Eindwinst Richie Porte in Dauphiné: “Ploeg was briljant”

zondag 6 juni 2021 om 15:21
Eindwinst Richie Porte in Dauphiné: “Ploeg was briljant”

foto: Cor Vos

Richie Porte is zijn ploeg INEOS Grenadiers dankbaar na zijn eindzege in het Critérium du Dauphiné. De Australiër kwam in de slotrit naar Les Gets even in de problemen, maar de gecrashte Geraint Thomas kwam op tijd terug om de orde te herstellen. “De ploeg was briljant vandaag”, vertelt Porte na de rit.

“Ik ben al twee keer tweede geworden hier en heb de gele trui al een keer in de laatste verloren”, gaat Porte verder. “Dus om nu eindelijk te winnen… Ik ben helemaal in de wolken. Alle opofferingen, ook met mijn familie, zijn het waard geweest.”

Op de Col de Joux Plane wist de trein van INEOS Grenadiers, geleid door Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas, de gele trui van Porte te beschermen. In de afdaling werd de Aussie even onder druk gezet. “Maar ik ken die afdaling goed. We hebben die al vaak gereden. Ik koos daarom voor mijn eigen tempo. Maar toen ik G zag vallen, wist ik dat het niet ideaal was voor de laatste kilometers. Gelukkig kwam hij terug. Hij heeft weliswaar wat schaafwonden, maar hij zal tip-top zijn in de Tour”, lacht Porte.

Zelf staat de ervaren Porte aan de start van de Tour de France met een helpersrol. “Ik heb geen illusies voor de Tour, want ik ken mijn rol. Maar om nu, als 36-jarige, deze ronde te winnen betekent heel veel voor mij”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Glorious 6 juni 2021 om 16:03

Geldploeg, wordt steeds erger

0
Panache 6 juni 2021 om 18:36

Pogacar, Van Aert, Alaphilippe, Roglic, van der Poel zijn toch die ‘grote vijf’? Rijdt er niet eentje van bij Ineos.

0
Aart van Woud 6 juni 2021 om 16:25

Met het geld dat Ineos heeft is een briljante ploeg formeren niet zo moeilijk.

Meer respect voor bv Qubekha ASSOS en hoe die in de Giro reden daarom.

0
Romāns Vainšteins 6 juni 2021 om 16:37

Het zal de vorm van zijn hoofd wel zijn maar bij die Hart heb je toch het gevoel dat die helm er elk moment vanaf kukelt.

0
Jacco van Stierop 6 juni 2021 om 22:09

Porte rijdt de laatste anderhalf jaar toch heel sterk, had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Is attent, neemt initiatief, kookt nooit over, maar is zelden erg dominant aanwezig. Het oogt niet spectaculair, maar lelijk is allerminst. De strijd met Vlasov vorig jaar op de Ventoux was een heel fraai staaltje.
Ben erg benieuwd wat hij in de Tour laat zien.

0
Jean Dumas 7 juni 2021 om 09:35

Thomas viel vol op de schouder in een kombocht, leek op grintplek en slippen. Hoop dat hij in orde is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone