Eli Iserbyt begint vermoeidheid wel te voelen: “Dat hoort erbij”
foto: Cor Vos
maandag 20 november 2023 om 09:22

Eli Iserbyt begint vermoeidheid wel te voelen: “Dat hoort erbij”

Het veldritseizoen begon voor de fulltime crossers al begin oktober en inmiddels stapelen de wedstrijden zich in rap tempo op. Voor Eli Iserbyt staat de teller nu al op twaalf wedstrijden sinds de seizoensstart en dat begint hij te voelen, erkent hij in gesprek met WielerFlits.

Eerst volgt een lange zucht als we de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal vragen naar zijn vermoeidheid. “Pfff… Een klein beetje”, zegt Iserbyt met een voorzichtig lachje. “Maar goed. Het hoort er natuurlijk bij. Iedereen heeft al veel wedstrijden gereden, dus op zich klagen we niet.”

Voor Iserbyt staat de teller na twaalf wedstrijden al op vier zeges. Afgelopen weekend deed hij er in de Superprestige Merksplas een tweede plek bij, achter Joris Nieuwenhuis, en een dag later zegevierde hij in de Wereldbeker Troyes.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 november 2023 09:50
Het siert Eli dat zijn teller nu reeds op 12 crossen staat maar we moeten er ook niet over zeveren dat de drijfveer hiervoor uiteraard niet enkel zijn "passie" voor de sport is, maar hij een geslepen berekende jongen is die zoveel mogelijk zijn royale startgeld wilt cashen alsook de mooie bedragen die de klassementen opbrengen wilt binnen halen. Maar waarvoor hij tussen de hele vaste cross-crew alle lof verdient, is het feit dat hij dé énige crosser is die zo eerlijk is om te zeggen: " een hoog aantal crossen, die zwaar doorwegen? och ja, we werken 5 maand per jaar....en hebben vervolgens 7 maanden rust! Dat de basher's van die "wegrenners", die ocharme de "hardwerkende" fulltime crossers hun zege's komen afpakken, daar eens een boodschap aan nemen....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.