Egan Bernal: “Het wordt een mooie Giro om te rijden en om te zien”

woensdag 10 november 2021 om 19:06
Egan Bernal: “Het wordt een mooie Giro om te rijden en om te zien”

foto: Cor Vos

Egan Bernal heeft zijn eerste reactie gegeven op de bergetappes in de aankomende Giro d’Italia. De Colombiaanse klimmer van INEOS Grenadiers, die afgelopen seizoen de Ronde van Italië won, verwacht dat het met zes ritten in het hooggebergte een zware Giro wordt.

“Met zes bergetappes door het hooggebergte is het duidelijk dat de Giro in 2022 ook zwaar zal worden”, reageert Bernal. “De eerste aankomst bergop op de Etna zal al heel belangrijk zijn voor de strijd om de roze trui, omdat je er uit het klassement kan wegvallen.”

“En dan zijn er nog mythische beklimmingen opgenomen, zoals de Mortirolo, waar grote kampioenen geschiedenis hebben geschreven. Renners zoals Marco Pantani en vele anderen. Het wordt een mooie Giro om te rijden en om te zien, en de zes bergetappes zullen bepalend zijn voor het algemeen klassement”, geeft hij aan. Of Bernal volgend seizoen ook zal starten in de Giro, is nog niet bekend.

Giro-organisator RCS heeft woensdagochtend de zes bergetappes voor 2022 gepresenteerd. Vier daarvan hebben een aankomst bergop: op de Etna, Blockhaus, Cogne en Marmolada.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Koers 10 november 2021 om 19:50

Benieuwd wie er starten, de trage tijdrijders zijn bijna verplicht daar te starten.

bswinkelss 10 november 2021 om 20:03

Inderdaad, ik denk dat simon yates, landa en vlasov sowieso gaan. En dan almeida en hopelijk dumoulin

Koers 11 november 2021 om 09:08

Ik hoop op Mollema. Ergens verwacht ik een bomvolle Giro met veel klassementsrijders, al zullen anderen weer juist daardoor voor de Tour kiezen en hopen op podium/top 5. Ik verwacht Almeida vanwege zn tijdrit dan weer juist in de Tour, al is het wel een Italiaan natuurlijk. Als Landa de Giro niet rijdt kunnen we hem niet meer serieus nemen.

Olly 11 november 2021 om 09:23

Almeida is best wel een Portugees hoor :-)
Verder wel mee eens. Slechte TT, AK-mannen die specialist zijn in bergen zijn bijna verplicht hier te startten. Landa, Quintana etc.

LaDoyenne 10 november 2021 om 20:30

Voor Bernal zou dit een mooie editie zijn. Echter, hij wilt blijkbaar absoluut aan de wereld tonen dat er -misschien- toch iemand opgewassen is tegen de Slovenen. Bovendien heeft hij de Giro al gewonnen en, op z’n 24e, ontbreekt hem enkel de Vuelta.
Best voor hem zou dus zijn Giro en Vuelta. 53 km tijrijden tegen Poga en Rogli is nl. bij voorbaat een verloren zaak.

vevie 11 november 2021 om 00:01

Idd, het lijkt mij niet meer dan logisch dat de renners die een ronde willen winnen gaan kijken naar de Giro. De Tour gaat ‘em echt niet worden met een slechte tijdrit. Als de Slovenen niet uitvallen rijdt je daar echt hooguit voor plek 3.

Olly 11 november 2021 om 09:27

Ik hoop ook dat EB de tour rijdt, om te zien wat de verhoudingen zijn tussen de Slovenen en andere top AK-mannen.

Derierre de la course 11 november 2021 om 00:23

@redactie, offtopic maat jullie hebben het ondertussen zo verstiert met de add’s dat 1 op de 5 keer het artikel compleet onleesbaar wordt en de kleuren van de website veranderen naar rood. Volgens mij telkens wanneer de advertentie van “Luckyday” aan de zijkanten en bovenkanten verschijnt.

Van mij mag de popup-banner onderin trouwens sowieso weg. Ik snap de add’s maar het lijkt me niet wenselijk dat je deze constant weg moet klikken om uberhaupt een artikel te lezen.

Olly 11 november 2021 om 09:30

+0,2+0,2+0,2+0,2+0,2=+1 anders heb ik te weinig getypt.

de adelaar 11 november 2021 om 07:07

Voor mij is het belangrijk als kijker een zo sterk mogelijk deelnemersveld te zien in elke ronde, bij alle bovenstaande commentaren zal het zo zijn dat in de Tour er 2 kopmannen zijn die elkaar alleen in de gaten hoeven te houden en er een lap op geven met de tijdrit. Kortom saai en slecht voor het wielrennen.

Aart van Woud 11 november 2021 om 07:57

Ik heb in elk geval alweer zin in de Giro!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair