Eindejaarslijstjes: De meest spraakmakende rel van 2021

donderdag 16 december 2021 om 19:00
Eindejaarslijstjes: De meest spraakmakende rel van 2021

foto: Cor Vos

Eindejaarslijstjes

In de maand december blikt WielerFlits traditioneel terug op het afgelopen wielerseizoen met de reeks Eindejaarslijstjes. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar en welke renners verdienen nog een eervolle vermelding voor 2021? Iedere werkdag is er een nieuwe lijst met bijbehorende poll. Vandaag staat centraal: de meest spraakmakende rel van het jaar.

Wil je de tussenstand of uitslag van de Eindejaarslijstjes-poll bekijken? Check dan elke dag de Instagram Stories van @WielerFlits!


flag-be Wout van Aert vs. flag-be Remco Evenepoel

Evenepoel en Van Aert, voor het WK – foto: Cor Vos

Het WK in Leuven had voor België in eigenland een wereldkampioen moeten opleveren. Met Wout van Aert in bloedvorm en Remco Evenepoel vol vertrouwen, was die kans ook best groot. Laatstgenoemde reed echter zijn kas leeg om de koers zo zwaar mogelijk te maken.

Kopman WVA had niet zijn beste dag en moest op de voorlaatste beklimming van de Wijnpers toezien hoe Julian Alaphilippe – nota bene een ploegmaat van REV bij Deceuninck-Quick-Step – met een allesvernietigende versnelling zijn titelambities naar de vaantjes reed. Uiteindelijk was Leuvenaar Jasper Stuyven de beste Belg in de uitslag; hij werd vierde.

Na afloop won België wel glansrijk het WK moddergooien. In Extra Time Koers liet Evenepoel enkele dagen na het WK namelijk weten toch aan bondscoach Sven Vanthourenhout te hebben gevraagd of hij voor zichzelf mocht rijden, ondanks dat hij had gezegd te zullen knechten voor Van Aert.

Evenepoel zei kort na de koers al tegen de bondscoach dat er een kans op de wereldtitel verspeeld was, omdat Van Aert te laat zou hebben gezegd dat hij niet goed genoeg was. Die laatste nam het optreden van zijn jonge landgenoot in de tv-show bijzonder kwalijk. “De uitleg van Remco heeft me gestoord”, zei hij en de storm was aan.


flag-nl De Nederlandse vrouwen

Marianne Vos was vlak na de WK-finish in tranen gehuld – foto: Cor Vos

Volgens De Dikke Van Dale is een rel een gebeurtenis die opschudding wekt. Wat dat betreft: de Nederlandse vrouwenselectie. Dat begon op de Olympische Spelen, waar bondscoach Loes Gunnewijk haar rensters niet goed informeerde over de koerssituatie. Daar zou in de koers naar verluidt het een en ander aan vooraf gegaan zijn.

Hoe dan ook: de Nederlandse dames schoten in ieder geval te laat in actie. Annemiek van Vleuten maakte in de finale het verschil en kwam juichend over de streep. Ze waande zich olympisch kampioen, maar ze realiseerde zich pas enige tijd later dat vroege vluchtster Anna Kiesenhofer al even binnen bleek te zijn.

Daar bleef het niet bij, en laten we dan ook het EK op de weg niet vergeten. Ellen van Dijk soleerde daar weliswaar naar goud, maar ze kreeg nochtans de opdracht om te knechten van Gunnewijk. Eind goed al goed, maar op het WK ging het weer mis. In de sterren stond geschreven dat niemand anders dan een Nederlandse de wereldtitel zou pakken.

In de finale was de Nederlandse selectie echter een samengeraapt, wormvormig aanhangsel in plaats van een hecht team. Een streep door de rekening van Marianne Vos, die met iets meer hulp de wereldtitel had kunnen bemachtigen. Na afloop stonden alle gezichten op donderen.


flag-nl Jos van Emden & flag-be Remco Evenepoel vs. flag-be Gianni Vermeersch

Gebeten hond Gianni Vermeersch – foto: Cor Vos

Wie het laatste jaar ook twee keer in het nieuws kwam, is Gianni Vermeersch. De Belg van Alpecin-Fenix heeft inmiddels ook de nodige relletjes op zijn kerfstok. Hij was als vermeende veroorzaker betrokken bij twee valpartijen. Jos van Emden en Remco Evenepoel waren daarbij de slachtoffers en zij spuwden hun gal over de stuurvaardige crosser.

De Nederlander brak bij zijn val in de Giro d’Italia vijf ribben en perforeerde een long. “Gianni Vermeersch reed me gewoon van de fiets. Hem had ik al een keer in de ronde aangesproken op zijn gevaarlijke rijgedrag. […] Ik zou het wel waarderen als hij nog een berichtje zou hebben gestuurd om te vragen hoe het met me gaat”, zei Van Emden. Later hebben de twee elkaar gesproken. Dat gesprek was overigens vanuit het Nederlandse kamp niet naar zijn zin, bleek later.

Het voorval tussen Vermeersch en zijn landgenoot gebeurde in het heetst van de strijd, waarbij REV ook onder druk stond vanwege zijn hoge plaats in het klassement van de Benelux Tour. “Je moet niet weglopen maar je fout toegeven. Ga je me nu nog uitlachen in mijn bakkes? Och jongen”, was wat Evenepoel deponeerde aan het adres van Vermeersch na afloop van de bewuste rit. Zij praatten hun geschil later uit.


flag-nl Fabio Jakobsen vs. flag-nl Dylan Groenewegen

De handshake kort na het NK op de weg tussen Groenewegen en Jakobsen – foto: Cor Vos

Iedereen herinnert zich nog de gruwelijke val van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen, nadat hij door Dylan Groenewegen in de hekken werd gereden. De saga kende ook dit jaar nog in meerdere episodes een nasleep. De meeste bekende is die voorafgaand aan de Giro d’Italia, waar de renner van Jumbo-Visma zijn rentree maakte na diens disciplinaire schorsing.

De Leeuw van Amsterdam gaf aan dat beide sprinters met elkaar gesproken hadden en daarmee leek de kou een beetje uit de lucht. “Vlak voor de Ronde van Turkije hebben we in een zaaltje in Amsterdam zelfs al een gesprek gehad. Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten. Voor beiden was dat een heel fijn gesprek. Wat daar precies besproken is, houd ik liever tussen ons”, zei Groenewegen.

Niets van dat alles volgens Jakobsen, die middels zijn juridisch team stevig van zich liet horen. “Ik ben verrast over de uitspraken van Dylan Groenewegen over onze recente ontmoeting. Wat er besproken is tijdens deze bijeenkomst had vertrouwelijk moeten blijven tussen ons en ons juridisch team. Laat ik duidelijk zijn: Dylan heeft mij geen persoonlijke excuses aangeboden en heeft ook geen bereidheid getoond om enige verantwoordelijk voor zijn daden te nemen. Ik zou nog steeds graag tot overeenstemming met Dylan willen komen.”

Intussen is dat wat er nog tussen beide Nederlanders speelde, enigszins bekoeld. Tijdens het NK reden ze voor het eerst samen in een koers en na afloop zochten ze elkaar op en wisselden beiden een hand uit. Later in het seizoen streden ze weer zij aan zij in een aantal sprints, waarbij vooral Jakobsen weer terugkeerde op zijn oude niveau. Groenewegen blijft nog iets achter.


flag-nl Het plankje van Mathieu van der Poel

De tuimelperte van Van der Poel nadat het plankje ontbrak – foto: Cor Vos

Al vijf jaar stond de olympische mountainbike-wedstrijd in Tokio bovenaan de wensenlijst van Mathieu van der Poel. Zijn gouden droom spatte echter na een halve ronde al uiteen toen hij zwaar ten val kwam in de afsprong van de Sakura Drop.

De 26-jarige Nederlander was in de veronderstelling dat er – net als in de voorbereiding en tijdens het testevent – een plank lag om de afdaling rijdend te nemen. MVDP drukte zijn voorwiel daarom van het rotsblok naar beneden, maar al wat er was: een grote diepte. De commotie na afloop was groot, want hoe kon de Nederlander dit belangrijke punt in vredesnaam gemist hebben?

Na afloop benadrukten bondscoach Gerben de Knegt en collega Milan Vader dat zij beiden nog voor de wedstrijd tegen Van der Poel hebben gezegd dat het plankje tijdens de koers weg zou zijn, zoals bij iedere andere mountainbike-wedstrijd. Die boodschap was niet geland bij Van der Poel, met alle gevolgen van dien.

Zijn rug was gebutst, zijn moraal gebroken en zijn droom in duigen. Een teleurstelling die hij ogenschijnlijk snel achter zich kon laten, maar plankgate hield de gemoederen nog enige tijd behoorlijk bezig. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik zal terugkeren”, waren toen de enige woorden die hij erover kwijt wilde.


flag-nl KNWU vs. flag-nl Tibor del Grosso

Tibor Del Grosso op het WK tijdrijden, waar hij wél mocht starten – foto: Cor Vos

Niet alleen de Nederlandse vrouwenselectie zorgde de nodige WK-commotie. Op de dag dat Ellen van Dijk wereldkampioene werd, kwam ook een blunder aan het licht bij de U19-selectie. Interim-bondscoach Marco van Bon bleek vijf junioren geselecteerd te hebben, terwijl dat er maar vier hadden mogen zijn.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd Tibor Del Grosso het kind van de rekening. De 18-jarige Drent was nochtans de beste Nederlandse junior van het afgelopen jaar. Hij werd gepasseerd omdat er de laatste twee seizoenen vanwege corona weinig U19-koersen waren en Del Grosso er al genoeg had gereden. Die laatste was daardoor vanzelfsprekend behoorlijk ontzet; op het NK haalde hij later zijn gram.


flag-be Patrick Lefevere vs. flag-ie Sam Bennett

Sam Bennett zal niet lekker weg zijn gegaan bij zijn droomploeg – foto: Cor Vos

In mei sijpelt door dat Sam Bennett na een succesvol anderhalf jaar bij Deceuninck-Quick-Step terugkeert bij BORA-hansgrohe. Als de Ier zich in juni met knieklachten afmeldt voor de Tour de France, is dat tegen het zere been de teammanager. In de media haalt de Lefevere meermaals uit naar zijn Ierse topsprinter, waarbij hij hem ook door het slijk haalt vanwege zijn mentale vermogen.

Later excuseert de Belg zich voor die uitlatingen. Bennett rijdt daarna geen wedstrijden meer voor zijn ploeg, maar staat dan plots aan het vertrek van het EK. Lefevere kookt van woede, waarna er een spelletje oud-Hollandsch pesten begint. “Een koers met 4.000 hoogtemeters”, reageerde de Belg op Bennetts deelname aan het EK. “Wat hij nu doet, is en plein public met mijn kloten spelen. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt”, waren zijn teksten niet mals.


flag-co Miguel Ángel López vs. flag-es Movistar

López stapt blind van woede de ploegleiderswagen in – foto: screenshot

Miguel Ángel López werd aan het begin van 2021 als nieuwe kopman binnengehaald bij Movistar, maar intussen is hij ook al weer teruggekeerd bij zijn vorige broodheer Astana. De Colombiaan leek in de Vuelta op weg naar een podiumplek, maar waaiers in de negentiende rit gooiden roet in het eten.

Aan de goede kant van de streep: ploegmaat Enric Mas, de tweede in het klassement. Eraf gewaaid: López zelf. Movistar trekt vol de kaart van de Spanjaard en laat de Colombiaan aan zijn lot over. Uit pure boosheid stapt hij nog tijdens dezelfde rit af en in de ploegleiderswagen. Korte tijd later werd López’ contract verbroken.

“Eusebio Unzué (de teammanager van Movistar, red.) kwam naast me rijden toen het verschil veertig seconden was. Hij vertelde me dat het een vervelende situatie was, maar dat ik niet meer moest proberen om het verschil (met de groep van Enric Mas, red.) te overbruggen. Ik werd vervolgens heel erg boos en besloot af te stappen”, vertelde López deze maand nog, waarbij vooral Mas het moest ontgelden: “Enric is een egoïst en dat heb ik hem ook recht in zijn gezicht gezegd. Ik wil ook nooit meer met hem in hetzelfde team koersen, aangezien hij geen teamspeler is.”


flag-be Nick Nuyens vs. flag-be Wout van Aert

Wout van Aert staat aan de vooravond van zijn vierde seizoen bij Jumbo-Visma, maar het dossier rondom zijn overgang in 2018 van Veranda’s Willems-Crelan naar de Nederlandse ploeg is nog altijd niet volledig afgerond. Sterker nog: in juni van dit jaar werd voormalig ploegbaas Nick Nuyens in het gelijkgesteld door het Arbeidshof in Antwerpen. De schade voor de huidige Belgische wereldtopper: een vergoeding van ruim zes en een half ton.

Maar beide partijen lieten het daar niet bij en gingen in cassatie. Nuyens wil namelijk meer dan een miljoen zien en stelt zelfs dat de UCI in procedurefouten heeft gemaakt. Mogelijk gevolg: een schorsing en een extra boet voor Van Aert. Deze rel krijgt nog een ferme staart…


flag-de Team DSM vs. flag-ch Marc Hirschi en flag-be Ilan Van Wilder

Spekenbrink kende een aantal lastige dossiers dit jaar – foto: Cor Vos

Voor teammanager Iwan Spekenbrink werd het een hoofdpijndossier in 2021: de ene na de andere renner wilde vertrekken. De geruchten rondom Søren Kragh Andersen en Andreas Leknessund werden in de kiem gesmoord, maar liefst vier renners verbraken dit jaar hun nog doorlopende contract.

Felix Gall en zeer recentelijk Tiesj Benoot verlieten in relatieve harmonie de Duitse ploeg voor respectievelijk AG2R Citroën en Jumbo-Visma, nadat eind 2020 ook Michael Matthews al voor het einde van zijn verbintenis de deur achter zich dicht deed. Maar veel meer voeten in aard had de breuk met Marc Hirschi en Ilan Van Wilder.

Begin januari kwam het als donderslag bij heldere hemel: de Zwitserse seizoensrevelatie Hirschi – ritwinnaar in de dan jongste Tour de France en winnaar van de Waalse Pijl, alsmede tweede in Luik-Bastenaken-Luik en houder van WK-brons – vertrekt op staande voet. Nog dezelfde dag raakt bekend dat UAE Emirates zijn nieuwe werkgever is. Over het hoe, wat en waarom zwijgen alle partijen in alle toonaarden; dat is contractueel zo vastgelegd.

Van Wilder liet dan in de nazomer van 2021 via de media weten weg te willen bij zijn ploeg en hij spande zelfs een rechtszaak aan. Zover kwam het niet; op de ochtend van de middagsessie werd de impasse doorbroken en nog diezelfde avond tekende hij bij Quick-Step-Alpha Vinyl.


flag-kz Alexander Vinokourov vs. flag-ca Premier Tech

Vinokourov legde een bom onder het seizoen van Astana-Premier Tech – foto: Cor Vos

Waar de vuile was bij Team DSM dus buiten gehangen werd, werd dat bij Astana-Premier Tech opvallend goed binnenskamers gehouden. Jarenlange teameigenaar Alexander Vinokourov werd buitenspel gezet door de nieuwe Belgische CEO Yana Seel, die met het Canadese Premier Tech de broodnodige co-sponsor aan boord van Astana had gebracht.

Vino liet het er echter niet bij zitten, legde een bom onder de ploeg en herwon uiteindelijk het vertrouwen van de Kazachse aandeelhouders van het team. Seel ruimde intussen het veld, sponsor Premier Tech verbrak het contract en Vinokourov zit weer stevig op zijn troon.


Stem hier op jouw favoriet!

Dit artikel delen:

103 Reacties

thomasjaarsma 16 december 2021 om 07:15

Bij een rel, hoort toch niet het plankje van Mathieu dat is toch gewoon een misverstand. IK zie een rel echt als ruzie.

0
Youri IJnsen 16 december 2021 om 07:35

Volgens De Dikke Van Dale is een rel een gebeurtenis die opschudding wekt. Dus kan het plankje er prima tussen.

0
Koers 16 december 2021 om 08:38

Dan kon op zich het ‘allez opi omi’ momentje er ook wel bij, met een heuse klopjacht als gevolg. Speculatie over dat ze wellicht Duitser zou zijn (was gewoon Frans), de vraag of ze gepakt zou worden, en het heeft waarschijnlijk vrijwel alle Europese journaals gehaald.

0
Aart van Woud 16 december 2021 om 09:15

Die had er inderdaad wel bij gemoeten ja

0
Youri IJnsen 16 december 2021 om 09:50

Soms heb je van die momenten: “Ach, wat stom!”. Die had er inderdaad tussen gemoeten, niet aan gedacht… Jullie hebben gelijk!

0
hartstikkebedankt 16 december 2021 om 13:35

Opi en omi natuurlijk by far

0
Verweggistan 16 december 2021 om 17:33

Opi en omi dan maar bij beste valpartij van het jaar?

0
Limal 16 december 2021 om 07:34

En de redactie heeft weer een clickmelkkoe gevonden… Het werkt – ik heb nu zelf al gereageerd en de insteek leidt met zekerheid tot het volgende rondje overbodige herkauwde polariserende discussies.

0
Mwielerfan 16 december 2021 om 09:03

Ik vind het leuk, wielrennen bestaat uit verhalen, deal with it

0
Mystery Rider 16 december 2021 om 07:46

Goh, men mag toch de conclusie maken dat zowel de Belgische bondscoach – die toch lekker zowel weg als cyclocross doet en de Nederlandse bondscoaches kop van jut zijn.

Ik begrijp dat er zowel in België en Nederland heel veel talent rond rijd, maar als de bondscoaches dit niet op 1 lijn kunnen krijgen, dan verdienen deze ook niet de job als bondcoach.

Het is natuurlijk geen makkelijke job, met haantjes de voorste Wout en Remco en echt een arsenaal aan Nederlandse topvrouwen…allemaal met sterke karakters en ambitie, daar moet je als bondscoaches echt wel wat tegen over kunnen zetten!

Desaltniettemin zijn dat echt wel relletjes die kunnen tellen…in principe voldoende voor ontslag! Maar ja…wie zetten we dan in de plaats…Jose de Cauwer als bondscoach :) en in Nederland wat doet Leontien Van Moorsel trouwens tegenwoordig :)

0
Mwielerfan 16 december 2021 om 09:05

De Nederlandse heeft heel opzichtig gefaald. De Belgische is onduidelijk geweest richting evenepoel, maar dat je jezelf kapot rijdt op 180k van de finish kun je ook jezelf verwijten als evenepoel zijnde

0
Romāns Vainšteins 16 december 2021 om 07:50

Sommige momenten komen wel eeeeeeeeeeereeeeerrrrrrg vaak voorbij.

Qua onnozelheid MvdP s ‘huhwaarissienou’tje’ ver op de rest vooruit natuurlijk. Dat was episch stom. Ook had het rel-elementjes met het achteraf toch duidelijke verwijt vanuit ploeg en teamgenoten dat ie simpelweg niet luisterde.

0
Dantiest 16 december 2021 om 23:56

nou precies

herinner je Vader en waarvoor was Roodhooft nu eigenlijk mee?

0
Marik 16 december 2021 om 08:10

Poeh er zijn best weer veel relletjes geweest. Voor mij is het pas een rel als het veel opschudding veroorzaakt én als er een duidelijk dispuut is tussen 2 of meer mensen. Het plankje ertussen zetten vind ik discutabel in dit lijstje. Laat onverlet dat het zeer onprofessioneel was van vd Poel en entourage.
Met de Internationale bril op zou ik kiezen voor de Movistar-Lopez-gate en als ik kijk naar de reuring op dit forum dan zou ik kiezen voor Van Aert vs Evenepoel.

0
Dikke Man 16 december 2021 om 08:10

Wat een keuze hebben we dit jaar. Veel hiervan zijn toch contract-gerelateerd of losgeschoten alfagedrag dat voorheen wellicht niet in de media kwam. MvdP kon op een kinderachtige manier zijn eigen fout niet toegeven, niet relwaardig. Fabio en Dylan is een rel onder advocaten, niet leuk. Ik ga voor MAL de gekke dreumes. Lekker in de koers voor de neus van de camera een middelvinger opsteken naar alles en iedereen voor wie je werkt. Heerlijk!

0
Secondant 16 december 2021 om 08:22

Prachtig lijstje. Dit soort dingen maken de wielersport juist mooi. Na lang twijfelen gekozen voor Movistar vs. MA Lopez.

0
Alfons Haavers 16 december 2021 om 08:25

Wát?! Wielrenners blijken toch ook mensen te zijn??

Voor mij de minst interessante kant aan het wielrennen, dit soort overtrokken roddelblaadjes-sensatie. Al valt er bij sommige van deze relletjes wel wat interessants te vertellen natuurlijk, maar om het nu te gaan rangschikken… Doe mij toch maar de epische, haast onmenselijke prestaties op een fiets door machtige decors.

Wat was nu stommer: fair & square afgedroogd worden door de Fransen op een WK of je contract verbreken om bij een topteam te gaan rijden en 1 van de beste renners ter wereld worden? Moeilijk moeilijk moeilijk…

0
Koers 16 december 2021 om 08:34

Qua rel ben ik er niet uit, het meest spraakmakende moment was voor mij wel het plankje. Vroeg uit de tour stappen voor dit moment, de Wielerflits United in de chat om ik meen 8 uur ’s ochtends en al na een halve ronde zie je vdp echt een flinke smakker maken. Dat vergeet ik niet gauw.

Dat Van Vleuten meende dat ze goud had was ik al weer vergeten. Ik ben tegen oortjes van teampraat (wel voor info vanuit de organisatie), maar ik vind het wel enorm vreemd dat je dat op slechts 1 koersje doet. Laat ze dan maar met oortjes fietsen. Al hoop ik wel eens dat een grote ronde er mee gaat experimenteren.

0
Derierre de la course 16 december 2021 om 08:38

Haha geweldig lijstje. Op naar de vaste rubriek “Wielerprivé”.

0
Beer 16 december 2021 om 08:41

Het plankje wint dit natuurlijk zonder tegenstand. Een renner die openlijk staat te liegen dat zijn bondscoach en ploegmaat hem niet vertelt hebben dat de plank weg was; how low can you go om je eigen fouten niet te moeten toegeven? Hier zie je ook weer hoe de Nederlandse pers en wielerwereld Mathieu in bescherming nemen door er verder maar vredig over te zwijgen en het te laten passeren. Dan wordt er in België meer aandacht besteed aan twee kopmannen die knokken voor the fame.

0
Mwielerfan 16 december 2021 om 09:01

Ook wel een goed punt

0
Marik 16 december 2021 om 09:03

Ik had niet anders verwacht beer. Als er een kans is om Mathieu te nagelen dan moet je die natuurlijk niet laten liggen.

0
Aart van Woud 16 december 2021 om 09:19

Ik weet niet hoe goed jij het Nederlandse nieuws volgt, maar ze hebben dat hier echt niet vredig laten passeren en geen aandacht aan gegeven. Er was behoorlijk wat kritiek, niet in het minst vanuit de eigen ploeg.

0
Beer 16 december 2021 om 09:51

Ach Marik, Evenepoel wordt hier dagelijks ‘genageld’ zonder de minste aanleiding. Dan reageer je niet. Typerend.

0
Rendo 16 december 2021 om 10:00

@Marik: ach, dat is enkel als reactie op het constant neerhalen van Remco. En aangezien het hier WF is, is het bijna Beer vs the rest. Dus beetje weerwerk mag wel :-D

0
Marik 16 december 2021 om 10:16

Oh jongens, ik wist niet dat het alleen maar was bedoeld om “de balans te herstellen. Goed om te weten.

0
Romāns Vainšteins 16 december 2021 om 12:09

Ik vind niet dat MvdP daar zat te liegen zozeer maar hij dook gewoon helemaal onder. Verdere uitdieping er van hebben ze vervolgens vakkundig voorkomen met het aanzieligen van de au-rug. Na een geslaagde rentree op het wk en in Roubaix is het min of meer naar de achtergrond verdrongen. Qua damage control het exact omgekeerde van het incident an sich, wat idioot genoeg is om je levenslang te achtervolgen.

De rel bij België is 100% aan de bondscoach te wijten die zijn coureurs niet managen kan en er bij een in zijn hol kruipt c.q. de ander niet pruimt. Emotioneel instabiel op een niveau dat je hier ook wel eens ziet, blind voor het grotere plaatje en volkomen in de eigen waarheid gekeerd.

0
Panache 16 december 2021 om 14:32

Als grootste stommiteit van het jaar zou 'het plankje' topfavoriet zijn, maar in een eindejaarslijstje dat gaat over 'rel' hoort de hele situatie niet echt thuis. Mathieu had enkel zichzelf met deze onprofessionele actie. Mathieu hoeft daarom ook geen tekst en uitleg te geven of diep door het stof: slechts zijn eigen droom was in duigen.

0
5211 16 december 2021 om 15:00

edit wf: niet doen

0
5211 16 december 2021 om 15:05

“Ach Marik, Evenepoel wordt hier dagelijks ‘genageld’ zonder de minste aanleiding. Dan reageer je niet. ”

Dus Beer reageert zich af op anderen omdat REV hier regelmatig wordt aangepakt. Wel ziekelijk. Beer verzet je dan met argumenten tegen dat REV gasten wat je af en toe goed doet. Maar ga niet doorslaan met nonsens richting andere sporters die daar niets mee van doen hebben.

0
Michiel 16 december 2021 om 15:10

5211, wel lef iemand een gespleten persoonlijkheid noemen. Zegt alles over jouw persoonlijkheid

0
Marik 16 december 2021 om 15:21

Hahaha Michiel weet jij zeker dat jij nog nooit iemand op Wielerflits een bepaalde mentale aandoening hebt verweten? Tip van mijn kant: denk even heel goed na voordat je antwoord geeft.

0
Michiel 16 december 2021 om 15:24

Ik denk dat juist jij je een beetje gedeisd moet houden Marik als het over bepaalde zaken gaat. Jij fikt graag mensen af met een andere mening

En nee, geen idee waar je het over hebt. Mss in een draadje waar de moderator jou opmerking naar mij verwijderde?

0
Wheely 16 december 2021 om 15:27

Dit is in ieder geval de grootste rel uit dit draadje aan het worden. :)

0
Marik 16 december 2021 om 15:28

En de 10 punten gaan naarrrrrr Wheely!!! ;)

0
peter s 17 december 2021 om 12:19

@ 5211precies mijn gedachte

0
5211 18 december 2021 om 19:30

Michel. Jij slaat de plank volledig mis. Altijd erover vallen zodra één van je flitsidolen op bepaalde absurditeit worden gewezen.
Maar wanneer die idolen van je de bocht uit vliegen door van alles te insinueren (Google that) wat de initiële actie is dan weet je niets correcte in te brengen.
Beetje jammerlijk en zegt inderdaad veel.

0
LaDoyenne 16 december 2021 om 08:48

Moeilijke keuze. ’t Is kiezen tussen één van beide:

“Loser!” (R. Evenepoel)

“Ga je nog lachen met m’n bakkes of wa?” (R. Evenepoel)

0
peter s 16 december 2021 om 09:13

Och jongen……die had ik ook

0
lo squalo dello Stretto 16 december 2021 om 08:49

MAL in de Vuelta sloeg werkelijk alles. Helaas niet live gezien. De uitzending van Extra Time met Evenepoel wel en daar viel mijn mond ook open van verbazing.

0
Melkzuur 16 december 2021 om 12:17

Idem hier. Ondanks een best brave reactie van Evenepoel, twee ervaren renners (van Aert en Stuyven) zover krijgen dat ze net dat doen, wat ze hem verwijten: de interne keuken op de straatstenen gooien.

0
Wheely 16 december 2021 om 08:51

Grootste relnicht was uiteraard Lefevere in zijn columns. Heb daar meer van genoten dan Rob Goossens en Albert Verlinde nu samen van Borsato aan het genieten zijn.

0
Stelvio-fan 16 december 2021 om 08:53

Yessssss, roddels!
@Wielerflits: soms heb ik, en mogelijk ook anderen, het gevoel dat jullie een beetje op sensatie uit zijn. Begrijp me niet verkeerd, maar soms is het wel goed om na te denken welke koers je als website op wilt: min of meer puur nieuws (zoals NOS), nieuws met opinie (zoals columns) (zoals NRC), of nieuws + opinie + sensatie (zeg maar de Telegraafkant). Voor mij persoonlijk waardeer ik nieuws + opinies, waarbij dan diverse meningen aan bod komen over een bepaald onderwerp, maar dat kan natuurlijk per persoon verschillen. Ik had ook altijd dat gevoel bij Wielerflits, maar zeker in komkommertijd lijkt het wel meer de sensatiekant soms op te gaan met veel non-info voor mij

0
Limal 16 december 2021 om 09:05

Helemaal eens, ook van mij mogen de roddels en polemiekzucht achterwege gelaten worden. Een artikel-met-inhoud als het deze bijvoorbeeld zou ik veel interessanter vinden: https://inrng.com/2021/12/the-2022-points-race/

Een lichtpuntje hier zijn af en toe de eigen interviews – veel beter dan het overnemen van de meest 'spraakmakende' delen van berichten op Cyclingnews, De Telegraaf, Sporza, Sportwereld, HLN en co.

0
Wheely 16 december 2021 om 09:27

Niet zo gek natuurlijk dat Wielerflits een beetje de Telegraaf kant opgaat na de komst van hun belangrijkste wielerverslaggever. Ik vind tegelijkertijd dat er nog steeds wel een mooie mix is tussen sensatie en nerdy achtergrondartikelen van Youri en Maxim. Het is ook duidelijk dat een hoop leden hier die sensatie wel mooi vinden.

Al met al is de site enorm verbreed de afgelopen tijd, mooie wielertoerisme en materiaal stukjes er bij, veel meer info over veldrijden door Nico. Ik vind het best knap gedaan allemaal. Nog wat meer inrng achtige artikelen erbij zou ik zeker heel tof vinden.

0
Stelvio-fan 16 december 2021 om 09:37

Helemaal eens. Alleen niet met het stuk over sensatie haha, op de één of andere manier heb ik het daar niet zo op. Wielertoerisme: top! veldrijden, ook top!

0
Alfons Haavers 16 december 2021 om 09:42

Het is dat je die moraallesjes er altijd bij moet lezen he, van De Verhevenen.

0
Stelvio-fan 16 december 2021 om 10:54

@Alfons Haavers, dit heeft niets met moraallesjes te maken. Ik geef alleen mijn persoonlijke voorkeuren weer en dat ik steeds meer informatie skip en wielerflits minder bezoek omdat de berichten steeds meer vervuild worden met voor mij nonsens informatie. Je hebt al andere Nederlandstalige websites die veel meer aandacht aan sensatieachtige informatie geven

0
Alfons Haavers 16 december 2021 om 11:07

Ik had het ook niet over jouw post. Ik bedoel dat ik de meeste van deze berichten wel vind kunnen op de site, maar dat er hier dan wel altijd een zwerm aan moraalridders op afvliegt, die wel van achter het computertje eventjes komen uitleggen hoe renner x of ploegleider y het allemaal moet doen.

Miguel Angel Lopez doet iets stoms na 3 weken loodzware koers in een moment van diepe ontgoocheling. Slim? Nee, maar gewoon een menselijke reactie waarvan ik mij verbaas dat we het niet vaker zien bij mensen onder zware fysieke en mentale druk. Maar dan al die hyena’s die zelf als Heilige leven die komen vertellen wat een ontzettende loser hij wel niet is, is er soms wat veel aan.

En zo vind je bij de meeste van deze onderwerpen wel een spervuur aan reacties van mensen die blijkbaar zelf het perfecte leventje leiden. Ik vind het zelfs opmerkelijk dat de hypo van Patje er niet bij staat. Want ow ow ow je zal maar eens op tv komen met een glas te veel op. Hele volksstammen zuipen zich tijdens het weekend te pletter, maar niet drinken als je op tv komt verdomme!

Het feit dat het hier zelfs in een ranglijst wordt gegoten, toont aan dat de redactie zelf ook gewrongen zit tussen de inkomsten die dergelijke reacties genereren en wat journalistieke sérieux.

0
Romāns Vainšteins 16 december 2021 om 12:14

Totaal eens met Alfons. Het zijn idd de vingerwijzers met hun vastgeroest moraal kompas die de boel verzoeken eerder dan de ‘nieuwtjes’ zelf mijns inziens, echt een gebrek om jezelf in een ander te verplaatsen is dat, gewoon een bord voor de kop.

Dat WF meegaat in de algemene OMG stroming snap ik uit financieel oogpunt dan wel weer, het is aan ons om er nuance in aan te brengen en alle shit die geadverteerd wordt nooit te kopen.

0
Mwielerfan 16 december 2021 om 09:00

Heerlijk. Wat zegt het over van aert dat hij er twee keer bij staat? Ik dacht eerst Lefevre, misschien een oeuvreprijs, toen toch Lopez maar de hele kwestie met Sam Bennett wint nipt

0
Mwielerfan 16 december 2021 om 09:03

De grootste rel staat er niet bij, contractverlenging gunnewijk

0
Marik 16 december 2021 om 09:04

Hahaha nice

0
peter s 16 december 2021 om 09:15

Heheh ehe

0
girardengo 16 december 2021 om 11:13

In dat verband ook de onheuse bejegening van Moerenhout;-)

0
Wheely 16 december 2021 om 11:27

Die brutale “Koos rellen” waren inderdaad niet mals, zelden gezien.

0
VTI 17 december 2021 om 13:39

Ik ga voor de rel die maar door bleef etteren. Met een vuiligheid die je zelden ziet. In de media de mentale problemen van je renner zo uitmelken voor je eigen ego: PatLef verdient deze award met verve!

0
Aart van Woud 16 december 2021 om 09:14

Ze zijn allemaal een ereplaats waardig, maar Miguel Angel Lopez die doodleuk afstapt in de Vuelta spande voor mij toch de kroon.

0
John Bidon 16 december 2021 om 09:25

Grootste rel is natuurlijk hoe WF censuur toepast op comments die de eigenaren niet bevallen. Verwijs graag naar de columns van Kerckhoffs en Bruyneel.

0
horsm 16 december 2021 om 10:14

Ja, dat was echt een beetje een misser. Misschien iets voor de categorie ‘meest omstreden transfer van het jaar’?

0
Bontempi 16 december 2021 om 09:34

Mooi lijstje. Moeilijk om hier een winnaar uit te kiezen. Ik ben dan toch maar voor de Nederlandse vrouwen gegaan, die zowel Olympische als wereldtitel weggaven.

0
Aart van Woud 16 december 2021 om 09:40

Dat was mijn nr. 2

0
Wheely 16 december 2021 om 09:35

Mooiste van Lopez was dat het zich live voor je ogen afspeelde tijdens een opzichzelf al prachtige Vuelta rit. Om die reden de winnaar van deze verkiezing.

Almeida en Evenepoel tijdens de Giro horen hier ook tussen trouwens. Ook zo’n moment tijdens een prachtige rit dat je het voor de ogen van de camera ziet gebeuren.

0
horsm 16 december 2021 om 10:12

Ah ja, Wheely, dat is een goeie, Almeida vs Rev! Die had er zeker bij gemoeten.

0
xistnc 16 december 2021 om 12:33

Almeida enerzijds vs Evenepoel/Patlev anderzijds (fiets in camion) was ook de eerste waar ik aan moest denken. Bizar dat die er niet tussen staat.

0
horsm 16 december 2021 om 12:57

Vooral ook omdat deze rel zo mooi uitgesmeerd was over een maand, eindigend in de roemloze aftocht van REV, gevolgd door dagen van ‘wat als Almeida niet had gewacht?’

0
Maillot à Pois 16 december 2021 om 09:48

De rel van het jaar is natuurlijk Wielerflits die een foto van PatLef als coverfoto bij een artikel over de 'rel van het jaar' plaatst, terwijl geen van zijn exploten tot de topfavorieten in deze categorie behoort!
Patje doet jullie een proces aan!

adding ;-) for clarity

0
Baukema Tomoulin 16 december 2021 om 09:55

Ligt het aan mij of is er een oververtegenwoordiging van Belgen en Nederlanders in deze lijst? Als of een random Franse of Italiaanse protour renner geen rel heeft gehad/gemaakt.

0
horsm 16 december 2021 om 10:10

haha… ik denk dat dat eerder komt omdat dit een Nederlandstalige site is…

0
horsm 16 december 2021 om 10:10

Wow! Wat een topjaar qua rellen! Echt moeilijk om te kiezen. MAL was natuurlijk verreweg het leukst, maar Lefevere vs Bennett had weer als voordeel dat er meerdere afleveringen waren, en REV vs WVA draagt de belofte van een vervolg in zich… En Vino is the gift that keeps on giving. En Jakobsen vs Groenewegen neemt, hopelijk, volgend jaar vooral een sportieve wending, in de vorm van sprintduels op topniveau…

0
Mystery Rider 16 december 2021 om 10:17

MAL met stip uiteindelijk, maar dat was met een extra centje toegestoken door Netflix :)

Als je het allemaal nuchter bekijkt is Matje echt wel zwaar in de fout gegaan op de OS, zoveel voorbereiding en dan je fout niet willen toegeven, misschien niet in de categorie ‘rel van het jaar’, maar met voorsprong ‘grootste fout’ van het jaar!

Daar heeft hij toch wel slapeloze nachten aan over gehouden en niet enkel o.w.v. zijn pijnlijke rug!

Soit, Parijs is dichtbij :)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone