Eindejaarslijstjes: Het mooiste zegegebaar van 2018

Eindejaarslijstjes: Het mooiste zegegebaar van 2018
dinsdag 11 december 2018 om 19:00

Volgende maand begint in Australië het nieuwe wielerseizoen alweer, maar december is dé maand voor WielerFlits om terug te kijken op het afgelopen jaar. We blikken heel december terug op het afgelopen seizoen. Iedere werkdag met een nieuwe terugblik en poll. Vandaag: Het mooiste zegegebaar van 2018.

flag-lv Toms Skujiņš – Tour of California

De 27-jarige Toms Skujiņš had voorafgaand aan 2018 slechts drie profzeges op zijn palmares staan, waaronder wel twee ritzeges in de Tour of California. Na succes in de Trofeo Lloseta-Andratx was het dit jaar wederom raak voor de Let, en dat in het land van zijn ploeg Trek-Segafredo. In de derde etappe van de Tour of California wist Skujiņš uit de greep van een achtervolgend groepje te blijven en hij vierde dit met een ‘dansje’ op zijn fiets.

In de laatste tweehonderd meter wist de Let al dat hij zou gaan winnen en daarom begon hij al een voorzichtig feestje te vieren. Toen hij in de laatste meters van de rit kwam, volgde hierop nog zijn ondertussen welbekende viering. Na afloop liet Skujiņš weten dat hij het niet had ingestudeerd en ‘geen idee had waar dit vandaag kwam’.


flag-nl Wout Poels – Ruta del Sol

Wout Poels begon zijn seizoen met in zijn tweede rittenkoers al direct zijn eerste zege. In de koninginnenrit van de Ruta del Sol wist Poels concurrenten Luis León Sánchez en Tim Wellens achter zich te houden.

Wat in de laatste meters volgde was een voorbeeld van een man een man, een woord een woord: Poels had namelijk tijdens de training met ploeggenoten Pavel Sivakov, Luke Rowe en Michał Kwiatkowski afgesproken om een zege te vieren door uit te beelden alsof men aan het paardrijden was. En Poels hield hierin zijn belofte met zijn ploeggenoten.


flag-nl Julius van den Berg – Profronde van Noord-Holland

Voor Julius van den Berg was 2018 het jaar van zijn grote doorbraak, en niet zomaar één. De 22-jarige renner verdiende met zijn goede presteren een overstap naar EF Education First-Drapac per 1 juli. Voor die tijd zorgde hij op 13 mei voor veel enthousiasme onder het publiek door als thuisrijder de Profronde van Noord-Holland (1.2) te winnen. Zijn zegegebaar zorgde voor veel vraagtekens, waarom maakte hij een scheppende beweging?

“Peter Schep is mijn trainer geweest en toen had ik voor de grap met ploeggenoot Yoeri Havik afgesproken om ‘de schep’ te doen vanwege de naam van onze trainer wanneer we zouden winnen”, waren de woorden van Van den Berg voor de camera’s van WielerFlits. “Ik was dit voorheen alleen vergeten, maar deze keer dus niet.”


flag-nl Dylan Groenewegen – Tour de France

Met hoge verwachtingen werd uitgekeken naar de massasprints van Dylan Groenewegen in de Tour de France. Na drie gemiste kansen waarin de krachtpatser niet verder kwam dan een vierde plaats, begon men zich af te vragen of Groenewegen nu wel écht die stap naar de wereldtop gezet had.

In de zevende rit naar Chartres liet Groenewegen uiteindelijk zijn benen spreken. Met grote klasse liet hij Fernando Gaviria en Peter Sagan zijn hielen zien om zo zijn eerste van twee ritzeges in de Tour de France te pakken. Dit vierde hij door de media te laten merken dat ze ongelijk hadden: met het vingertje voor de mond.


flag-de John Degenkolb – Tour de France

Begin 2016 was John Degenkolb betrokken bij een ernstig trainingsongeluk. Samen met vijf andere ploeggenoten van het toenmalige Giant-Alpecin (de voorganger van Sunweb, red.) werd hij aangereden door een auto. Ten gevolge hiervan heeft de voormalig winnaar van Parijs-Roubaix lange tijd met zijn vorm gekwakkeld.

Tijdens de voorbije Tour de France kwam voor Degenkolb dan eindelijk weer die grote overwinning. De Duitser van Trek-Segafredo toonde zich het beste in de Roubaix-etappe van de voorbije La Grande Boucle. Degenkolb was volledig in extase en liet zijn emoties de vrije loop, wat leidt tot de bovenstaande beelden.


Outsider: flag-be Remco Evenepoel – WK wielrennen op de weg voor junioren

Van tevoren waren alle ogen op Remco Evenepoel gericht bij het wereldkampioenschap in Innsbruck. Na de nodige pech onderweg wist de jonge Belg zich terug te vechten, om uiteindelijk toch weg te kunnen rijden. In zijn solotocht richting de finish kwam in de laatste kilometer al de nodige ontlading vrij.

In de slotmeters richting de finish zweepte Evenepoel nog even flink het publiek op, om af te sluiten met een viering zoals die van Philippe Gilbert in de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar: met de fiets boven het hoofd over de finish lopen.Hebben wij een mooi zegegebaar gemist? Deel deze dan vooral in de reacties met de beelden!

Dit artikel delen:

26 Reacties

Viktrodriguez 11 december 2018 om 08:19

John Degenkolb, wegens die emotionele lading van dat ongeluk erbij. Evenepoel vind ik zelf niet zo heel speciaal overkomen eerlijk gezegd. Hij kan het alleen lang vieren, maar op zich niet zo heel gek qua gebaren. Van die gebaartjes. zoals Groenewegen hier demonstreert. krijg ik eerder ontzettende jeuk dan dat ze leuk of mooi zijn. Een echte vent heeft dat soort gedrag niet nodig.

Poels (moeilijk te zien), Vd Bergh en Skujins zijn in de categorie ludiek en/of lekker apart.

0
aardappeljager 11 december 2018 om 11:33

Het zegegebaar van Degenkolb is wel bijzonder? Nog nooit mensen met 2 armen in de lucht over de finish zien komen zeker.

Ik ben het er mee eens dat de emotionele ontlading prachtig is om te zien en de overwinning was hem heel erg gegunt, maar het gebaar zelf…

0
Viktrodriguez 11 december 2018 om 21:46

Vandaar die extra verwijzing naar het ongeluk. Dat is juist wat het mooi maakt. Het gebaar zelf is op zich niet zo heel bijzonder, nee.

0
Mathieu Moller 11 december 2018 om 08:25

Zo’n vingertje voor de mond vind ik juist het minst mooie zegegebaar.

0
Vincent Lacressonniere 11 december 2018 om 08:48

Die van Degenkolb is het minst debiel/infantiel

0
Secondant 11 december 2018 om 08:58

Degenkolb´s zege was absoluut een van de mooiste zeges van het jaar, maar het zegegebaar is niet zo bijzonder.

Doe mij het vrolijke dansje van Skujiņš maar. Tovert toch een glimlachje op mijn gezicht deze frisse morgen.

0
aardappeljager 11 december 2018 om 11:34

Exact dat

0
robert geezert 11 december 2018 om 09:04

Woods met z’n Vuelta rit had hier ook wel bij gemogen

0
Romāns Vainšteins 11 december 2018 om 10:23

Precies, en dan in plaats van ‘het vingertje’

0
Bummetje 11 december 2018 om 17:45

Inderdaad ook de eerste die me te binnen schoot bij dit topic. Toch één van die wielerverhalen van 2018 die me het meest bij zal blijven en een fantastische emotionele zege.

0
Chris Van Uden 11 december 2018 om 09:10

Voor mij Degenkolb. Het irritante vingertje op de lippen van Groenewegen had voor mij niet eens genomineerd hoeven te worden.

0
IverBon 11 december 2018 om 09:31

Skujins had dit gewonnen, als hij door zijn dansje niet had gewonnen

0
Romāns Vainšteins 11 december 2018 om 10:21

Skuijns en Degenkolb natuurlijk de mooisten want daar zat in beide gevallen een flink verhaal achter.

Dat vingertje van de Bowlingbal is bijkans het leijkste gebaar, een afrekening met zogenaamde ‘criticasters’ waar het mondiale publiek geen flauw benul van heeft. Echt toch een teken van beperkt denkvermogen om dat dan uit de mouw te slingeren hoor.

0
Leukefans 11 december 2018 om 10:35

Doe mij maar Skujins, door het dansje, maar ook omdat het weer net in California is.
Ongelooflijk, de band tussen de man en die koers.
Drie keer ronduit indrukwekkend winnen en dan die ene val vorig jaar, waarvan de beelden me nog op het netvlies gebrand staan. Wat een revanche om dan dit jaar gewoon weer te winnen!

0
fringale 11 december 2018 om 10:51

Met voorsprong John Beton die van peperkoek blijkt te zijn

0
r525 11 december 2018 om 13:46

Bah, hoe kan dat arrogante vingertje van Groenewegen genomineerd worden…

0
LucasR 11 december 2018 om 13:50

Toms, zeker weten!

0
Cayolle 11 december 2018 om 13:51

Vind die eindejaarslijstjes (in tegenstelling tot sommige anderen) best leuk en ben niet zo van het kritiek spuien, maar dit moet mij toch even van het hart: Als je de poll voor de beste tijdrijder al overdreven vind en het ook niet wil hebben over ‘de mooiste houding op de fiets’, wat moet je hier dan van denken … Ik kan dan nog wel wat betere onderwerpen verzinnen om een poll over te houden.

0
Mathieu Moller 11 december 2018 om 14:48

Ik vraag me af of Lobato met het vingertje voor zijn mond net zo veel stemmen had gekregen als Groenewegen. Het gebaar is hetzelfde, dus zou dat in principe niet uit hoeven maken, maar iets zegt me dat er dan veel minder stemmen voor zouden zijn.

0
Verweggistan 11 december 2018 om 19:45

Skujins; dat is pure blijdschap, niet ingestudeerd, geen frustratie.

0
josi 11 december 2018 om 19:59

Ik kies voor Jeff Vermeulen in de Omloop van de Veenkoloniën.

0
west 11 december 2018 om 20:25

Zowel Groenewegen as de Redactie van Wielerflits moeten zich beiden helemaal kapot schamen voor het kiezen van dat treurige vingertje.

0
Stenalic 11 december 2018 om 20:31

Eindejaarslijstjes: de meest belachelijke eindejaarslijstjescategorie van 2018…

0
kiryienka 11 december 2018 om 22:01

Als je degenkolb door de emotie nomineert, moet je dat zeker bij Michael Woods doen.
En bij Groenewegen vond ik de combinatie van de 2 overwinningen en zegegebaren dan weer wel mooi. Enkel het eerste gebaar hoeft ook niet van mij.

0
Doordrijver 12 december 2018 om 07:35

Dan mag Valverde m.i. ook in dit rijtje. Die begon te schreeuwen en huilen net na de streep. Beetje zoals der John.

0
FritsvanHoefelen 12 december 2018 om 11:54

Mensen die stemmen op iemand die zijn fiets boven zijn hoofd houdt…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone