2019 21:39
HV 100% gelijk.
    30 december 2019 21:40
    Zelf een pakkend huilverhaal neertikken te veel gedoe?
    31 december 2019 00:29
    @RV En dat uit het toetsenbord van een klepzeiker die zelf uitblinkt in éénregelige platitudes? On: het verlengen van het contract van deze kleine sneuneus met 4 jaar creëert al onmiddellijk wrijving. Het ventje moet nog veel leren. HV heeft 100% gelijk.
    31 december 2019 05:08
    @peervaneynthoven Spijker - Kop.
    31 december 2019 10:40
    @peer +1
30 december 2019 21:39
De Nederlanders hier hebben liever dat iedereen zich neerlegt bij de suprematie van VDP.

Een beetje drama mag hoor, de sport is momenteel al saai genoeg (en de kijkcijfers + aanwezige publiek liegt er niet om).

Enkel in Loenhout was er een deftig publiek dit jaar.
    30 december 2019 22:35
    In Diegem was idd geen hond te zien gisteravond
    31 december 2019 08:54
    @HK even langs de oogarts gaan en en nieuwe bril aanlaten meten. Diegem ruim 20.000 betalende bezoekers.
31 december 2019 08:30
Op naar het volgende akkefietje.
31 december 2019 11:24
Ook helemaal eens met Maikel.

Het lijkt mij toch een verwaand mannetje, en al een tijdje. Binnen zijn ploeg mag niemand tegen meneer ingaan, maar die status heeft ie helemaal niet en het blijft een individuele sport. Sweeck mag en moet gewoon voor zijn eigen kansen rijden. En dat gelul van Iseybyt dat "ie met Michael helemaal geen probleem heeft", we hebben laatst gezien dat er flinke ruzie in de koers was met " Michael" omdat hem niet beviel wat Michael deed.

En die opmerking dat ie anders wel had kunnen bijblijven bij Mathieu sloeg helemaal nergens op, grootheidswaanzin. In Loenhout lag je 45 seconden voor en nog kon je niet winnen.
31 december 2019 16:44
Wat een minkukel die Iserbyt.....hij wordt volledig gelost en geeft een ploeggenoot die niet in de buurt is hiervan de schuld....

Reacties zijn gesloten.