‘Eigen sponsor moet komst Cavendish naar MTN-Qhubeka mogelijk maken’

donderdag 10 september 2015 om 10:40
‘Eigen sponsor moet komst Cavendish naar MTN-Qhubeka mogelijk maken’

Foto: Sirotti

MTN-Qhubeka is de voornaamste gegadigde om Mark Cavendish aan te trekken. Het Britse Cycling Weekly meldt dat een aankondiging over zijn toekomst binnen enkele dagen verwacht wordt. Cavendish zou wel een eigen sponsor mee moeten nemen om zijn komst mogelijk te maken.

Ook Trek en Tinkoff-Saxo zouden in de markt zijn om de Britse sprinter te contracteren. Zijn huidige ploeg Etixx-Quick-Step deed hem een nieuw aanbod, dat een stuk lager zou zijn dan wat hij
momenteel krijgt. Een vertrek bij de Belgische formatie lijkt echter nabij. Bradley Wiggins vertelde vorige week al aan Sky Sports dat zijn teamgenoot op de baan bezig is met het veranderen van ploeg. Cavendish hoopt bij een nieuwe werkgever zich beter voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen in Rio, waar hij deel wil nemen aan de baanwedstrijden. Zijn huidige baas Patrick Lefevere is daar geen voorstander van.

Cavendish wil naar verluidt volgend seizoen herenigd worden met Mark Renshaw (Etixx-Quick-Step) en Bernhard Eisel (Sky). Eerder reden de drie samen bij Columbia en HTC-High Road. Ook ploegleider Brian Holm (nu Etixx-Quick-Step) zou de overstap maken. Het budget van MTN-Qhubeka zou momenteel niet voldoende zijn om de renners te contracteren. Cavendish moet daardoor zelf een sponsor meebrengen. “We hebben simpelweg het geld niet. Ik heb ze verteld dat ze een nieuwe sponsor mee moeten brengen. We staan er open voor om daarvoor onze naam beschikbaar te stellen”, vertelt teambaas Brian Smith aan Cyclingnews.

Naamgever MTN stopt na dit seizoen als geldschieter. Namens de ploeg is Doug Ryder momenteel in de Verenigde Staten om met een nieuwe sponsor te spreken. ICT-bedrijf Dimension Data wordt genoemd als mogelijke vervanger.

Naast Cavendish wordt ook de Spanjaarden Mikel Nieve en Omar Fraile in verband gebracht met de ploeg. “Ik denk dat er nog twee á drie goede renners in de markt zijn die nog niet door WorldTour-ploegen vastgelegd zijn”, aldus Smith. Eerder deze week werd bekend dat het team klimmer Louis Meintjes verliest aan Lampre-Merida. Ook Matthew Goss vertrekt bij de ploeg, dat het aantal renners uit hoopt te breiden van 22 naar 26.

Dit artikel delen:

12 Reacties

tendam 10 september 2015 om 10:45

Die Brian Smith is een Brit, en maakt er een erg op Britse leest geschoeid team van. Waarom zouden ze Cav willen halen, dat is ex-topsprinter nummer 4 of 5 in die ploeg.

Wheely 10 september 2015 om 10:51

Gadver, nee zou zonde zijn. Het is zo’n leuke ploeg.

Dan gaan ze zeker ook op Specialized moeten fietsen.

Moosje07 10 september 2015 om 10:51

haha cavendish al een ex-topsprinter noemen? Die gaat er echt nog wel wat pakken volgend jaar hoor

rosencrantz 10 september 2015 om 10:51

Etixx en Cav lijkt me nu echt wel over en uit. Bij Etix worden nu de contracten verlengd en de plaatsjes worden dus duurder. In het geval van Cav eens zo duur, want het is normaal gezien niet Cav alleen, maar Cav+Renshaw.

xistnc 10 september 2015 om 11:07

Haha, ja, Cav sluit aan in het rijtje Farrar, Bos, Goss (leeft die nog?), Hagen en hoe heet die Duitsert ook al weer.

volger 10 september 2015 om 11:17

Ciolek

brecht_vdk 10 september 2015 om 11:19

Gaat etixx dan nog een nieuwe sprinter aantrekken? Ze hebben nog 3 plaatsjes, waarschijnlijk voor Maes, Richeze en …
Cav treed dan in de voetsporen van Ciolek en Pauwels. Die eerste won in zn eerste jaar Milan sanremo, die tweede reed een fantastische Tour. Dit opent perspectieven voor Cav ;)

achilles 10 september 2015 om 11:35

Cavendish kwam eigenlijk enkele jaren te laat. Je denkt de beste sprinter ter wereld binnen te halen, zal ook wel een contract hebben gewaardeerd aan 5 ritten per Tour. En dan nemen Kittel en Greipel over en wint hij er 3 in 3 jaar (voor 98% van het peloton natuurlijk nog altijd fantastisch).

KnightBiker 10 september 2015 om 14:39

Cav wil graag bij Etixx blijven, wil levevre vast ook wel maar niet ten koste van alles. (rendement niet zo hoog als verwacht)
Cav heeft echt weinig te zoeken bij Tinkoff, want daar heeft men al Sagan en een resem aan klassements mannen en klimmers. die ploeg ies er niet voor ingericht.
Trek zou kunnen want het is toch een beetje structuurloze ploeg.

west 10 september 2015 om 16:23

Als ie toch zijn eigen salaris gaat betalen, weet ik nog wel een paar ploegen voor hem…

Michael_ 10 september 2015 om 16:30

edit redactie: niet anti-supporteren

Verweggistan 10 september 2015 om 19:06

Ciolek en Goss vertrekken alweer.

Headlines

Materiaalzone

Populair