Egan Bernal nog niet zeker van Tourdeelname: “Dauphiné is een goede test”
foto: Cor Vos
maandag 5 juni 2023 om 11:17

Egan Bernal nog niet zeker van Tourdeelname: “Dauphiné is een goede test”

Egan Bernal is momenteel actief in het Critérium du Dauphiné. Veel renners bereiden zich daar voor op de Tour de France, maar Bernal is nog niet zeker of hij start in de Tour. “Eerlijk gezegd weet ik nog niet hoe mijn programma eruitziet na de Dauphiné”, zei hij zondag voor de start van de openingsrit tegen Flo Bikes.

“Ik doe eerst gewoon deze koers. Het hangt er daarna vanaf hoe deze wedstrijd gegaan is, welke plannen we maken”, legde Bernal uit. “Ik weet niet zeker hoe ik ervoor sta. We weten niet of ik goed ben of niet. Deze koers is een goede test. We houden verschillende opties open.”

Bernal heeft goed getraind en voelt zich ook goed, vertelt hij. “Maar trainen is altijd anders dan koersen”, aldus de klimmer van INEOS Grenadiers. “Ik wil gewoon deze koers uitrijden. Ik hoop erachter te komen waar ik sta. Ik heb al verschillende wedstrijden gereden, maar geen wedstrijden zoals de Dauphiné. Dit is de eerste écht grote koers die ik doe in twee jaar. Het beste scenario is om deze koers uit te rijden en te weten waar ik sta.”

In de eerste heuvelachtige rit van de Dauphiné eindigde Bernal als 21ste, in dezelfde tijd als winnaar Christophe Laporte. Het peloton bestond nog uit iets meer dan veertig renners.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023 14:13
Lekker voor de bollentrui gaan!!
5 juni 2023 12:10
Denk dat hij beter straks carte blanche naar de vueltra trekt ipv met hangen en wurgen door de tour heenworstelen moet. Eentje rijden als vrijbuiter met bollenfocus zie ik hem ook niet meteen doen.
5 juni 2023 13:04
Lijkt me een lastige keuze. Enerzijds is de Tour veruit de belangrijke wedstrijd van het jaar en wil je je daar gewoon tonen, aan de andere kant lijkt een klassement slechts mogelijk in de Vuelta en is in de Tour bovendien de kans groter dat je in de 1e week met alweer een kwetsuur enige tijd aan de kant komt te staan. Ik zou als ik INEOS/Bernal was geen klassement rijden dit jaar, maar heel rustig en onbevangen de Tour aanvangen en daar kijken wat er mogelijk is, waarbij een rit geweldig zou zijn, maar een waardevolle knechtenrol ook prima. Dan kan hij daar vanuit verder kijken en volgend jaar vol voor het geel.
    5 juni 2023 13:23
    Ik zou het de eerste week proberen en dan als het goed gaat 'gewoon' een klassment rijden en indien het minder gaat en hij al op meerdere minuten staat a la Carapaz vorig jaar in de Vuelta voor etappes en de Bollen gaan
5 juni 2023 23:03
Voor Bernal telt maar één ding, de Vuelta.

Dus mocht hij richting de Tour gaan dan is het omdat Ineos hem dit verplicht. Ik hoop dat hij hem niet rijd en zich rustig prepareert voor z'n eigen hoofddoel.
5 juni 2023 11:49
Ik hoop van harte dat ie zijn doel haalt. Maar maak me ook wel een beetje zorgen..
5 juni 2023 12:29
denk dat het wel lukt, is niet minder dan Martinez. Misschien voor een top 10 en een ritzege gaan.
5 juni 2023 12:38
Als je het mij vraagt, zou ik toch eerder focussen op de Vuelta. Kan hij nog iets aansterken. En minder druk. Daarentegen: in de Vuelta gaan Roglic, Thomas en Evenepoel ook weer meedoen. Lastig, maar in de Tour wordt het nog moeilijker voor Bernal.
    5 juni 2023 12:48
    Misschien ontloopt hij zo ook wekenlang door zo'n achterlijk mondkapje heenlullen mee.
    5 juni 2023 13:15
    Thomas verwacht ik niet. Die deed vgm maar 1 gt dit jaar.
5 juni 2023 13:35
Wel naar de Tour. Gezien zijn huidig vormpeil, moet hij over drie weken dicht tegen topconditie aanzitten. Blijft het gegeven van zijn tekort aan kompetitie op het hoogste niveau het laatste jaar. Dat kan in twee richtingen werken tijdens de Tour. Ofwel krijgt hij het moeilijk na enkele dagen. Maar doorzetten betekent dan dat hij definitief een basis legt voor de rest van zijn loopbaan. Ofwel, door zijn talent en staat van frisheid, gaat Bernal tijdens de Tour steeds beter worden, en tijdens de tweede Tourhelft meespelen met de grote jongens. Ik gok op dat laatste.
5 juni 2023 13:46
Zou toch mooi zijn als hij zonder al te grote ambities mee mag naar de Tour.. Misschien eens een etappe pakken, wat in 2019 niet lukte..

Reacties zijn gesloten.