Egan Bernal: “Het is wellicht beter om de Tour uit te stellen”

dinsdag 31 maart 2020 om 15:50
Egan Bernal: “Het is wellicht beter om de Tour uit te stellen”

foto: Cor Vos (archief)

Geraint Thomas is geen voorstander van een Tour de France zonder publiek en zijn ploeggenoot Egan Bernal vraagt zich in een interview met de Colombiaanse wielerfederatie ook af of de Ronde van Frankrijk kan doorgaan. “Het is wellicht beter om de Tour uit te stellen”, zo vertelt de regerend winnaar van de Franse ronde.

Voor Thomas staat de gezondheid en de veiligheid in deze onzekere periode bovenaan, zo liet de Tourwinnaar van 2018 eerder deze week weten in een interview met de Daily Telegraph. Bernal kijkt ook naar de gebrekkige voorbereidingsperiode richting de Ronde van Frankrijk. “We worden allemaal geraakt door deze verplichte rustperiode.”

“Er zullen nu wellicht renners zijn die zich niet goed kunnen voorbereiden op de Tour en er straks niet klaar voor zijn. Het is wellicht toch beter om de ronde te verplaatsen. Ik hoop dat de grote rondes dit jaar alsnog doorgaan, voor de sponsors en het wielrennen. Het is een zware klap als het allemaal niet doorgaat, maar we moeten nu gewoon afwachten.”

Rust 
“Een ding is zeker: het virus zal ooit moeten verdwijnen. We moeten op een gegeven moment door”, zo vertelt Bernal. De Colombiaan is de laatste dagen erg actief met campagnes op social media, in de hoop dat zijn landgenoten de lockdown respecteren en niet de straat opgaan. De renner van Team Ineos traint op dit moment ook nauwelijks binnenshuis op de hometrainer.

“Ik heb samen met mijn trainer besloten om wat rust te pakken. Het is na enkele maanden trainen niet zo erg om slechts twee uurtjes per dag op de hometrainer te zitten.” De noodmaatregelen in zijn thuisland Colombia lopen momenteel tot 13 april.

Dit artikel delen:

10 Reacties

vincenzo 31 maart 2020 om 15:54

Je hebt helemaal gelijk Egan, en je impliciete vrees om niet mee te kunnen doen in juli is gegrond, want het gaat helaas nog wel even duren voordat jij Europa/Frankrijk weer mag binnenkomen …. Maar geen zorg, uitstel (of afstel) van de Tour is een kwestie van tijd.

Michael Tal 31 maart 2020 om 16:01

Wanneer komt nou gewoon het besef dat koersen die dit jaar niet doorgaan, gewoon niet worden/kunnen verplaatst en volgend jaar weer (als het meezit) op een normale datum op de kalender staan. We mogen al lang blij zijn als het vanaf 1 augustus weer koers is en dat vanaf die datum zoveel mogelijk zal worden verreden. Het zijn rare en vervelende tijden, ook voor het wielrennen, het is niet anders.

Ben Geerts 1 april 2020 om 08:38

En zo is het…..maar helaas…het dringt in sommige koppies niet door

SoloSlim 31 maart 2020 om 16:24

Als ze momenteel nog niet kunnen beslissen wat er met scholen,.. moet gebeuren binnen 14 dagen. Hoe kunnen ze nu dan al beslissen voor Juli?
Geef het nog een maand of 2 en dan komt het antwoord wel vanzelf.

Limal 1 april 2020 om 08:20

Het grote verschil is natuurlijk dat schoolkinderen van de ene dag op de andere terug naar school kunnen, maar dat wielrenners minstens een maand normaal trainen, plus enkele wedstrijden, nodig hebben om klaar te zijn voor een grote ronde. En zelfs als het hier tegen eind april helemaal voorbij zou zijn (onwaarschijnlijk), dan zijn er nog vele landen waar de piek pas weken later komt.

koos verrek 31 maart 2020 om 22:21

Ik denk dat wel kan in augustus

ProfrondeZevenbergen 31 maart 2020 om 22:51

Ik hoop het ook.

miguelon 1 april 2020 om 01:45

Wellicht niet, wat meer testen en het komt goed… Heb vertrouwen, Egan. Testen, in kaart brengen en opvolgen, dan moet het lukken, zelfs mét publiek, het voorstel van ASO zal in juli een overreach blijken…

Limal 1 april 2020 om 08:21

dream on…

T-Rex 1 april 2020 om 08:30

We willen wel maar dit virus laat zich niet zomaar verslaan. Tijden van hopen.

Headlines

Materiaalzone

Populair