Egan Bernal met goed gevoel op training: “Vergelijkbaar met vorige jaren”

zaterdag 21 januari 2023 om 11:57
Egan Bernal met goed gevoel op training: “Vergelijkbaar met vorige jaren”

foto: Cor Vos

Egan Bernal staat zaterdag aan de start van de Vuelta a San Juan. De Colombiaan van INEOS Grenadiers rijdt in Argentinië zijn eerste wedstrijd van 2023. “Ik doe dezelfde trainingen als een aantal jaar geleden. Het gevoel is goed, dus mijn prognose voor het komende jaar is positief.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is ondertussen bijna een jaar geleden, de zware crash van Bernal op training. 2022 stond op die manier volledig in het teken van revalideren. “Dat was psychologisch moeilijker dan fysiek”, vertelde Bernal aan verschillende media in San Juan. “Er waren zeer moeilijke momenten in het proces. Op die momenten vraag je je af of het de moeite waard is om te blijven fietsen. Het was echter de beste beslissing om verder te gaan, ik ben geboren om wielrenner te zijn.”

“Op dit moment ben ik niet bang, maar toen ik weer begon met trainen, had ik wel een aantal momenten dat ik angstig was. Wanneer ik hard fietste en boven de 60 km/u ging, dacht ik altijd terug aan de crash. Dat is nu wel niet meer het geval, ik denk dat ik het heb overwonnen.” De 26-jarige renner kijkt overigens niet alleen met negatieve gevoelens terug naar 2022. “Ik denk dat het een van de beste jaren van mijn leven was. Ik heb geleerd geduldig te zijn en mijn familie te waarderen.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Vuelta a San Juan 2023 – Alle ogen op Evenepoel, López, Bernal en Jakobsen

Bernal: “Vergelijkbaar met enkele jaren geleden”
In de Vuelta a San Juan kijkt Bernal onder meer Remco Evenepoel, Daniel Felipe Mártinez, Sergio Higuita en Miguel Ángel López in de ogen. “Er zijn niet zo veel bergen in de Vuelta a San Juan, maar met de hitte wordt het toch een zware wedstrijd. Het belangrijkste is om ervan te genieten.”

Hoe is het met de vorm van de Colombiaan gesteld? “Het is moeilijk om te vergelijken met mijn vorm van een aantal jaar geleden. Maar het gevoel dat ik nu heb, is vergelijkbaar met dat van toen. Ik doe dezelfde trainingen en het gaat goed. Mijn prognose voor het komende jaar is met andere woorden vrij goed.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Japsie 21 januari 2023 om 12:55

Zeer benieuwd naar komend seizoen. Afgezien van de botbreuken en geestelijke gesteldheid benieuwd naar of zijn rugproblemen ook tot het verleden behoren. Was voor de horrorcrash (ondanks Giro-zege) niet meer de Bernal van zijn tourzege.

0
Romāns Vainšteins 21 januari 2023 om 13:10

Ja? Ik vond de Bernal die de giro won eerlijk gezegd net zo tot zelfs meer overtuigend dan degene die die vreemde tour 2019 met een laat wegvallende Flip, jammerlijk uitvallende Pinot en in het pak genaaide Thomas meepakte. Ook nog eens met een hallucinant onderbroken etappe en grotendeels geschrapte de dag nadien. Was waarschijnlijk de sterkste maar ik had het nog wel wat meer willen zien.

Waren in Italië gewoon prima tegenstanders die flink op achterstand gereden werden. 2 ritzeges waarvan eentje na lange solo door snertweer in het roze. Ik zou het wel weten mochten ze me ‘wat was de mooiste…’ vragen.

1
Grote Plateau 21 januari 2023 om 14:23

Die Giro won Bernal zéér overtuigend met een grinta en gemeenheid die ik vroeger nooit op zijn bambismoeltje gezien heb.

Hij is misschien veel minder praatzaam, maar heeft diezelfde duidelijke wil, het ‘heilige vuur’ zoals we het vaak noemen, als Evenepoel hoor.

0
Japsie 21 januari 2023 om 15:27

Nee vond ik niet, eerste deel wel, maar hoe die toch op hangen en wurgen met een zere rug mede dankzij Martinez erdoor moest worden gehaald vond ik minder overtuigend. Wel van genoten hoor en hoop het beste voor hem.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone