Egan Bernal geraakt door overlijden jonge fan

maandag 19 juli 2021 om 19:31
Egan Bernal geraakt door overlijden jonge fan

foto: Cor Vos (archief)

Egan Bernal heeft op social media een jonge fan herdacht. Het gaat om de 13-jarige Julián Gómez, die zondag tijdens een trainingsrit in de Colombiaanse regio Cundinamarca om het leven kwam bij een aanrijding met een vrachtwagen. Gómez was een grote fan van Bernal.

De jonge Julián kwam twee jaar geleden in het nieuws omdat hij bij de huldiging van Bernal als winnaar van de Tour de France in tranen uitbarstte. Nadat de beelden daarvan wereldwijd verspreid werden, kreeg hij de kans om zijn Colombiaanse voorbeeld te ontmoeten. Gómez ging daarop fietsen bij de club van een oud-trainer van Bernal.

Een aanrijding met een vrachtwagen maakte echter een vroegtijdig einde aan het leven van de jonge wielrenner. Volgens zijn oom, die het zag gebeuren, was de chauffeur druk aan het toeteren. “Hij wilde ons irriteren en hij kwam zo dichtbij, dat Julián nerveus werd, zijn evenwicht verloor en onder de vrachtwagen terechtkwam. Hij was op slag dood”, aldus zijn oom bij RCN Radio. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden door de politie.

“Vandaag huilen we om jou Julián, de ware trots van mijn land”, reageert Bernal op social media met een video.

Dit artikel delen:

16 Reacties

DonQuijote 19 juli 2021 om 20:25

“EGAN BERNAL GERAAKT DOOR OVERLIJDEN JONGE FAN”

Jemig mannen van WF, wat een kop.
Dat is nou typisch een nietszeggende MSM kop, lógisch dat Bernal geraakt is door het sterven van een jongen fan; sterker nog, het zou niet zo mooi was als dat hem niet zou raken.

MichielH 19 juli 2021 om 20:49

Relax, deze nieuwsberichten komen vaker. “Koning geschokt door overlijden Peter R de Vries”. Als je je hier druk om maakt dan is het dagelijkse kost.

Magician 19 juli 2021 om 21:02

Er ontgaat mij wat hier mooi aan is.

S'mon 19 juli 2021 om 21:07

Sorry, wat vreemd verwoord. Ik bedoelde dat het een mooi gebaar was van Bernal.
Nogmaals mijn excuses, en veel sterkte.

S'mon 19 juli 2021 om 21:11

Veel sterkte aan de familie ♥

S.t.B 19 juli 2021 om 21:45

Vind’t oprecht vreselijk, maar lieve heren/dames/onzijdig van WF… Dit is pure sentimentporno.
Ga hier alsjeblieft niet mee door want dit is glijdende schaal optima forma en puur voor de clicks. Gewoon mee stoppen.

S.t.B 19 juli 2021 om 22:24

PS.
De kenners raak je kwijt met dit type human interest. Snap goed dat jullie de bezoekersaantallen willen behouden na de Tour, maar dit is niet de manier. Blijf terzake of bedenk anders een rubriek voor dit soort nieuws.

joep b 19 juli 2021 om 22:10

RIP Julian…wat n triest volk jullie donkont en stb

S.t.B 19 juli 2021 om 22:18

Een donkont is een timecounter of misschien slang voor iets anders. In ieder geval geen flauw idee wat je hiermee bedoeld.

Ron de Hoep 20 juli 2021 om 07:14

Is niet erg Stb

Magician 19 juli 2021 om 23:43

Mijn reactie is helaas pardoes ook verwijderd. Natuurlijk wens ik alle sterkte aan de nabestaanden. Aan de andere kant gebeuren er elke dag dit soort verschrikkelijke ongelukken en vraag ik me af of het wel zo gepast is om hierover te berichten op een serieuze wielersite.

S.t.B 20 juli 2021 om 09:34

Blijkbaar vindt WF vooral Bernal een geschikt onderwerp voor dit soort journalistiek.
Zo schreven ze vorige maand nog over Bernals audiëntie bij de Paus. Vreemd..

Maillot à Pois 20 juli 2021 om 09:49

1. Dit nieuws vind je terug op meerdere serieuze wielersites
2. De titel heeft het over het overlijden van een fan, maar het is ook het overlijden van een (nog heel jonge) wielrenner, wat het m.i. relevanter maakt
3. Deze jongeman was natuurlijk al eens groot nieuws bij de Tourzege van Bernal

Alles bij elkaar vind ik dit een stuk relevanter voor een wielersite dan pakweg “Dylan Groenewegen vraagt vriendin ten huwelijk”
(waar ik me overigens ook niet aan stoor, ik klik er gewoon niet op)

joep b 20 juli 2021 om 01:22

Don quijote dan ook goed..succes ouwe timecounter

Draadband 20 juli 2021 om 10:48

Ben het eens met DonQuijote en S.t.B.
Dat een jonge wielrenner is gedood door een agressieve bestuurder van een motorvoertuig mag van mij op een wielernieuws site wel besproken worden. De kop van het artikel wekt echter de indruk dat voor de redaktie de emotie van Egan Bernal belangrijker is dan de dood van een fietser. Dat is wat mij betreft de verkeerde insteek.

Baukema Tomoulin 20 juli 2021 om 11:06

Zeer triestig. Weer een voorbeeld waarom steeds meer ouders hun kind niet op wielrennen willen hebben. Wedstrijden zijn soms al gevaarlijk genoeg (al die achterlijke valpartijen in de tour en bv de ronde van Polen vorig jaar), maar trainen is zo mogelijk nog gevaarlijker en dat ligt aan zowel wielrenners zelf als de overige weggebruikers die zich irriteren aan deze wielrenners. Als ik de keuze heb doe ik mijn kinderen ook liever op veldrijden of baanwielrennen dan op de openbare weg wielrennen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone