Egan Bernal, tien dagen later: “Hopelijk kunnen we toch de Tour de France rijden”

vrijdag 10 april 2020 om 18:40
Egan Bernal, tien dagen later: “Hopelijk kunnen we toch de Tour de France rijden”

© Cor Vos

Ook een Tourwinnaar mag al een keertje veranderen van gedacht. Dat deed Egan Bernal. Minder dan twee weken geleden vond hij het nog opportuun om de Tour te rijden. Vandaag hoopt hij dat de Ronde van Frankrijk toch wordt afgewerkt. “Dat is beter voor mezelf, voor mijn team, voor de sport en voor alle fans.”

De Tour kan maar beter worden uitgesteld, klonk het op 31 maart nog. Maar het toptalent van Team Ineos beseft ondertussen ook dat het voor de sponsors en bij uitbreiding de hele wielerwereld van belang is dat de Ronde van Frankrijk wel afgewerkt wordt. “Ik train dus thuis door”, vertelt hij aan de Italiaanse krant La Repubblica. “Niet alleen uit verveling, maar ook om in vorm te blijven.”

Giro in 2021
Bernal keerde in maart vanuit Europa terug naar zijn thuisland Colombia. Hoe de rest van zijn seizoen er nog gaat uitzien, weet hij niet. Voor volgend jaar heeft hij wel de Ronde van Italië op zijn agenda staan. “Ik heb er gewoond, heb er veel vrienden en ken er de wegen. Het idee was om dit jaar de Tour te rijden, gevolgd door een paar klassiekers zoals de Ronde van Lombardije. Volgend jaar wil ik dan de Giro doen. Maar hoe 2020 nu verder gaat, dat weet ik nog niet.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Pascal De Kooning 10 april 2020 om 19:54

Ik geloof niet meer echt in een TDF in 2020

serzzio 10 april 2020 om 20:16

Gevolgd door een paar klassiekers. Dan hoop ik dat er nog wat organisaties zijn die wat organiseren want de ronde van Lombardije is de enige echte klassieker na de tour. Niks te nadele van San Sebastian of het voor hem te vlakke Parijs-Tours. Maar goed eerst maar is zien of we überhaupt nog gaan rijden dit jaar. Eerlijk gezegd geloof ik ook niet in een tour dit jaar.

ProfrondeZevenbergen 10 april 2020 om 21:38

Vermoedelijk bedoelt hij de reeks wedstrijden in ItaIië.

Titaantje 10 april 2020 om 22:54

Er is toch een aardige trits niet-WT eendagswedstrijden in Italie na de Tour. Emilia, Milaan – Torino, etc.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair