Einde seizoen voor Sam Oomen

woensdag 5 juni 2019 om 12:38
Einde seizoen voor Sam Oomen

Voor Sam Oomen zit zijn seizoen erop. Dat meldt zijn ploeg Team Sunweb. De 23-jarige Oomen moet een operatie ondergaan vanwege een beknelde liesslagader.

Oomen gaat over zes weken onder het mes. Momenteel herstelt hij van een gebroken heup, die hij opliep tijdens een val in de Giro d’Italia.

“Net voor de Giro kwam ik erachter dat ik last had van een beknelde liesslagader, wat een verklaring is voor de problemen die ik had met mijn linkerbeen in de afgelopen maanden”, verklaart Oomen. “Ik kon nog steeds goed trainen en wedstrijden zoals de Tirreno en de Algarve rijden, maar tijdens tijdritten en belangrijke momenten met veel intensiteit had ik veel last. Mijn been werkte simpelweg niet zoals het zou moeten”, kijkt hij terug.

“Mijn seizoen zit er nu op en dat is mentaal een grote tegenvaller. Maar de oorzaak van de pijn is achterhaald en wordt nu hopelijk verholpen. Dat is een opluchting. Soms moet je een stap terug zetten om er twee vooruit te kunnen doen. Daar hoop ik nu op,” aldus Oomen.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Wheely 5 juni 2019 om 13:58

Volgend jaar vliegt Oomen de cols over, was bij Kruijswijk ook zo na zijn operatie. Bionische klimmachines worden het.

Jean Dumas 5 juni 2019 om 14:09

Als je over twee maanden alweer klaar moet zijn voor de Vuelta is het beter om maar gelijk door te plannen naar het nieuwe seizoen.

BW52 5 juni 2019 om 14:31

sneu veel sterkte sam oomen

jooprioolpijp 5 juni 2019 om 17:12

Ik zou dit als goed nieuws willen benoemen, het lijkt me beter voor de moraal om de rest van het seizoen te revalideren dan door te blijven modderen en te merken (en de hele tijd te horen te krijgen) dat je stagneert of zelfs achteruit fietst. Hoog Sammie, kijk omhoog!

BenderBeach 5 juni 2019 om 18:24

Erg jammer idd, maar hij gaf tijdens de giro al aan dat ze tt niet goed liepen en dat ze naar oorzaam gingen kijken, dus dit zou idd weleens 2 stappen vooruit kunnen betekenen uiteindelijk.

evos01 5 juni 2019 om 18:33

Sam toch een voorspoedig herstel!!!

Fodiographer 5 juni 2019 om 20:14

Er is nu een mooi interview van hem op de NOS sport webpagina. Wat een sympathieke jongen is het toch! Zelfde blessure die Van Vleuten en Kruiswijk ook hebben gehad en die zijn er beide beter uitgekomen na die operatie .. het schijnt dat je maar op 90 procent kan rijden met zo'n beknelde ader!

Romāns Vainšteins 5 juni 2019 om 21:29

Waarmee de vraag opdoemt of die 90% niet gewoon 100% is net zoals dat Froome gewoon lekker moet lossen wanneer zijn longen het trappen niet bij kan houden in plaats van naar het puffertje te grijpen. Vast genoeg talenten die het peloton moesten laten gaan omdat er niemand geld voor over had om die van hen te upgraden.

Natte spons 5 juni 2019 om 21:37

Helaas zal dat toch echt niet werken, je bloedwaarden veranderen er echt niet van. Je bloedtoevoer, oftewel de hoeveelheid bloed naar je been wel. Als je ze stiekem meteen allebei vergroot naar 125% kun je daar misschien wel echt voordeel mee behalen.

hanjovdberg 6 juni 2019 om 00:59

Een vernauwing is vaak bij wielrenners het gevolg van spiermassa die de slagader dichtdrukt. Door de slagader los te maken en ruimte te geven kan al het bloed gewoon normaal stromen. Daar is echt niets vreemds aan.

Als jij je werk niet goed kunt doen door een ‘defect’ laat je je toch ook helpen en ga je niet ander werk zoeken?

Dit is echt totaal iets anders dan pufjes en of doping.

En het vergroten van de toestroom kan niet. Je kunt een beknelling opheffen maar niet verwijden zodat er meer dan normaal doorstroomt. Dan krijg je hele andere problemen met je bloedtoevoer ..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair