Egan Bernal blijft leider in Zwitserland: “Morgen niks geks meer doen”

zaterdag 22 juni 2019 om 19:17
Egan Bernal blijft leider in Zwitserland: “Morgen niks geks meer doen”

Egan Bernal was na afloop van de achtste etappe in de Ronde van Zwitserland enigszins verrast dat hij de leiderstrui behield: “Het is zeker een verrassing dat ik de gele trui nog in mijn bezit heb. Vanochtend dacht ik nog dat ik de leiderstrui waarschijnlijk zou verliezen, maar ik heb hem nog steeds.”

De Colombiaan heeft dat dankzij een sterke tijdrit afgedwongen: over negentien kilometer verloor hij slechts negentien seconden op zijn grootste concurrent, Rohan Dennis. “Ik heb gestreden tegen de wereldkampioen tijdrijden, dus ik ben heel erg tevreden met mijn eigen prestaties”, vertelt hij op de website van zijn team.

Bernal heeft de schade beperkt weten te houden door veel risico te nemen. “Ik kwam bijna ten val in een bocht naar links. Ik was bang omdat ik de bocht heel hard door de bocht ging, maar ik denk dat ik door deze risico’s te nemen een aantal seconden heb gewonnen”, legt de Team Ineos-coureur uit.

Vol vertrouwen kijkt de Colombiaan tot slot vooruit: “Ik ga morgen proberen de gele trui te behouden, dus ik niks geks meer doen. Er is nog maar een dag te gaan, dus als Bahrain Merida nog wil winnen, dan gaan ze nog iets proberen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

greeny 22 juni 2019 om 19:54

zijn erelijst raakt al aardig gevuld, wat een talent

Marveloke 22 juni 2019 om 19:58

De winnaar van de Tour 2019 is al bekend mijn beste mede-flitsers, rond maar af

Jean Dumas 23 juni 2019 om 00:17

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Covadonga 23 juni 2019 om 00:40

Hij was topfavoriet. Maar toch knap dat hij het gaat winnen.

Schollekop 23 juni 2019 om 08:09

Ben wel fan van deze jongen. Strijd voor wat hij waard is. Ben benieuwd hoe ver hij komt in de Tour.

Is er bij de redactie trouwens niemand die redigeert? Zitten een paar enorm kromme zinnen in het artikel!

rennerske 23 juni 2019 om 09:23

@schollekop, misschien een schattig bedoelde 1-op-1 vertaling van de woorden van Bernal? Of ben ik nu te mild en begripvol?

WernerFranke 23 juni 2019 om 10:21

Geen enkele “journalist” kan toch blij zijn met deze tekst? Een typfoutje kan, maar meerdere kromme zinnen in 1 klein tekstje?

Sonsbach Allstars 23 juni 2019 om 12:20

De Gele Trui die hij vandaag weer mag aantrekken zal zeer zwaar aanvoelen. De druk van favoriet van de Tour zal erin zitten

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair