Egan Bernal laat van zich horen: “Ik had 95% kans op een dwarslaesie”

vrijdag 28 januari 2022 om 17:52
Egan Bernal laat van zich horen: “Ik had 95% kans op een dwarslaesie”

foto: Cor Vos

Egan Bernal heeft vanaf de intensive care waar hij na zijn botsing met bus is opgenomen, van zich laten horen. Op social media schrijft de Colombiaanse renner van INEOS Grenadiers dat hem nog diverse operaties staan te wachten. Verder is hij dankbaar voor alle hulp en steun.

“Ik had 95% kans op een dwarslaesie en bijna verloor ik mijn leven door te doen wat ik het liefste deed”, schrijft Bernal in zijn bericht op social media. “Vandaag wil ik God bedanken, en ik ben de Clínica Universidad de La Sabana en al zijn specialisten dankbaar voor het presteren van het onmogelijke. Ik wil mijn familie, María Fernanda Motas (vriendin, red.) en jullie allemaal bedanken voor jullie steun.”

Vier dagen na zijn ongeval ligt de Colombiaanse renner, winnaar van twee Grote Rondes, nog op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis. “Ik lig nog steeds op de intensive care te wachten op meer operaties, maar ik vertrouw op God dat alles goed komt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke Vrouw 28 januari 2022 om 18:53

Arme jongen :( begrijpelijk dat ie God dank hij was op sterven na dood. Hopelijk kan hij terug een normaal leven hebben

KennyKlimmen 28 januari 2022 om 19:25

Ik heb thuis een boekje, ‘God heeft ook een fiets’. Die twee zouden toch iets voor elkaar moeten kunnen betekenen dit jaar, zou je zeggen.

Dikke Man 28 januari 2022 om 19:46

Het percentage nemen we met een korreltje zout maar ik ben blij dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Panache 28 januari 2022 om 21:17

De pijn, de morfine, de sportieve toekomst die even weg is en plaats maakt voor een stel operaties en revalidaties op kortere termijn… Je moet sterk in je schoenen staan in die fase en kunnen accepteren en relativeren. Bernal komt hier wel doorheen, op eigen wijze.

oscarito1908 28 januari 2022 om 22:20

Denk dat we hem niet meer op topniveau gaan zien. Dijbeenbreuk is een carrière killer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair